Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 1.2.2006 19:08:56
|
|
|
|
PBJ
|
Ja, od prvega dne zadnje menstruacije.
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 1.2.2006 19:09:37
|
|
|
|
karin412
|
Ja, od prvega dne zadnje menstruacije.
|
|
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 1.2.2006 21:19:51
|
|
|
|
lelaval
|
Kot si že sama ugotovila in sta ti že obe predhodnici povedali. Potem še z UZ ugotavlja po velikosti ploda - ampak ta dva datuma se kasneje itak ujemata.
|
|
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 1.2.2006 21:53:17
|
|
|
|
urska2258
|
PRVI DAN ZADNJE MENSTRUACIJE- se steje nosecnost, takrat je prislo do oploditve. Za ta datum te bo tudi vprasal ginekolog. Drugace pa mislim da pa je plod star oz. velik za 2 tedna manj. lp
|
|
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 1.2.2006 23:17:30
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pilotgirl Punce mene zanima od katerega dne naprej naj štejem svojo nosečnost? A se to mogoče šteje od prvega dna zadnje menstruacije? papa maja A se hecas? To ti vsepovsod pise in ce si bila zmozna, da najdes tole stran in tale forum, potem si sigurno na tej strani prebrala kaj in kako pise o nosecnosti. Pise ti cisto vse!
|
|
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 2.2.2006 7:25:51
|
|
|
|
NATAŠI
|
pilotgirl prav razmišlajš... prvi dan zadnje M pozdravček
|
|
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 2.2.2006 8:33:14
|
|
|
|
Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: urska2258 PRVI DAN ZADNJE MENSTRUACIJE- se steje nosecnost, takrat je prislo do oploditve. Za ta datum te bo tudi vprasal ginekolog. To seveda ne drži. Na prvi dan zadnje menstruacije NE pride do oploditve. Ginekolog vedno vpraša za prvi dan zadnje menstruacije in na koliko dni imaš ponavadi menstruacijo ( na 26, na 28, na 30....) . PDP - predviden datum poroda ina začetku zračuna sicer izključno na podlagi prvega dne zadnje menstruacije, če pa imaš menstruacijo na daljša obdobja, pa to kasneje pri meritvah tudi upošteva pri velikosti ploda. Do ovulacije in seveda oploditve pa pride ponavadi na sredini "dveh cikusov" .
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 2.2.2006 11:00:47
|
|
|
|
Reja
|
Barbs ima prav. Je pa težko ugotoviti, kdaj je bila ovulacija in oploditev, zato je stvar poenostavljena tako, da se nosečnost šteje od prvega dneva zadnje menstruacije. Dva tedna sta pač prišteta. Jaz sem zdaj na primer noseča 11 tednov, moja pikica pa je stara 9 tednov.
|
|
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 2.2.2006 19:42:10
|
|
|
|
urska2258
|
sorry za napacno informacijo, sem se zmotla V GLAVNEM NAMEN JE BIL DOBER
|
|
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 2.2.2006 21:30:55
|
|
|
|
HuAnita
|
Kolikor se spomnim iz biologije v OŠ (je pa res tega že dolgo... ), ne zanosiš prvi dan zadnje M, pač pa nekje 5-10 dni po M, njaverjetneje 8. dan. Tako ti tudi določijo PDP -(jaz imam vzorčne podatke - 1. 11. zadnja M, PDP 8. 8. 2006)!!!
|
|
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 4.2.2006 18:16:28
|
|
|
|
PilotGirl_
|
No se ena stvar vec, da si se bol v dvomih kdaj je kaj :)
|
|
|
|
RE: Od katerega dneva naprej se šteje? 4.2.2006 22:12:52
|
|
|
|
pilotgirl
|
Ja no sej bom vidla ko grem na pregled,sem naročena 27.2 tko da pol bom pa točno vedla. Ampak hvala za vaše odgovore.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?