kalbo -> Svinjska ribica v testu (29.1.2006 21:26:21)
|
No danes smo imel super kosilo. Svinjsko ribico v testu. Blo je super. Recept sem staknil slučajno na nedeljskem popoldnevu. No tu je v malo predelani obliki. Namesto listnatega testa sem dal kvašeno. Svinjsko ribico nasolimo in popopramo, pa damo v hladilnik za kaki dve uri, da se malo nažmohta. Tačas pa zamesimo testo. Sam uporabim kar tisti recept, ki sem ga napisal za pico, se super obnese. Uporabim pa dvojno količino. Ribico popečemo na olju, potem jo pa zalijemo z belim vinom in dušimo ene 20 minut. Uporabil sem rumeni muškat. Ohlajeno ribico zavijemo v prešano slanino in vse skupaj zavijemo v razvaljano testo, ki nam je tačas shajalo. Pečem kako uro, uro deset na 180°. Ne škodi, če ribico po dušenju napolnimo s suhimi slivami. Dober tek.
|
|
|
|