emaa -> RE: TUDI MIDVA NA IVF (1.2.2006 17:44:20)
|
poopsie čakalna doba je odvisna od tega kam greš na IVF. Midva sva v Ljubljani bila vpisana v knjigo za IVF konec septembra lani, vse izvide sva oddala konec novembra, odgovor s konzilija sva prejela v decembru, klicai moram marca. Sicer imam histero naslednji teden (že drugo, prvič sem imela laparo in histero), pa bo že. Bi sicer rajši videla, da bi imela tudi laparo poleg, pa da bi mi desni jajcevod odstranili. Imam hidrosalpinks (v jajcevodu se nabere tekočina, ki pronica v maternico in ubije jajčece), ki bi mi v primeru, da se je ponovno pojavil, uničil vse možnosti na IVF, pa še zelo rado to IVF moti. Kriterij kdaj prideš na vrsto, je kdaj so te dali na čakalno listo, pa se mi zdi, da si malce prej na vrsti, če te že leta priganjajo. Sam postopek se začne z injekcijami (hormoni), kdaj in koliko časa jih dobivaš je odvisno od načina hormonske terapije. KO so jajčeca zrela, s punkcijo (odvzem) poberejo jajčeca ki jih v epruveti oplodijo in čez 5 dni s transferjem vstavijo. Samoplačniško si lahko na vrsti tudi na GK Ljubljana. Baje stane postopek pri Rešu okoli 500.000 SIT (po moje malo več), na GK pa okoli 900.000
|
|
|
|