ZA LAŽJE DIHANJE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Rubin. -> ZA LAŽJE DIHANJE (30.1.2006 21:10:23)

Izgleda da smo dobili neki virus, kašljamo 100/h in tudi iz noska nam je začelo tečt, posledica pa je da težko diha. Zanima me če katera ve, kaj naj ji dam za lažje dihanje. Slišala sem za neke kapljice ali mazila ki se dajo oz. namažejo na prsni koš, pa me zanima če katera ve kje se dobijo in kako se jim reče. Imamo sicer v sredo preventivni pregled, ampak sem mislila, če ji lahko že prej kako pomagam




Šoni -> RE: ZA LAŽJE DIHANJE (30.1.2006 21:31:41)

Cappy pozdravljena, zelo dobro in preverjeno je mazilo in eteročno olje od Justa. Jaz sem uporabljala mazilo iz materine dušice in eterično olje evkaliptus, oboje od Justa. Mazilo si daš na roko, nakapljaš nekaj kapljic eteričnega olja, zmešaš in s tem namažeš otročka po prsnem košu. Just se na žalost prodaja tako kot Tupperware, le preko akviziterjev.

http://www.naturaljust.si/menu.html

Lp Šoni




doroteja23 -> RE: ZA LAŽJE DIHANJE (30.1.2006 21:40:02)

Cappy jaz pa sem v Mariborskih lekarnah kupla mazilo proti prehladu, dela pa ga se mi zdi da Mb lekarna. Pa pomaga. Jaz ji sicer ne namažem direkt na kožo ampak na gazico in ji jo dam pod body.




Badeja -> RE: ZA LAŽJE DIHANJE (30.1.2006 21:44:37)

Tudi mi smo bili bolani in smo se komaj malo pozdravili. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Uporabljala sem Fitobalm gel, ki sem ga kupila v lekarni in je primeren tudi za dojenčke. Ostali niso priporočljivi- mislim da zaradi mentola, čeprav ga nekateri tudi uporabljajo.

Dobi pa se še Wick balzam, vendar mi je lekarnarka rekla, da samo v Avstriji.

Jaz sem s tem bila zadovoljna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tricia -> RE: ZA LAŽJE DIHANJE (30.1.2006 21:53:40)

Tako je bilo tudi pri nas v začetku leta. Jaz sem ji sicer mazala prsni koš z mazilom, ki sem ga kupila v Italiji in je na bazi evkaliptusa in aloe vere. Mei je zelo pomagalo.
Ena med.sestra pa mi je rekla da ji lahko tudi sama pripravim doma in sicer, da na maslu ali olju malo popražiš cvetove kamilice in to popivnaš z vato, čez to pa daš drugo vato, da je kot sendvič in ko ni več tako zelo vroče (probaš med dlanmi, da ne peče več), daš to na prsa. Če nimaš cvetov kamilice, lahko uporabiš tudi kamilico iz filter vrečke.
Jaz sem probala tudi to, sam mi je bilo bolj komot mazilo...o jaz lenoba [sm=zardeva.gif].




nana 27 -> RE: ZA LAŽJE DIHANJE (30.1.2006 22:07:16)

V Avstriji se več ne dobi Wick Balma, ampak LUUF Balm, ki je brez mentola. Jaz našega fantka namažem z njim po prsnem košu in dam nato gor toplo pleničko. Tudi Fitobalm je v redu.




Stran: [1]