Anonimen -> RE: ZAKAJ NE PRIDE (1.2.2006 19:56:53)
|
Ja, imajo več načinov. Meni so ga sprožili tako, da mi je zdravnica na maternični vrat namazala gel. Rekla je, da če s tem ne sproži poroda, potem več ne verjame v nobeno sprožitev. Ta je menda najbolj zanesljiv. Samo vstavljanje je bilo neprijetno, kot na ginekološkem pregledu, le da se je pri meni zavleklo še zato, ker mi je počila žilica in so morali počakati, da se je krvavitev ustavila. Po vstavitvi gela sem morala eno uro ležati na postelji, potem pa sem se lahko gibala. Ko je zaključila z vstavljanjem, sem dobila popadke po 10 minutah. Bili so na 5 minut in so bili zelo blagi, kot pri menstruaciji. Tako je bilo 3 ure, odprla sem se za 2 cm, tako sem bila na 3 cm, ko mi je predrla mehur. Takrat so popadki postali v trenutku divji in zelo boleči. Od vstavitve gela do poroda je minilo 8 ur. Bi bilo verjetno prej, pa se otrok ni spustil nižje in tako ni mogel ven, čeprav sem že kar nekaj časa imela popadke pritiskače, ki so zelo hudi. Poleg tega mi je babica pospešila porod s tem, da me je z roko odprla s 5 na 9 cm, sicer bi trajalo še dlje. Je pa vsak porod zgodba zase in lahko traja različno dolgo. Vso srečo!
|
|
|
|