Gina -> RE: mikrovalovna pečica (14.4.2006 14:19:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Baldi Njegove študije iz leta 1989 so pokazale, da hrana, ki je bila segreta ali skuhana v mikrovalovni pečici, v krvi povzroča bolezenske spremembe, podobne tistim, ki jih povzroča začetna stopnja raka. Hmm, kolikor je meni znano, pa nisem iz foha, se razen krvnega raka, noben rak ne pokaže v začetnem štadiju na krvi?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Če ga najdejo tam, potem ni začetni štadij, ampak je kar že napredni štadij, oz. ornk rak, ki je razpreden po celem telesu, ker je potoval po krvi v druge dele telesa. Naj me popravi katera, če nimam prav. Samo kolikor jaz poznam reči, je tako, da najprej odpove en zaviralec raka na določenem kromosomu, ko ta odpove (ko ne more popraviti pokvarjene, narobe ponovljene celice ali jo "požreti"), posreduje drugi in potem tretji...četrti, zadnji zaviralec raka deluje pod vplivom velikih količin obsevanja (zato kemoterapija, ki je v bistvu spodbujanje zadnjega lastnega zaviralca napačnih celic v telesu, da se aktivira, ne pa da bi samo sevanje uničilo nepravilno oblikovane in razmnožujoče celice). Če še on odpove, ni rešitve za samopomoč s strani telesa, so zaviralci onesposobljeni, pokvarjeni zaradi različnih življenjskih okoliščin. No, posledično med tem ciklusom nastanejo polipi, tumorji, in v najslabšem primeru rak. Kako potem govori v članku o celicah raka v krvi, mi ni jasno, ali pa bom morala še veliko literature prebrat. Potem pa še moje mnenje o mikrovalovki, ki ga kopiram od zadnjič, ko sem o tem pisala: Mikrovalovka deluje na principu mikrovalov, kar so isti valovi, kot npr. radijski, samo da so tu zaprti na zelo majhni površini. Če si mislite, da ti valovi potujejo s svetlobno hitrostjo, to pomeni, da en elektronček obkroži zemljo v eni skundi 7x, potem vam mora biti jasno, koliko milionkrat gre ta isti elektronček čez mikrovalovko v isti sekundi. Jasno da pri tem pride do trenja, ko se vodne molekule zaletavajo med sabo. Ker se zaletavajo, se segrejejo in yes, hrana je topla. Kaj je na tem spornega za zdravje? Elektroni, valovanje? Vse to je itak okrog nas ves čas, itak vliva na nas, mikrovalovi so del zemlje oz bolje vesolja. Ne ustvarjamo jihmi, samo iz ene oblike energije v drugo jih spreminjamo. Voda sama je pa tako specifična in posebna snov, sestavljena iz najbolj osnovnih delcev, da kolikor jaz vem, ne zavzema kakšne strupene oblike, niti če jo še tolk "mučimo" in trkamo. Lahko pa mi kdo napiše, če misli, da je vendarle drugače. Čist rada slišim. Pa še en drug moj post na to temo: Mikrovalovi so enaki kot radijski, a blizu radia pa hodiš? No, močnejši so, seveda, ampak na istem principu. Mikrovalovka oddaja sicer električno sevanje, ki ga je po naših domovih ogromno, drugega pa ne. To električno sevanje pri mikrovalovki se ustavi, takoj ko jo ugasneš in ne seva v notranjost, ampak cca 20 cm v okolici pečice, tako da hrana nič ne seva. Segreva pa na osnovi tega, da molekule vode začnejo trkat druga ob drugo in pride do takega trenja, da se segrejejo. Torej voda v hrani se segreje.
|
|
|
|