HuAnita
|
Ej, naša je ista!!! Dojiva se še enkrat na dan, ampak tisto je bolj cartanje, se mi zdi. Odkar v varstvu dobiva sladkan čaj, valda ne pije več same vode, razen če jo pije ati, potem je ok in zeloooo dobra Capinka že nekaj mesecev manj lula... sem tudi jaz paničarila, ampak je že tako velika, da zna pokazati, če je lačna/žejna... Če lula vsaj 3x na dan, ni panike, kolikor sem se prek neta posvetovala z enim zdravnikom. Tudi v sadju in zelenjavi dobi tekočino, poskusi z domačimi govejimi juhami - capinka bi jo pojedla na litre, pa pij vedno vpričo nje. Potem ji pa kao dam malo in ful pije, samo da se afna... Tudi banano, če ji jo malo spasiram, zalijem z malo vode, ali pa bučke, v pire dam precej mleka... Skratka poskušam ji 'uturiti' tekočino, čeprav po moje nima smisla, če je sicer živahna in zdrava. Tudi neka bivša sosolka mi je pripovedovala, da njena mala že od rojstva zelo malo lula, da pa vsaj prihranijo na plenicah Če te zelo skrbi, pa kar pokliči pediatrinjo. Pa še to - če te je strah dehidracije, ji poskusi dati korenčkov sok Hipp pre 2000, če že lahko je zelenjavo. Je nagravžna sladko-slana kombinacija, užitna, če jo zamešaš recimo z ananasovim sokom. (Ma, sem že dolga...) Pa še nekaj sem opazila - preden ji izraste zob, takrat pije izredno malo in res ne vem, če lula več kot 3x/dan.
|