hanita -> RE: 5-mesečnik noče več.. (29.1.2006 11:20:51)
|
Ja pri teh kilih mora bit obrok po moje enih 250ml, naša nima 8 kil in popije 190. Ko sem dodajala sem jo en par x zvagala in sem vidla da poje vsakič okrog 100-120 in sem dodala enih 60-80. Glede kakanja je bla tud pri nas kriza na začetku goste hrane. Je imela ravno 5 mesecev ko smo začeli dodajat in smo kupili novalac IT 2(je od 5 mesecev), ma ni blo nič boljše. Potem nam je pediatrinja svetovala naj dajemo 1 in od takrat kaka redno vsak dan. Pazi katero mleko boš dodajala, probaj jih več in pol boš vidla katero bolj ustreza. Je pa kriza,ker kar naenkrat gosta hrana , drugo mleko in normalno, da rabi nekaj časa da se organizem privadi. Drugače pa podraži malo po ritki s termometrom, nam je to pomagalo, da se je pokakala, ni dobro čakat dva dni, da ne bo drekec trd kot kamen. Če ne gre daj pa svečke. Enkrat sem že napisala kako je meni rekla zdravnica: na začetku uvajanja goste hrane ni nič narobe, če se otroku pomaga s svečkami al termometrom, da se pokaka, ker je nevarno da se matabolizem uleni in ga je treba malo spodbudit. Zgleda , da je res tako, ker je pri nas sedaj v redu.
|
|
|
|