copka77 -> RE: Boleče dojke itd. (26.1.2006 0:35:13)
|
kot da bi jaz pripovedovala svojo poporodno zgodbo...pa sem resila stvar..ocitno nimajo vse takih ogromnih kolicin mleka pa se dosti o tem ne govori in ne pise. Svetujem,da si po vsakem dojenju, ko in ce se seveda tamali do sitega naje, popolnoma izpraznis dojko iz katere je pil...nato ga za naslednje hranjenje cez 2-3 ure pristavis k drugi....ki jo nato spet izcrpas do konca.Ce imas res veliko mleka nujno uporabi pumpico- jaz sem bila nad Aventovo navdusena, ker z rocnim izbrizgavanjem ne bos dosegla pravega efekta... Kar pa se tice zatrdlin ki bolijo in zacetkov mastitisa, pa toliko : nujno iz bolece dojke izcrpaj vso mleko (najprej naj pije tamali,nato izcrpaj ),se posebej si z masazo iztisni mleko iz rdecih,bolecih bulic- poln zastal,zamasen mlecni vod...ceprav grdo boli...ampak brez tega vrocina ne bo padla. antibiotik jemlji le tisti ob katerem je dojenje dovoljeno, Hiconcil, npr.-vprasaj zdravnika.. Nastajanje mleka se bo umirilo, pri meni je trajala Odisejada ca.dober mesec,zdaj pa je res kul. In ne, ne bo ga grozno vec ker si ga boš se dodatno crpala! Ceprav je to stimulus za vec, ampak v tvojem-mojem primeru ne gre drugace, saj bos sicer fasala tapravi mastitis, kar pa je res kriza... Srecno, ne obupaj, ker se dojenje res izplaca,v vseh pogledih - in lep pozdrav!
|
|
|
|