POMAGAJTE NUJNO PROSIM-NOGICE NAVZVEN (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


deily -> POMAGAJTE NUJNO PROSIM-NOGICE NAVZVEN (2.2.2006 12:05:32)

 
Pozdravljene

Imam en problem in vvprašanje za vas, ki ste imele podobno izkušnjo ali pa le poznate odgovor na vprašanje

Pi 9m so na sistematskem pregledu(smo menjali zdravnika) ugotovili, da mala pri hoji križa nogice in jih obrača navzven. Uporabljali smo hojico, saj je v njej grozno uživala(sedaj pa tečnari, ker je več nima).
Dobile sve napotnico za fizioterapijo (za razvojno nevrologijo) in čakalna doba je 3m(žalostno naša medicina). Na srečo smo na vrsti že 15.2.

Zanima me kako potekajo te vaje in koliko časa povprečno traja, da otrok normalno hodi
Vem tudi, da naj bi bil vzrok za to težak porod in uporaba hojice(verjetno). In ali res napačna hoja vpliva na možgane(po mnenju zdravnice) in kako?

Nekateri mi pravijo, da ti zaradi tega podaljšajo porodniško, nekateri ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Kaj menite ve?
Če bi čakala na vrsto bi bila naročena komaj sredi aprila, porodniška pa se mi konča 4.4.

Prosim pomagajte mi, saj me zelo skbi za malo





fricka -> RE: POMAGAJTE NUJNO PROSIM-NOGICE NAVZVEN (2.2.2006 14:33:13)

Fizoterapevtka določi vaje individualno glede na potrebe otroka. Vaje trajajo 45 minut, spet odvisno od otroka. Kako hitro se težava odpravi je odvisno tudi od tebe in rednega delanja vaj. Kako je s podaljšanjem porodniške pa ne vem, zanima tudi mene.




Katrin -> RE: POMAGAJTE NUJNO PROSIM-NOGICE NAVZVEN (2.2.2006 20:51:24)

Lahko vama povem samo podatek o podaljšanju porodniške; prijateljici so na ta način podaljšali za 3 mesece (na račun fizioterapevtskih vaj) tako, da vama svetujem, da se kar pozanimajta pri svojem pediatru.

srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mana -> RE: POMAGAJTE NUJNO PROSIM-NOGICE NAVZVEN (2.2.2006 22:19:55)

Ja obiskovanje nevrofizioterapije je tudi ena izmed stvari, katera lahko vpliva na podaljšenje porodniške. Nekatere so priložile prošnji za podaljšanje tudi mnenje fizioterapevtke. Jaz osebno nisem, ker sem imela veliko papirjev od razvojne ambulante, nekaterih preiskav in mnenje razvojne pediatrinje.
Glede tega kako hitro se popravi, bi dodala samo še to, da zelo veliko pomeni to, da tudi doma redno izvajaš vaje, ki jih dobiš, tako kot je odgovorila že fricka.
Papirje za podaljšanje pa sem oddala en mesec pred iztekom in dobila odgovor v 17 dneh.
LP vsem
M




Stran: [1]