o ovulaciji? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Anonimen -> o ovulaciji? (27.1.2006 21:48:14)

Spoštovane!

Nekaj me zanima upam,da bom dobila kakšen odgovor.
Koliko dni,ce je ovulacija sredi ciklusa traja ovulacija in ali se lahko ves ta cas zanosi?In še to,če je prisotna rahla bolečina oz.špikanje na strani jajčnikov,je ovulacija potem že mimo ali je to njen začetek?Sem na klomifenu in ne vem prav kdaj jo imam.

Anonimen -> RE: o ovulaciji? (27.1.2006 22:31:12)

ojla.ja,ovulacijo čutiš kot zbadanje v jajčniku,lahko enkrat na desni drugi na levi.ovulacija oz.tvoja plodnost traja 24ur,potem ko se jajčece sprosti,lahko pa ovulacijo prepoznaš po izcedku,ki je ko si plodna vlečljiv kot jajčni beljak.semenčece pa preživijo nekje 2 do 3 dni,tako da pridno na delo najmanj vsak drugi dan.veliko sreče lp

PBJ -> RE: o ovulaciji? (27.1.2006 23:03:08)

Pridno je treba [sm=sloncek.gif]in čim manj bodi pozorna na izcedke, pa špikanje ..., jaz sem zanosila v ciklusu, ko me je najmanj špikalo sredi ciklusa, izcedek patudi ni bil ravno po "reglcih".

Jajčece je sposobno oploditve do 24 ur po ovulaciji (sprostitvi iz folikla), če se ne oplodi nato odmre. Semenčeca pa lahko preživijo tudi do 5 dni, tako da ni nič narobe, če kak dan  v času plodnih dni nimata spolnih odnosov.

Pa vso srečo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: o ovulaciji? (28.1.2006 11:30:25)

mary 10 in PBJ hvala vama za spodbudo,samo mislim,da smo ta ciklus ovulacijo zamudili.Sprašujem se,ce lahko preživijo semenčeca 5 dni.

Stran: [1]