urška -> RE: PEKOCE GRLO!!! (28.1.2006 21:49:08)
|
sem ti kar jaz poiskala in kopirala: tole je odgovor eni, ki takrat ko je spraševala bila noseča 26 tednov: Kakorkoli, pri bolečini v žrelu lahko nosečnica, zlasti po 13. tednu, uporablja vse pripravke v obliki bonbonov za lajšanje teh bolečin brez strahu, da bi s tem škodila plodu. Seveda se pričakuje, da z uporabo ne bo pretiravala ter da bo uporabo omejla na čas, ko je najhuje ali ko težave najslabše prenašamo, npr. zvečer pred spanjem in zjutraj takoj po vstajanju, preko dneva pa si bo pomagala tudi drugače. potem še odg. eni ki je bila noseča 5 tednov in je spraqševala za neoangin: neoangin vnetega grla ne zravi temveč le lajša težave. Vaše grlo oziroma bolj verjetno žrelo se bo torej samo od sebe pozdravilo ne glede na to ali vzamete neoangin ali ne v enakem času le težje boste zadevo prenašali brez. Po mojem mnenju torej lahko neoangin uporabljate tudi v nosečnosti, le ne pretiravajte z njim. tole je 15 tednov: Proti bolečemu grlu tudi v nosečnosti lahko uporabljate pastile, ki vsebujejo anestetik, npr. Neoangin in Septolete. Anestetik namreč omrtvi bolečo sluznico, škode plodu pa ne povzroči. Tako da jaz mislim da bi lahko kaj vzela....Odloči se pa sama. Upam, da se čimprej pozdraviš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|