|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako reagirate?
27.1.2006 8:53:32   
Mala Vita
Moja princeska ima 4 meseceuser posted image . In postala je že prava mala "razvajenka"- bila bi nonstop na rokah. Pa se pocrkljama, pojema, čvekava....Če jo dam pa nazaj na igralno blazino pa po 5 minutah spet panikauser posted image . A je smiselno, da jo pustim tudi malo pojokat? Zdi se mi malo nesmiselno skozi zraven nje sedet.....No, in potem spet dobim občutek, da sem slaba mamauser posted image .....

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako reagirate?
27.1.2006 9:28:09   
Magi*
hojla!

tole je predmet neskončne debate. jaz sem pristaš zmernosti. torej, tu pa tam sem jo že pustila pojokcati, ne pa non stop. sploh ne pri 4. mesecih. eni dojenčki pač potrebujejo več bližine staršev in mi smo zato tukaj, da jim jo damo. še prekmalu se bo otroček začel osamosvajati in ne bo več hotel toliko bližine.

če se še prav spomnim, sem jaz mojo pupo pri 4. mesecih imela občasno na blazini, vendar sem bila ob njej. ko sem kuhala, je bila v ležalniku ob meni (pa tudi ni zdržala notri cel čas kuhanja. ja, v ležalniku se je še nekako najbolje počutila in najdlje zdržala notri. če pa je bila huda ura, sem jo nosila v traku. predvsem sem se non stop pogovarjala z njo, ji pela, pa jo mal ven vzela in pocrkljala in znova...

poskusi jo zamotit z prigovarjanjem. pa čas, ko se bo sama zabavala se bo postopno podaljševal. redki so takšni otroci, ki jih lahko daš na blazino in so srečni sami s sabo. so pa seveda tudi takšni.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2006 9:28:50   
benika
Ja, ja tudi pri nas poznamo ta problemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Tudi meni se zdi, da sem slaba mami, če otrok joka, ampak kaj pa naj naredim? po rokah ga cele dneve ne morem prenašat, saj že itak nič ne naredim, ko je zbujen.

Benjamina skušam zamotit tako, da ga dam v stolček, kjer se igra z visečimi pajacki, ropotuljico in podobnimi zadevami. Včasih (sej vem da ni pravuser posted image ) ga zamotim s TV, ki jo naravnost obožuje. Igralne blazine pa tudi naš mulc ne mara prav preveč.

Moj dragi ima bolj trdno voljo in živce. On tamalega pusti da zjoka svojo trmico in gresta potem naprej, meni pa srce ne da miru. In spet je potem tu nošnja in crkljenje.....Začaran krog, kaj hočemouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2006 9:30:51   
birbalari
Pri mojemu Jerneju je podobno. Ali bi bil po rokah, ali na kavču samo da sem zraven. Ampak jaz ga pustim kakšen krat tudi malo jokati, ker si mislim, da me že ne bo tako mali hecal. Ampak priznam, da ne zdržim dolgo. Če pa imam kakšno malenkost za postoriti ( beri končati kosilo, se preobleči, na stranišče,...) ga kar pustim. Od malo joka ga že ne bo pobralo, ne?

Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2006 9:36:10   
Anonimen
Ja, MORAŠ jo pustiti malo pojokati. Jaz tega takrat nisme vedela, zdaj pa imam hudiča.user posted image  
Res, otrok se mora naučiti malo počakati, ne da mu je v vsem ustreženo takoj, tisti hip. Tako bo tudi pozneje v življenju doživljal manj razočaranj in že pri sami vključitvi v vrtec bo veliko manj problemov, ker se tam ne bo počutil slabo, ker ne bo TAKOJ ustreženo vsaki njegovi želji. Vedno, ko vidiš, da te rabi kar tako (ne ko je lačna ali jo je strah ali je bolana), najprej zavestno malo počakaj, ne takoj teči k njej. S tem ji boš naredila veliko uslugo za življenje.

(odgovor članu birbalari)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2006 13:28:06   
lelaval
Pravijo, da jih moremo malo pustit. A jaz sem  zagovornik tega, da otrok nikoli ne joka brez veze. (izjema je, ko se nauči izsiljevat). Moja  največ časa preživi v ležalniku. Jaz sem lahko zraven vse delala, malo sem se z njo pogovarjala, se ji smejala, delala grimase, ji pela,... nemalokrat pa je tudi (in še zdaj) zaspala v njem. Sedaj pa, ko ji je v ležalniku tečno, jo dam v hojico sedet, se malo z njo ukvarjam, ko jo vzamem ven, malo leži na kavču. Ko ji nekaj ne paše, jo pač poskusim s čim drugim zamotit.

Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2006 17:44:58   
tehnofil
NE! Ne je pustiti jokat niti za trenutek.
Majcena je. Ne more se še sama zamotiti. Bolj ko bo rasla, bolj se bo zavedala sebe in okolice in se bo zamotila z igračami. Premajhna je še in za to potrebuje da jo nekdo zamoti.
Ko joka, joka zares, ker ni mamice. Ni mamice=smrt. In jok je edino kar ima, da opozori nase. Prav nobene potrebe ni, da jo namenoma ne potolažiš. ONA je ONA+MAMICA in ko mamice ni, ji manjka del telesa. Kako bi pa ti jokala, če bi manjkal del telesa. Še ne loči razlike. Ko bo starejša bo kakšno stvar tudi lahko razumela. Sedaj pa to še zdaleč ni trma. In nisi slaba mamica. Nekatere stvari moraš nujno postoriti. Vendar ne je puščati namenoma: "da se bo naučila".

Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2006 18:05:54   
jupiter
Tehno je že napisala vse...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.1.2006 19:09:40   
bskrle
Se strinjam s Splišni, sicer pa tudi Žorž to pravi.

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2006 20:17:55   
petarda
Se tudi strinjam s Splišni. Če skočiš vedno kadar otrok zajoka, boš potem delal tako vse življenje (ali pa večino časa). Naši starši (vsaj moji) niso skočili na vsak moj jokec, pa mi vseeno nič ne manjka. Mene tudi srce boli ko poslušam mojega user posted image  kako jokca, ker sem za trenutek skočila na wc.... ampak, ko pridem zraven in se mi nasmeje, vem, da mi je vse oprostil. Dostikrat joka, ker je zelo zaspan in ga to uspava, če ga dvignem in ga nosim po rokah, se zna cela stvar zelo zavleči, sam pa zaspi v parih minutah. Sicer pa mislim, da že prepoznamo jok-kdaj je pravi, mu kaj manjka, ga kaj tišči, je lačen, polulan.... in kdaj je le jamranje od dolgočasja ali pa zaspanosti. Če si ves dan samo pri user posted image  ne moreš narediti nič drugega, poleg tega pa te to zelo izčrpa in kakšno mamico ima potem user posted image  in kakšno ženo ima user posted image ? Samo moje mnenje. Smo si pa ljudje različni. In če nisi mirna oz. si živčna, če otrok joka, ti pa nisi tisti hip pri njemu, potem ga raje ujčkaj, v tem primeru bo to bolje za oba. 

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.1.2006 21:56:52   
valči
Pri sinku sem takoj vskočila in mu v vrem ustregla,zdaj pa mamuser posted image Je res navezan name,nekaj pa so tudi geni.Pri hčeri pa enostavno nisem mogla biti vedno na razpolago,čeprav je čisto drugačen karakter od bratamje potrpežljivauser posted image In je dostikrat počakala.Saj otrokom nudimo najboljše,a po pameti in do določene meje.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?