Pohanje v pečici???? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


teta beta -> Pohanje v pečici???? (30.1.2006 21:30:48)

Na sosednjem forumu sem prebrala, da marsikdo poha/panira zrezke kar v pečici, brez olja. Moram priznati, da to prvič slišim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kako pa to zgleda? Bi rada poskusila, pa mi je ful čudno...




Anonimen -> RE: Pohanje v pečici???? (30.1.2006 21:52:57)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]He, ti bom poskusila na čim enostavnejši način tole razložit: torej, ko imaš meso spanirano, v pekač na dno poliješ olje, da se dno pokrije, potem pa polagaš kose mesa v to olje in vsak kos še malo poliješ z oljem. In to je to. Jaz tega nisem nikoli prakticirala, sem pa že velikokrat gledala zraven, kako se to dela. Aja, pa pečico prej segrej na 220°C, nekje 20 do 30 minut. Po izkušnjah sodeč je to za gospodinje, ki se jim ne da stati ob štedilniku in vsakih 5 minut čekirati meso, je pa res, da tudi štedilnik ni nič "pošprican" od olja.

Upam, da ti uspe, če boš poskusila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pohanje v pečici???? (30.1.2006 21:53:44)

Ja mi npr. une kupljene pohane zadeve edin kao 'pohamo' u pecici - das pac v teflonski pekac in peces tolk dolg, kot tam pise. Tko pecemo tut zmrznjen pomfri - brez olja v teflonskem pekacu. Posolis na koncu. Peces pa 20-30 minut. Taprvic ti bo mogoce mal cudn, je pa full hrustljav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pohanje v pečici???? (30.1.2006 21:58:07)

Ja, jaz tudi zamrznjene panirane stvari + pomfri dam samo na peki papir in v pečico. Oz. mož da, tako da res ne vem, koliko časa to potem peče. Ni sicer tako dobro, kot v olju, manj je hrustlavo (razen pomfi), ampak se da preživet.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pohanje v pečici???? (30.1.2006 21:58:44)

Upsss, šele zdaj sem videla, da bi ti rada pekla BREZ olja. To pa ti ne bi znala povedati, pa tudi ne vem, če bi sama poskusila.

Sorry še enkrat.




Anonimen -> RE: Pohanje v pečici???? (30.1.2006 22:12:38)

Saj te stvari so že predpečene v olju.




Maxica -> RE: Pohanje v pečici???? (28.2.2006 11:28:53)

Jaz v pečici "poham" vse, kar kupim že panirano in zamrznjeno (torej kakšni piščančji kroketi s sirom, ponfri ipd.). Kar pa paniram doma, pa opoham kar lepo na olju. Tiste kupljene stvari so že predpečene, tako da jih potem v skladu z navodili na škatli lepo pečem na peki papirju, v pečici, brez olja.
Mi smo se že čisto navadili na tak okus in nas nič več ne mika vonj po cvrenju.




BARBARA R. -> RE: Pohanje v pečici???? (12.3.2006 21:10:38)

Zadeve so toplotno obdelane pred zamrzovanjem in ne predpečene v olju. Zato tudi ne pride tako mastno, prej pusto in suho.
 
Krompirček je hrustljav, če ga le pečeš nekaj minut več, kot je navedeno na embalaži.
 
 
                 [sm=muca.gif]     




Stran: [1]