Kako se naredi šmorn? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Kako se naredi šmorn? (29.1.2006 19:51:04)

Oz. carski praženec al kakorkoli rečete temu.Mii rečemo ŠMORN in je prekleto dober, samo narediti ga ne znam[sm=zardeva.gif]
Ima kakšna recept?




CIPRESA -> RE: Kako se naredi šmorn? (29.1.2006 19:57:01)

Pri nas delamo šmorn kar z isto maso kot palačinke le da vlijem več mase v ponev in potem po nekem času zmešam in razdrobim na manjše koščke...in to je to pa dober tek!!!!




ZARA -> RE: Kako se naredi šmorn? (29.1.2006 20:00:18)

Pejt pogledat Kerensine debate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




nynna -> RE: Kako se naredi šmorn? (29.1.2006 20:32:23)

http://http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=826

Poskusi tukaj.




nynna -> RE: Kako se naredi šmorn? (29.1.2006 20:33:24)

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=826




mamči -> RE: Kako se naredi šmorn? (29.1.2006 20:34:10)

Jaz delam tako. v posodo razbijem jajca, dam zraven vanili sladkor, malo soli, mleko = z metlico fno premešam, nato dodam npr. Radensko ali Jamnico (da je testo fino rahlo,penasto, ko je spečeno) in n koncu med mešanjem dodam moko.
Spečem v ponvi in posipam s sladkorjem v prahu.




Anonimen -> RE: Kako se naredi šmorn? (30.1.2006 14:43:40)

Hvala punce, bom zvečer naredila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Šoni -> RE: Kako se naredi šmorn? (30.1.2006 16:59:42)

Tole je en super recept za cesarski praženec ali šmorn po domače:

4jajca
1/2 l mleka z malo smetane
22 dag moke + za noževo konico pecilnega praška
žlička sladkorja
sol
malo ruma

Masa lahko pol ure počiva, samo pri nas ponavadi ni časa. Jaz maso vlijem v ponev in noter natresem še malo rozin. Šmorn nato z kuhalnico zdrobim in spečem do konca. Nastane zelo dober in rahel šmorn, njami.

Lp Šoni




fusia -> RE: Kako se naredi šmorn? (30.1.2006 19:33:25)

Jaz pa šmorna ne znam prav raztrgati. Mi nikoli ne rata tak, kot naj bi bil.[sm=zmeden.gif] Vedno je bolj kot ena packarija, preveliki kosi.




Stran: [1]