Kdaj ste začele... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

sky -> Kdaj ste začele... (27.1.2006 10:12:49)

..z uvajanjem goste hrane pri svojih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]?
... in potem z:
- mlečnimi izdelki (jogurti, skute)?
- glutenom (piškoti, testenine)?
- mesom (katero)?
- juhico?
- manj pasirano hrano?
Zanimajo me vaše izkušnje. Najlepša hvala vsem za odgovor!
LP, Saša

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.1.2006 10:23:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Ninica -> RE: Kdaj ste začele... (27.1.2006 13:03:37)

Mi smo začeli z mlečnimi izdelki nekje pri 5. in pol mescih (jogurt, skuta, navadno mleko pri 7. mesecih)), z piškotki (npr. naribani z sadjem) nekje po 6. mescu, z mesekom kuhanim (puranji, piščančji) smo začeli malo pred 6. mesecem, juhice smo kuhali pri 5 in pol, vse sem ji vedno mečkala samo z vilico, razen mesa in graha in to samo v uvajanju pasirano, potem pa vse samo pretlačeno.

lelaval -> RE: Kdaj ste začele... (27.1.2006 14:01:50)

Jaz sem mojo celih 6 mesecev le dojila. Čaj je pila poleti - v vročini, kasneje pa ga ni hotela.
Začeli smo počasi - s frutki (žličko ali dve na dan), potem pa sem ji jabolko naribala. Sadja še nisva vse spoznali (1 vrsto na teden), juhice je že dobra 2 tedna , tudi kurje meso iz juhe - teden, prav tako sva že začeli s Fruhcvergi - par dni.
Pasirala hrane nikoli niem, čeprav pri 7,5 mesecih še nima zob. Jabolko ji še sedaj ribam, banano in ostale stvari pa pretlačim z vilico. Imajo močne dlesni, ki jih sprva uporabljajo namesto zob - tako mi je rekla pediatrinja.

Anonimen -> RE: Kdaj ste začele... (27.1.2006 21:48:43)

IZVIRNO SPOROČILO: sky

..z uvajanjem goste hrane pri svojih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ? PRI 4. MESCIH S SADJEM IN ZELENJAVO IN MLEČNIMI KAŠAMI
... in potem z:
- mlečnimi izdelki (jogurti, skute)? PO 6. MESECU
- glutenom (piškoti, testenine)? PO 6. MESECU
- mesom (katero)? PO 6. MESECU, PIŠČANEC, GOVEDINA, TELETINA, RIBE
- juhico? ISTOČASNO Z MESOM
- manj pasirano hrano? TO JE PA PRI VSAKEM RAZLIČNO, K ENI FUL DOLG NE MARAJO KOŠKOV ENI PA TAKOJ...SAMA BOŠ VIDLA KAKO BO PRI VAS
Zanimajo me vaše izkušnje. Najlepša hvala vsem za odgovor!
LP, Saša

inna -> RE: Kdaj ste začele... (28.1.2006 21:49:47)

uvajanjem goste hrane pri svojih ? začele sva malp po četrtem mesecu

- mlečnimi izdelki (jogurti, skute)? 6
- glutenom (piškoti, testenine)? 6
- mesom (katero)? 7
- juhico? 6
- manj pasirano hrano? vedno samo pretlačeno z vilico 

sedaj pri devetih mesecih jeva dobesedno vse, razen mleka, svinjine in pač tistega kar naj ne bi jedle do prvega leta starosti.

sadje ima zelo rada in sva probale vse kar je možno, zelenjavo ji pripravljam za kosilo, koker se le da enako kot za nas le manj slano in začinjeno.
na samem začetku sem ji parkrat zmiksala z paličnim vendar je naša mala lepo jedla oziroma žvečla hrano tako da smo ji pretlačili z vilicami nelgede na to da ni imela do osmega meseca nobenega zobeka, sedaj pa narežemo kar je preveliko imamo pa samo 1 zobek.

Mel_A -> RE: Kdaj ste začele... (29.1.2006 21:08:09)

Naš fantek (7,5 mesecev) je zdaj že skoraj vso hrano. Začeli smo uvajati kmalu po 4. mesecu in sicer sadne Frutke. Potem smo počasi začeli s svežim sadjem in kuhano (osoparjeno) zelenjavo, zmiksano s paličnim. Potem smo poskusli v juhice in mineštrce dodat malo rižolinota, nadaljevali smo z mesom (piščančje, puranje, ribe), rižem in testeninami (okrog 6.meseca). Zaenkrat ni še poskusil jajc, jogurte in skuto in podobne zadeve smo poskusli šele pred dobrim tednom. Jogurte samo navadne (pinjenec mu je tud blazno dober), skute tud samo navadne, sirčke (za otroke, tiste topljene) dodajamo k drugi hrani (rižu, zelenjavi, mesu,...). Fruchtzwergov ne dajemo, nismo niti poskusli. Raje dam navadno skuto ali jogurt, pa mu dam notri malo banane, jabolka, suhih marelic ali sliv (predhodno namočenih in zmiksanih). Nimamo problemov, vse kar mu damo, mu je dobro.
Sicer ima trenutno dva obroka goste hrane (včasih znese celo tri obroke), ostalo pa se še vedno doji.  

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.1.2006 8:38:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]