Definicija patološke nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tita2006 -> Definicija patološke nosečnosti (2.2.2006 7:45:13)

Prosim, če mi lahko poveste, kaj je definicija patološke nosečnosti?

Hvala za pomoč in lep pozdrav vsem.

Barbs -> RE: Definicija patološke nosečnosti (2.2.2006 8:26:05)

Na prvem pregledu skuša ginekolog zbrati čimveč podatkov, s pomočjo katerih oceni, kako bo nosečnost potekala. Nosečnost bo lahko normalna ali nenormalna: patološka, visoko tvegana. Podatki, ki so ključni za razvrstitev nosečnosti v eno izmed skupin, so podatki o zdravstvenem stanju bližnjih sorodnikov, o zdravju nosečnice same, pa podatki o poteku in morebitnih zapletih predhodnih nosečnosti in porodov, zgodnje nosečniške težave in tudi primernost poklica, ki ga nosečnica opravlja.

Eviii -> RE: Definicija patološke nosečnosti (2.2.2006 9:42:09)

kolkor sm jst prebrala v eni reviji, so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] lahko tri vrste: normalna, rizična in patološka. določajo se po kriterijih, ki ti jih je navedla barbs. pri normalni nosečnosti je ženska lahko normalno aktivna. pri rizični nosečnosti se žensko pogosteje spremlja (ponavadi več zdravnikov, glede na bolezen). ženski se lahko odredi počitek za krajše ali daljše obdobje. pri patološki nosečnosti obstajajo določeni riziki, zato je nosečnica cel čas doma ali celo v bolnišnici. tako sem jaz razumela.

Stran: [1]