Anonimen -> Ko ti učenec zaupa.... (30.1.2006 14:55:51)
|
Učiteljice, vam je že kdaj kakšen učenec zaupal nekaj,kar ni želel, da izvejo njegovi sošolci? Sama sem kar v nelagodni situaciji. ALi pa tudi ne[sm=zmeden2.gif] mogoče bi morala biti počaščena, da mi je učenec/učenka zaupal/a novico, ki ni ravno prijetna, je boleča, pretresljiva, žalostna.... Dolgo je nosil/a v sebi svojo bolečino, opazila sem, da se nekaj dogaja, da je raztreščen/a, pozabljiv/a, vznemirjen/a, žalosten/a... Počasi in previdno sem ga/jo potipala in nekaj dni nazaj mi je ponudil/a listek, na katrega je vse zapisal/a. Nisem bila šokirana, pripravljena sem bila na nekaj takšnega. Učenec/ka me je prosila, naj ne povem sošolcem. Ponudila sem mu/ji pogovor in pomoč...kadarkoli....v obliki pogovora. In je sprejel/a. Dolgo sva se pogovarjal/li, odleglo ji je...in tudi meni.... Danes se mi je zahvalil/a in prosil/a, če se lahko še obrne name. seveda...kadarkoli...če je le možno, mu/ji bom na voljo za pogovor. Ja, malce sem res počaščena, da je v meni našel/a tudi zaupnico. Da nisem samo učiteljica, ki jih uči. Da se z menoj lahko tudi pogovori...
|
|
|
|