Pandi -> Psihično nasilje nad otrokom (23.4.2004 12:10:24)
|
Naš starejši hodi v 1. razred devetletke. Pred pričetkom šolskega leta se je v sosesko vselila družina z enako starim dečkom. Opazila sem, da ga sosedov otrok skozi izsiljuje kot npr.: Reci mamici, da bi lahko šel k vam!... Daj vprašaj če je še kaj sladoleda.... oziroma izvaja (kot rečejo psihologi: psihično nasilje, čeprav mi je to kruta beseda za otroka): Si dal pa bratca lulat, baba, baba, hahahaha. Tega je ogromno in počasi me je začelo motiti. Ne vem, kako naj odreagiram, vedno pa sem rekla, da se zaradi otrok ne bom kregala. Vidim pa, da moj otrok trpi, saj je določene stvari začel zavračati (zaščito pri rolanju, ker ga bo sosed zafrkaval, naprimer). Predstavljajte si, da se igrajo vzunaj in naš otrok 10x pokliče v pol ure, če lahko naredi to in to (za stvari, za katere on ve, da mora vprašat, ga pa nagovarja sosedov fantek). Prav tako ga v igri izloči, sploh če so prisotni starejši otroci: Ti se pa že ne boš igral z nami! oziroma: Tega pa ti ne znaš! in podobno. Če ima kdo kakšne izkušnje s tem: lepo prosim. Sama pa vem, da kaj prav dosti ne bom in ne morem storiti, rada pa bi vedela, kako lahko pomagam svojemu otroku. Hvala!!! Saša.a
|
|
|
|