MUFFNI? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


AR -> MUFFNI? (27.1.2006 15:18:41)

Pravkar sem spekla muffne po receptu, kim ga našla na spletnih straneh. Ampak mi ni všeč testo. Prosim, če mi lahko katera pomaga. 




Anonimen -> RE: MUFFNI? (27.1.2006 15:48:04)

Povej, kaj te muči. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




AR -> RE: MUFFNI? (27.1.2006 16:03:58)

Delala sem po temle receptu:

MUFFNI
 
*SUHE SESTAVINE:
- 3 skodelice moke
- 1/2 skodelice sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička sode bikarbone

*MOKRE SESTAVINE:
- 3 jajca
- 1/2 skodelice olja
- 1 1/2 skodelice mleka

v eni posodi zmešam suhe sestavine in v drugi mokre. Nato dam mokre k suhim in dobro premiksam. Po želji dodam lešnike, mandlje, suho sadje, višnje iz kompota,... ali pa v maso vmešam Nescquick in na koščke narezano čokolado.

Testo naložim v pekač za muffine in pečem 25 minut pri 180 stopinjah C.


Ampak testo ne pride fajn. Kje delam narobe.




saska27 -> RE: MUFFNI? (27.1.2006 16:16:19)

Poskusi brez sode bikarbone. Jaz sem delala malo drugačne in so se mi kar razlezli po pekaču. Potem sem ukinila sodo bikarbono in je bilo O. K.
Lp,
saša




juma -> RE: MUFFNI? (27.1.2006 16:24:45)

Jaz mam pa tud en recept,ki sem ga dobila tuki na RR.Se ne spomnim točno katera ga je posredovala ampak so pa muffini zlo dobri.
MOKRE SESTAVINE
70g margarine
80g medu(zvrhana žlica)
120g jogurta(navadni ali sadni)men je boljši sadni
1vanilij sladkor
1 jajce

SUHE SESTAVINE
1pecilni prašek
120g moke
pol žličke sode bikarbone
žlička cimeta
50g mletih orehov
koščki čokolade(po želji)

POSTOPEK
posebej zmešamo mokre in suhe sestavine.
prkač za muffine namažemo z maslom ali pa vanj položimo srajčke(jaz dam samo srajčke 3 skupaj)
s pripravljeno maso napolnimo modelčke.
pečemo v pečici ogreti na 180stopinj 20-30 minut

probaj meni so zelo dobri[sm=bravo.gif]




Anonimen -> RE: MUFFNI? (27.1.2006 16:47:41)

Kja pri testu ni fajn? Ne stekam?

Men, ce ratajo premokri, jih pac mal dlje pecem, pa je.




Anonimen -> RE: MUFFNI? (27.1.2006 17:27:44)

Saj meni tudi ni jasno, kaj je narobe s testom? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Drugače pa... soda bikarbona je zato, da je testo bolj krhko oz. bolj mehko, to nima veze z lezenjem testa. Pecilni je kriv, da testo leze in kipi.

Evo, moj recept, ki 100% špila, je pa za približno 18 kosov:

MOKRE SESTAVINE:
120 g jogurta
125 g mehke margarine
125 g sladkorja
240 g mleka
160 g čokoladnih koščkov
2 jajci
1 vanilijev sladkor

SUHE SESTAVINE:
380 g moke
3 kavne žličke pecilnega
1 žlička sode bikarbone
4 žličke kakava

Vsake sestavine zmešamo posebej v vsaki posodi, potem pa suhe zmešamo v mokre. Jaz jih mešam s kuhalnico, da se čokolada ne razdrobi preveč. Maso naložim v modelčke in pečem 20 - 25 minut, na 180°C.






SPORTINA -> RE: MUFFNI? (27.1.2006 20:52:34)

CE SE RABIS RECEPTE JIH IMAM PAR LISTOV IN ŠE 2 KNJIGI ZA MAFINE...
VELIKO JIH IMAM SPROBANIH, SICER PA SE MI ZDI DA JE Z MAFINI TAKO DA NE MOREJO "NE USPETI"!

RES TI ODSVETUJEM SODO B., KER JE ENA KUHARICA REKLA, DA JE TO MAL "OUT"
IN DA SE JE SKORAJ NE UPORABLJA VEČ....NE VEM NO. PA MENDA SE JO ZELO OKUSI??  JAZ JE NISEM ŠE NIKOLI DALA, PA RAVNO TAKO USPE, DAM PA PECILNI...

POVEJ KAKŠNI OKUSI VAM USTREZAJO...NAM ČOKOLADNI (KLASIKA, PA BOLJ SUHI SO
IN DLJE DRZIJO, ČE JIH NE POJEMO TAKOJ), PA ROZINOVI Z JOGURTOM IN LIMONO (TOPLIM SE NE DA UPRET), PA JABOČNI, PA S KOSMIČI, PA....KAR IMAM.

PIŠI ČE RABIŠ!




Adelina -> RE: MUFFNI? (27.1.2006 21:19:42)

A lahko jst kar tle nekej vprašam, sm glih hotla temo od mafinov odpret.
1. Men vedno rata več kot 12 mafinov (recepti nej bi bli ponavad za 12 ,ne)
2. Na vrhu mi vedno popokajo-a je to normalno pri mafinih.

Sportina, se pa ne bi branila kakšnega recepta, če se ti da kej napisat. Hvala!




SPORTINA -> RE: MUFFNI? (27.1.2006 21:55:52)

Ojla
1.Ponavadi tudi meni "rata! vec. Sem se jih navadla bolj "natlačit", čist do vrha  (čeprav ponavadi piše da ne) ali pa
jih par kom dam potem samo v papirčke in zraven pečt.
Sem pa že celo dala ostanke v skrinjo in potem enkrat poizkusila spečt (čokoladne) in jim ni nič manjkalo.
Ali pa zamešam 2 različni masi, ju dam pečt eno za drugo, tretja pa je pol iz prve pol iz druge....
2. Počit pa morajo....menda. Meni so tako lepi, ko počijo in menda MORAJO!
3.Bom napisala, samo ne danes....se mi ne da, obljubim! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz jih raje ne pečem prepogosto, ker kar izginejo....potem pa me že prosijo....




SPORTINA -> RE: MUFFNI? (28.1.2006 16:43:41)

Par obljubljenih receptov...sporocite, ce so vam vsec ali ce rabite se kaksnega:

1. BANANINI MAFINI:
-MOKRE SESTAVINE
11 dag margarine (jaz dam maslo) - šibak ogenj
10 dag sladkorja
1 van.sladkor
1 jajce
3 banane (pretlačimo z vilico)
-SUHE SESTAVINE
20 dag moke
1 pecilni p.
10 dag jedilne čokolade - narežemo

suhe sestavine združimo z mokrimi, premešamo, nadevamo 180st. cca 15-25 min (odvisno od pečice)

2.ČOKOLADNI MAFINI (en recept izmed mnogih)
250 g moke
1 žlička pec.praška
125 g masla
100 g sladkorja
2 jajci
5 žlič mleka
200 g sesekljane temne čokolade

na 180 st, cca 25 min

3.ROZINOVI MAFINI:
1 limona
250g moke
1 vanilij sladkor
2 kavni žlički pec.praška
sol
(1/2 žličke sode bikarbone)
125g maehkega masla
200 g sladkorja
3 jajca
200 g jogurta
40 g rozin (jaz jih dam več, po okusu)

moka+vanilij+lim.lupinica+p.p.+s.b.+sol
maslo umešamo+sladkor+jajca+jogurt+l.sok
mešanica moke k jog.masi, premešamo+rozine

Dober tek!
180st, 20-25 min




Šoni -> RE: MUFFNI? (28.1.2006 23:23:06)

Jaz velikokrat pečem bananine mafine in so super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

BANANIN MAFIN oz. BAMF
 
mokre sestavine:
- 125g margarine (stopljene)
- 65g sladkorja
- 3 srednje velike banane (zrežeš na kockice)
- 1 jajce (stepeš)

suhe sestavine:
- 2 žlički pecilnega praška
- 220g moke
- 1/4 žličke soda bikarbone

Ko namešam mokre sestavine, v njih dodam še čokoladne kroglice in nato na hitro vmešam še suhe sestavine. Pečem v modelu za mafine in uporabljam papirnate modelčke, napolnim do vrha in ne samo 3/4 kot navaja recept in porabim vso maso (12 mafinov), pečem 25 minut/180°C. Mafini narastejo kot gobice in popokajo, nič narobe. so zelo dobri in sočni. Poskusi..

Napotek... vedno vmešaj suho mešanico v mokro s čim manj mešanja!

Dober tek!

 




Anonimen -> RE: MUFFNI? (29.1.2006 12:55:49)

Men jih ne rata vec kot 12, ce je velik mase jih pac nafilam do vrha. Meni mafni zmeri razpokajo na vrhu (lih t je najbl dobr). So pa tut men mafni se 'ne uspeli' :)




Anonimen -> RE: MUFFNI? (29.1.2006 12:57:46)

Aja, drgac so pa meni ful dorbi sadni mafini pa kavni (iz knjige mafini). Bom prlepla recept za tiste sadne, ga je ena Rr jevka enkrat dala gor. Jaz dam vedno margarino in ce nimam jogurta, potem kombiniram kislo smetano+mleko (pa pol se mal mleka dodam, ker ce ne je presuho in se ne zmesa)

200 g sadja ( sveže, zamrznjeno ali iz kompota), 250 g moke, 2 žlički pecilnega, 1 jajce, sol, 120 g sladkorja (jaz ga dam samo 60 g ), 80 ml olja ali 125 g stopljenega masla, 250 g jogurta ( ali mleka, kisle smetane, pinjenca)
 
 




Stran: [1]