4-urni delovni čas in plača (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

teja++ -> 4-urni delovni čas in plača (31.1.2006 7:23:23)

Pozdravljene!

Rabim pomoč oz. odgovore glede 4-urnega dela.

In sicer me zanima naslednje:
1.  kakšno bom imela plačo; verjetno polovično oz. ali ti CSD doda še kakšen denarni dodatek?
2. če delam na štiri ure - kako je s potnimi stroški, malico, dopustom in regresom? Ali ti pripada vse v celoti ali le polovično?
3.  vem da lahko koristiš 4-urno delo do trejega leta otrokove starosti; ali to pomenii da lahko v teh treh letih sama razpolagam kdaj bom koristila 4-urni delovni čas?
4. če se odločim za 4-urno delo, kakšen je postopek za oddajo vloge (kateri obrazec, kdaj oddati, kam oddati,....).

Prosim vas za odgovore! Hvala
LP

Anonimen -> RE: 4-urni delovni čas in plača (31.1.2006 7:25:50)

Kako je, če si bila pred porodniškim dopustom zaposlena za polni delovni čas, zdaj pa bi koristila 4-urnega, ne vem. Vem pa, da če si zaposlena za 4 ure, sicer dobivaš polovično plačo, država pa ti krije razliko do polne plače pri prispevkih. Potni stroški ti pripadajo v celoti (v višini javnega prevoza), za malico pa ne vem.

Moyca_ -> RE: 4-urni delovni čas in plača (31.1.2006 8:15:35)

dobivaš polovično plačo, za 4 ure pa ti prispevke plačujejo

naniplus4 -> RE: 4-urni delovni čas in plača (31.1.2006 8:44:27)

Plača polovična. malica in prevoz odvisna od tega ali delaš 5 dni po 4 ure ali kako drugače, delovni čas odvisen od dogovora z delodajalcem. Kolegica dela 2 oz 3 dni po 8 ur, druga pa vsak dan po 4, ker so ji rekli (v istem podjetju), da zaradi narave dela mora biti tam vsak dan. Tako da je zelo odvisno od vodstva podjetja. CSD ti plača razliko do polne pokojninske dobe od minimalne plače (!), tako da v roke dobiš dejansko samo tisto, kar zaslužiš, teče pa ti polna delovna doba. Če bi rada še kaj bolj podrobnega, se mi oglasi na privat.

lutka -> RE: 4-urni delovni čas in plača (31.1.2006 10:15:39)

Jaz delam po pet ur, pet dni v tednu. Moja plača s potnimi stroški in malico znaša okoli 100 tisočakov. Ti pa pripada regres, dopust, oz vse kar imate določeno s kolektivni pogodbo.

lp

Stran: [1]