Una
|
Alfonzi; ta provizija, ki jo omenjaš ti, ni nič drugega kot investicija za tvoje boljše življenje. To ni strošek. Tukaj lahko ves denar dvigneš takoj, kaj pa na banki??? Ne, na banki lahko šele po preteku toliko let, kolikor je napisano v pogodbi. Ker vse to kar pri banki varčuješ toliko in toliko let (kot je napisano v pogodbi v najmanjšem možnem tisku in kar itak večina sploh ne bere), vzamejo oni, pa še povejo ti ne. Tako je na banki in tako je s temi 900 EUR. Poleg tega pa ta provizija ne gre agentom, ampak v odprtje računa, kamor vlagaš denar. Poleg tega se lahko za teh 900 EUR tudi življenjsko zavaruješ, pa še ugodnosti dobiš, ki ti jih, dragi Alfonzi, ne bi naštevala, ker bi te zagotovo (po tvoje) na la. Vsekakor se za finančni nasvet ne bi nikoli obrnila nate, Alfonzi, ker tako grdo govoriš čez nekaj, na kar se sploh ne spoznaš in kar sploh ni res. Me prav zanima, če si ti tisti nočni agent... Naj povem še to, da prinaša varčevanje v bankah 2-3% obresti, če prištejemo še inflacijo (2-3%), potem ugotovimo, da dobička praktično ni. Če varčujete dolgoročno, potem se splačajo vzajemni oz. investicijski skladi, če pa kratkoročno, potem pa banke. Pa še to: kdor ni informiran in ne pozna nečesa, potem se mu zdi, da to že ni dobro, ker je pač bolje, da verjame tistemu, kar pozna. Kdor pa je informiran, pa ga ni strah ("skladom osebno preveč ne zaupam" - a banki, sefom itd pa???) Svetovni skladi (in ne slovenski, da se razumemo) imajo več kot 10 % donosnost (tudi 20%), kar je veliko več kot v bankah, so varni, likvidni, razpršenost je velika... Če pa želite razne kredite, potem vam svetujem, da se pozanimate pri velikem številu bank in ne samo pri LB, SKB ali svoji matični banki, ker nikoli ne boste vedeli, kakšne obresti in pogoje imajo druge banke. Toliko od mene - PS: včasih si je dobro prebrati dnevni časopis Finance in zlahka lahko ugotoviš, da je treba slediti novim svetovnim trendom, ki prihajajo k nam, predvsem se jih pa ni treba bati (in se jih ne smemo). Pozabiti moramo na staro miselnost in pomisliti moramo na nove možnosti, ki so nam dane. Le tako bomo lahko razvili ne samo sebe, pač pa tudi okolico okrog nas. Če sem koga prizadela, se opravičujem, vendar mi ni žal, da sem napisala, to kar mislim, in to, kar verjamem, da je prav. Za dodatna vprašanja sem pa, jasno, še vedno na razpolago.