Kaj naj bi bilo to? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

dory -> Kaj naj bi bilo to? (30.1.2006 8:05:49)

Prosim razsvetlite me kaj bi to lahko bilo...vcer mi je tamal cel dan razlagal, kako ga biiiii ( po nase srbi ) in se praskal po plenici...nakar  sem pri previjanju vidla, da ima konico lulcka mal rdeco, ravno tako ima rdec spodnji del in malo jajck...zej me pa zanima al to lahko pocajtam s kaksnim bepanthenom al je bols da se greva pokazat?

Hvala in lp

maya1 -> RE: Kaj naj bi bilo to? (30.1.2006 8:07:59)

poskiusi umivati z kamilicami. sem prepričana, da se bo pozdravilo.
lp

baguSka -> RE: Kaj naj bi bilo to? (30.1.2006 8:10:37)

O bogi. Upam da se čimprej pocajta.[sm=metulj.gif]

Anonimen -> RE: Kaj naj bi bilo to? (30.1.2006 8:22:08)

Pri nas je tudi že bilo podobno, samo jajček ni bil nikoli rdeč. Minilo je samo od sebe, v kakšnih dveh dneh. Če bo slabše ali se bo nadaljevalo, ga pa le pelji k zdravniku. Če ne, bi jaz nameto tebe danes če počakala.

pinkiponki -> RE: Kaj naj bi bilo to? (30.1.2006 8:41:25)

Ne vem no, sam kva pa če so norice, zdele baje razsajajo?

Anonimen -> RE: Kaj naj bi bilo to? (30.1.2006 9:42:46)

Ej,pa mi imamo že dva dni popolnoma isto stanje,Rdečina in srbi,da
bi,če bi se lahko,do krvi spraskal.To se večkrat ponovi,no občasno.
Lulanje,plenica,pa vroče v plenici in,koža ne diha,pa zakuha.
Umij,posuši,pusti ga nekaj časa nagega,Uporabi Bepanten,pa Ringelblumen.
Maži maži,da revčka neha srbet.
Dokler bodo pleničarji,se bo pojavljal tak problem.

NinKa -> RE: Kaj naj bi bilo to? (30.1.2006 10:04:57)

Pri nas so se pred 3 meseci tako norice začele. Najprej spodaj sjbi (=srbi) pol pa na glavi, med vso veliko "čupo" od začetka sploh nisem opazila, tut vročine prva 2 dni ni imel. Pol pa naekrat 40 C, ampak se je umirila po 2 dneh.

Po moje ga pusti čimmanj v plenici, pa opazuj ga na pikice drugje po telesu.

Ezi -> RE: Kaj naj bi bilo to? (30.1.2006 19:51:03)

Tudi jaz ti predlagam zaenkrat le umivanje z vodo, popolnoma posuši, magari s sušilcem za lase, na veliko namaži s hladilno kremo in ... bodi pozorna, če se bodo pojavile bele pikice, jaz sem najprej pomislila na glivice, za katere ti pediater lahko predpiše canasten.
Upam, da bo hitro minilo, če čez kak dan ne bi bilo ok, se le posvetuj s pediatrom. Mora biti grozen občutek, če te srbi in nič ne moreš narediti.

LP, Ezi

KODA -> RE: Kaj naj bi bilo to? (30.1.2006 21:13:58)

Jaz bi ga rajši peljala k zdravniku,da pogleda kaj je in da se pravilno začne zdraviti.Naš tamali je to dostikrat imel,pa se nikoli nisem upala sama to zdravit.
Ta predel je zelo občutljiv.

dory -> RE: Kaj naj bi bilo to? (31.1.2006 11:47:06)

Da porocam.....nasga lulcka sem zacela na debelo mazat z riboderminom in bepanthenom....pri vsakem previjanju sem ga fajn umila z vodo in mal pustila brez plenice...dones je stanje ze neprimerno boljse...

hvala vsem za nasvete![sm=rozica.gif]

Stran: [1]