vročina in boleča dojka! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


SU -> vročina in boleča dojka! (30.1.2006 10:26:11)

V soboto zvečer me je začela kuhat vročina. Sigurna sem bila, da je od utrujenosti, ker se naš gospodič skoz neki zbuja ponoči.
Levo dojko sem imela polno in me je bolela-mislila sem, da me boli, ker je tko nafilana. Ampak, ko je mali spil, me je vseeno bolelo-manj, ampak me je. Zdaj pa me še kar boli na eni strani-če je polna bolj, če je prazna malo manj. Cele dneve imam vročino in sem čist "paf".[sm=smiley29.gif]
Ko jo otipam, ne zatipam nobenega "vozljička" ipd. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Saj grem danes pop. kar k zdravniku, ampak ali je imela katera podobne izkušnje?? Je to mastitis?? Lahko potem naprej normalno dojiš? Dobiš kakšna zdravila? Hvala in LP, Saša




Ovnica78 -> RE: vročina in boleča dojka! (30.1.2006 10:52:13)

Ravno prejšni teden se je enako dogajalo meni. Dojka me je bolela, vročino sem imela visoko, ki kar ni hotela pasti (39*). Tudi jaz nisem imela zatrdlin, samo rdeč madež. Mleko mi je zastajalo, saj sem ga imela preveč in mi ta mali ni vsega spil. Pisala sem na forum (poglej odgovore boleče dojke, novorojenček dojenček), spraševala babico. Dobila sem različne nasvete. Dojke sem si masirala pod vročim tušem, nanjo sem si dajala tople obhladke ampak vse to je pomagalo samo za trenutek, potem je bilo pa isto. Tudi izčrpala sem si celotno dojko pa se mi je zdelo, da je bilo potem še več mleka.
Zvečer je bilo pa že tako hudo, da sem poklicala dežurno zdravnico, ki mi je po mojem opisu težav takoj potrdila mastitis. Partner se je zapeljal po antibiotike, ki sem jih začela jemati že tisti večer ob desetih in jih jem še zdaj (naj bi jih 5 dni). Dojka je bila bolje že po enem dnevu, vročina pa mi je padla čez dva dni.
Dojila sem skoz na obeh dojkah. Zdravnica me je edino upozorila, da če bi bilo mleko rumeno ga je potrebno izčrpat in zavreči, ker ni vredu.
Zdaj samo upam, da se mi to ne bo več kdaj ponovilo, ker je res boleče in utrujajoče. Še sedaj mi pa ni jasno ali delam vse prav, saj eni pravijo, da si je treba mleko, ki še ostane v dojki izčrpavat, drugi pa da ne. Jaz si ga ne. Na začetku sem si ga enih dvakrat, pa sem videla, da ga tako komaj kaj še ostane in mi tamali spije skoraj vse.
Vso srečo!




SU -> RE: vročina in boleča dojka! (30.1.2006 11:19:55)

Če je pri meni tudi to, potem je res najbolje, da danes šibam k zdravnici... Meni je smotano, ker mi mali zadnje 2 meseca visi ponoči na 2 uri na zizi in se mi ful mleko dela ... čez dan pa ne dojim toliko, ker jeva že skoraj vso gosto hrano. Mogoče je tudi pri meni zastalo "nepopito" mleko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Hvala za odgovor, si me kar malce potolažila-da se uredi, če je mastitis...Je pa res zoprno in boleče. LP




Vesnika -> RE: vročina in boleča dojka! (12.4.2006 20:55:51)

Draga SU, to je zagotovo mastitis. Pojdi k zdravniku, predpisal ti bo antibiotik, ki ni škodljiv za dojenčka. Potem pa kar pridno pristavljaj dojenčka k oboleli dojki, saj ti bo on najbolje pomagal pozdraviti zadevo.




renan -> RE: vročina in boleča dojka! (12.4.2006 21:24:57)

Za preprečevanje takih težav ti, ko se ti mastitis pozdravi, priporočam homeopatsko zdravilo phytollaca. nabavi ga, ko boš šla kaj v avstrijo. meni se je vnetje nonstop ponavljalo in šele zdaj se mi je stanje normaliziralo. to zdravilo poskrbi, da mleko bolj teče in ne zastaja. če mali ne pije, mleko izteče...

lp,

Renan




Stran: [1]