Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 14:43:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Viv, saj bo za tvojo vegi pico tud eden karfjoli glavo odsekov
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 14:56:00
|
|
|
|
baguSka
|
Sploh ne rabm filma odpret, ker so me že vaši posti v jok spravl... Pa kje je šele krzno... ja u bistvu se očitno res ne da preživet brez živali... Kaj pa vsi testi k jih delajo na njih??? Groza.. res groza...
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 15:19:01
|
|
|
|
nejcko
|
Še malo ekoloških dejstev: 1.4 bilionov ton odpadkovna leto je posledica množične živinoreje (to je kar 130-krat več, kot jih ustvari celotna človeška populacija). Večina teh odpadkov konča v najrazličnejših vodnih virih in jih zastruplja z visoko vsebnostjo nitratov, fosfatov ter z najrazličnejšimi bakterijami. Množične farme skupaj z odpadki ustvarijo na leto kar 70-80 milijonov ton metana, kar predstavlja 30% celotnega izpusta toplogrednega plina v atmosfero. Dejstva iz kozmetične in farmacevtske industrije: Samo v Nemčiji je po dostopnih podatkih ubitih približno 14 milijonov živali letno v raznih laboratorijih. Na svetu približno 400.000 dnevno. Resničnega števila se ne bo moglo nikoli ugotoviti, saj so kozmetični in farmacevtski laboratoriji poleg vojaških najbolj varovani in nedostopni. Čeprav v razvitem svetu velja prepoved poskusov na živalih v kozmetične namene, pa vodilna evropska in ameriška kozmetična podjetja svoje laboratorije selijo v nerazviti svet (Kitajska, Tajska, Indija, Koreja so brez zakonskih omejitev glede tega), kjer lahko s poskusi nemoteno nadaljujejo. Kako potekajo taki poskusi, vam bom raje pa prihranila.
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 15:58:49
|
|
|
|
L&F&B
|
Vsak po svoji vesti. Ampak kokr sem jaz slišala in kolikor spremljam zadeve, naj bi se v EU zadeve vsaj zakonsko začele urejati, vsaj kar se tiče gojenja živali za krzno. Baje je to v nekaterih državah že prepovedano, se pa veliko dela tudi na tem, da bi z zakonom preprečili tudi trgovanje v EU s krzni umetno gojenih živali. PS. Viv, lahko te zakoni prehitijo in boš težko romala na Dunaj v krznu. Mogoče v ilegali.
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 16:01:50
|
|
|
|
kofetek2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: taška30 [ Problem krzna je v tem, da se mora žival ubiti na način, da se ohrani CELO, nepoškodovano krzno. Torej odpade vse, kar pušča kri (hiter zakol, strel...), pač pa se uporabljajo metode, ki ubijejo 'od znotraj' - elektrodo v gobček in anus, utopitev... , pa čim ceneje. Ni mi samo jasno, zakaj je treba odirat pri živem telesu? Mesar, ki kolje zajčke za meso, sigurno ne pazi na krzno, ampak seka in odira hitro-rutinsko, tako da ni variante, da bi bilo tisto krzno še uporabno. tiste ovčke za v vozičke so tud zlo lepe
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 17:32:49
|
|
|
|
Primoza
|
To so spet eni Kitajci, ki jedo pse, ampak tam imajo v tem "jej vse kar leze" tradicijo, brez katere ne bi preživeli, glede na gostoto poselitve. Kot nalašč za nas Evropejce, da se zgražamo.
< Sporočilo je popravil primoza -- 26.1.2006 17:33:20 >
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 17:48:30
|
|
|
|
artista7
|
no mene je minilo nositi krzno sploh bilokdaj (čeprav ga nisem še nikoli imela- vedno je bilo umetno), ko se je zadnjič ena punca postavljala s plaščem, obrobljenim s pravim nercem, ki je stal celih 12o jurjev (nemalo denarja za študentko, kaj?).. samo njej je bil tako všeč. ja, me zanima, če bi spremenila mnenje, če bi videla, kako je ta cortkana žival umrla za njen jako moderni plašček.. Še bolj v nos mi pa gre Paris Hilton, kura babja, s tisto čivavo se vsepovsod kaže, njeni škorenjčki pa iz mufa parih belih zajčkov.. ja ja...
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 20:26:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo, Jana, še enkrat, posebej zate: IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Saj pri ovcah je tudi koža stranski produkt, a ni? Saj jih gojijo zaradi mesa, vsaj kar jih jaz poznam ...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2006 23:40:14
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?