|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje čez dan
31.1.2006 20:36:54   
Nena85
Zanima me, kdaj ste začele svoje user posted image navajati na spanje čez dan. Pravijo, da naj bi 4-mesečniki spali 2x dnevno po 2-3 ure. Zanima me, kdaj in kako ste začele z uvajanjem.

Hvala za nasveteuser posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
31.1.2006 20:42:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nena85)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje čez dan
31.1.2006 20:55:23   
Nena85
Hej tery,

a lahko mal razložiš user posted image  kako ga navajaš?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje čez dan
31.1.2006 20:56:52   
Maja Z
ojla

ja, ja..kar probi ga navajat na spanjeuser posted image , te bo user posted image  prej kej navadu. Samo ne beri teorij: kaja pri 4ih mesecih čez dan ni spala NIČ, je bilo vse drugo bolj zanimivo. Šele zdej pri 9-10 mesecih mi spi čez dan, ene 3x po 30 min ali pa 2x po 1 uro, ker se utrudi, ko pleza oz. puza po tleh.

Teorije ne držijo pri vsakemuuser posted image .
Lahko pa poskusiš in upam, da ti rata.

Maja



_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje čez dan
31.1.2006 21:18:45   
soncek&luna
moj user posted image  se vedno spi podnevi... star je 3 mesece in ga ponavadi zmanjka popoldan.. vcasih spi tudi stiri ure v kosu... drugac pa velikokrat po 30 min do ene ure... ce imava pa obisk, pa ni sans, da zaspi, da ne bi kaj zamudil user posted image .. ga pa navajm na to, da zaspi tudi v hrupu...

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Maja Z)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje čez dan
1.2.2006 11:25:14   
lelaval
Moja si je v tej starosti več ali manj sama izbirala čas za spanje. Med obiski je navadno *prešpricala* spanje -  seveda, da ne bi kaj zamudila.
Je pa nekje vsake 2 uri vsaj za 20 min. zaspala, čez opoldne pa tudi po 2 uri.
Saj se ritem spanja potem zopet itak spremeni - kako jim samim paše. user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
1.2.2006 12:01:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nena85)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje čez dan
1.2.2006 12:02:24   
petraz
Jaz našega nikoli nisem navajal spati. Ko je bil utrujen in siten sem ga dala na prsi in je lepo zaspal. Tako sedaj pri osmih mesecih spi dopoldan uro do dve in včasih tudi popoldan, ni pa rečeno. Skratka, ne obremenjujem se preveč s tem kdaj in kako dolgo bo spal. user posted image

(odgovor članu Nena85)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje čez dan
1.2.2006 19:34:49   
bobek05
Anej je star 7,5 mesecev in večinoma še zdaj spi skoz dan po tem ritmu: 2 uri pokonci, 1 ura spanja, itd., popoldan tudi do 2 uri skupaj... Mislim, da dosti spi glede na to koliko je star (še posebej če upoštevaš, da ponoči spi 12 ur!!! - od 19h do 7h brez zbujanja).. Se je pa v zadnjem tednu zgodilo ene 2x, da je bil malo več pokonci npr. 3-4 ure, pa je potem spal ene 3 ur skupaj... Jaz mu pustim, da si sam določa ritem spanja...

Je pač zaspanček... Je pa zato, ko je pokonci pravi razbojnik user posted image Je ful aktiven, pa radoveden in že na veliko raziskuje...mogoče ga tudi to malo utrudi..

(odgovor članu Nena85)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje čez dan
2.2.2006 22:47:55   
sabinaj
Tudi jaz sem zagovornica tega, da dojenčka ne moreš navajati na spanje, sploh pa ne čez dan! Pomembno je, da ti spi ponoči - to se mora navadit preko obreda kopanja, umivanja in iste rutine vsak večer. Podnevi pa se jim preveč dogaja, da bi spali na ukaz.

Sama sem ugotovila, da je brezveze, če se sekiram, kdaj bo zaspala in ali bo...ampak, da se sprijaznim s tem, da če bo, pač bo, če ne pa ne. Vmes pa si poskušam organizirati čas tako, da opravim, kar pač moram takrat ko spi. Sicer se pa držim tega, da pač punčko vključim v dogajanje, pa če je to lupljenje krompirja ali sesanje stanovanja.

Kadar je zaspana, pa noče zaspati, imava edini problem to, da je ful tečna in takrat je vsako siljenje vanjo preveč - takrat najbolj pomaga, da jo malo ponosim, kaj nežno zapojem, pa potem ponavadi zaspi v svoji posteljici. Spi pa včasih tudi samo 15 minut. Ampak tukaj ni enotnega odgovora za vse dojenčke - vsak je edinstven in ima svojo formulo.

Pa še to - kadar mi res ne rata je uspavati, jo napokam v voziček, pa greva ven, tudi za uro ali dve in spi kot ubita. Sprehod koristi njej in meni, pa še spi mi ves čas. Edino bedna je ta zima, ki se mi zdi, da je letos noče biti konec!

(odgovor članu Nena85)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?