A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Bejba -> A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (2.2.2006 12:20:04)

Zanima me ali imate odprt en račun in nanj nakazujete za oba (ali več) otročkov ali imate odprt račun za vsakega otroka posebej?
Ker smo v pričakovanju drugega me zanima ali odpremo dva računa ali vse nakazujemo na enega, pisan pa je seveda na oba.

LP; Bejba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

tanikaa -> RE: A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (2.2.2006 12:36:45)

Jaz imam samo enega otroka, tako da ti iz prakse ne morem svetovati.

Vem pa, da bi v primeru, da bi dobila še enega otroka, odprla drug račun. In sicer iz čisto preprostih razlogov:

- prvi otrok že ima nekaj privarčevanega denarja,
- vsak dobi različna darila za rojstni dan, eden več denarja, drug več igrač
- eden si bo želel nekaj kupit, drug bo pa sitnaril, da ne, ker je to tudi njegov denar.

In še bi lahko naštevala.

V glavnem, jaz sem za dva računa, tako da otroka ob vsakem času točno vesta, s koliko denarja razpolagata.

pikica123 -> RE: A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (2.2.2006 12:39:47)

Mi imamo samo enega otroka, ima toli račun,ki ga lahko gledamo preko klika. Če bi imela še enega otroka,bi mu odprla svoj toli račun.

Lp

*pepelka* -> RE: A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (2.2.2006 12:41:25)

Pri nas so trije otroci in ima vsak svoj varčevalni račun

Janeja -> RE: A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (2.2.2006 12:59:23)

Za vsakega svoj račun oziroma svojo varčevalno polico prek vzajemnih skladov - so večji donosi kot na vezanih vlogah.

bskrle -> RE: A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (2.2.2006 13:19:25)

Nimamo še računov, čeprav imava 2 otroka.
Denarja tako in tako še ne dobivata, meniva da moramo najprej rešiti stanovanjski problem, potem pridejo na vrsto druge oblike varčevanja. Se pa zavzemam za varčevanje v vzajmecih, najraje tujih.

ma-ja -> RE: A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (2.2.2006 13:39:54)

Se strinjam s tabo bskrle. Meni žal ne uspe varčevati za otroke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ker imam kredite. Razmišljam pa o varčevalnem računu, da bi vsaj otroški dodatek nakazovala nanj. Pa še to vsak mesec najbrž ne bi zneslo.

Bomo se pa potem kako drugače znašli, če bo treba!

nejcko -> RE: A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (2.2.2006 14:12:15)

Imata vsak svojo fond polico ter devizno knjižico, kamor polagamo denar iz šparovčka (tudi tega imata vsak svojega) in denar, ki ga dobita za razna darila.

tascha -> RE: A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (2.2.2006 14:15:15)

Imamo skupno fondpolico in vsak svoj varčevalni račun, kamor polagamo denar, ki ga dobita.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lelaval -> RE: A varčujete na istem računu, če imate dva ali več otročkov? (2.2.2006 15:07:55)

Pri nas ima vsak svojega.

Stran: [1]