palačinke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


čaki -> palačinke (28.1.2006 15:00:04)

zadnjič sem se spravla delat palačinke tko kot po navadi pa je masa ratala čist penasta, ko sem polila po ponvi pa so se delal mehurčki kasneje ko je bla skor pečena pa so mehurji popokal in so ble tam lukne. uglavnem palačinka  preluknana, ni se držala skup kar razpadala je.... mo j pravi da je bla druga moka, mpemrzlo mleto, slaba jajca, preveč hitro zmiksano....bla bla bla...solit pamet je lahko..
ampak res kaj bi bil lohk vzrok?????




Jančika_ -> RE: palačinke (28.1.2006 20:21:00)

Zadnjič sem v kuharski oddaji Tima Mälzerja videla, da je dobro najprej zmešati mleko in moko in to pustiti počivati 10-15 minut, da se fajn spaca - da nastane "lepilo". Šele potem dodaš jajca. Preizkusila pa nisem.




tejčica -> RE: palačinke (28.1.2006 22:32:44)

Tudi meni se to dogaja pri palačinkah. Pa sem poskušala testo delati z radensko ali brez, pustila da pol ure počiva, pa vedno isto...luknjice.




Jančika_ -> RE: palačinke (28.1.2006 22:37:09)

Midva z možem jih vedno delava po tem receptu, ki sem ga jaz dala med RR recepte:

Sestavine:
4 jajca, 200g moke, pol litra mleka, 50g stopljenega masla ali margarine,sol.

Priprava:
Sestavine zmešamo z mešalnikom in maso pustimo počivati pol ure. Pečemo v NENAMAŠČENI ponvi in se tako izognemu vonju po pregreti maščobi.


Nikoli ni luknjic, pa res pol bajta nič ne smrdi.[sm=smiley20.gif]




tejčica -> RE: palačinke (28.1.2006 22:41:26)

Bom sprobala in javim moj rezultat.




deily -> RE: palačinke (29.1.2006 10:13:32)

 
Meni se to zgodi ko imam preveč odprt plin. Če pa pečem na srednjem so pqa dobre.




Skorpija -> RE: palačinke (29.1.2006 11:17:44)

Po mojem preredko testo...

[image]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_13_5.gif[/image]




Stran: [1]