kako preiti na navadno mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

metaa -> kako preiti na navadno mleko (25.1.2006 21:11:22)

Mala je stara že skoraj eno leto in se mi zdi da je čas, da namesto adaptiranega začne piti navadno mleko (alpsko, 3,5). Zanima me, kakošen naj bo prehod? Sicer ji že 2-3- mesece s tem mlekom zalivam poletno, ali vanj vmešam kakšno kašico (to je ene 3krat na teden po recimo 1 dcl), ampak za zjutraj in zvečer ji pa še vedno naredim po 2 dcl adaptiranega. ne vem sicer, koliko mleka morako otroci še spiti po enem letu. Ali ji potem lahko za večerno flaško dam kar alpskega in ali je dober le pogret, ali ga moram prevreti. Ali naj bo prehod postopen (adaptirano+alpsko)?

Anonimen -> RE: kako preiti na navadno mleko (25.1.2006 21:43:50)

meni je rekla dr. da naj dajem pol pol, potem pa vzamem umetno bek in samo alpskega šibam![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

nynna -> RE: kako preiti na navadno mleko (25.1.2006 21:52:53)

Jest sem ene dva dni mešala z vodo, po nasvetu pediatrinje, potem pa začela kar normalno, brez težav. Sem ji dajala alpskega, sedaj ji pa dajem navadnega, ker so mi rekli da je boljši. Ne vrem ne enega ne drugga

mamči -> RE: kako preiti na navadno mleko (25.1.2006 21:56:42)

Bojše je, če vzameš navadnega 3.2 mlečne maščobe in ga prevreješ.
Na začetku mešaj s prilagojenim.
Sama sem striktno proti alpskemu - za otroke in naša pediatrinja tud.

Marogica -> RE: kako preiti na navadno mleko (26.1.2006 8:20:13)

Mi smo prešli na alpsko mleko po dopolnjenem 6. meseu starosti, po nasvetu pediatrinje tako: ca 3 dni mešati melko z vodo 50:50 in opazovati, če bi prišlo do kakšnih alergij. Jaz sem vzela alpsko, 3.5, neprekuhano.

deily -> RE: kako preiti na navadno mleko (26.1.2006 12:20:09)

Mi smo najprej dali samo en obrok alpskega, nato dva, ostalo pa je gosto hrano. Torej postopoma

k1 -> RE: kako preiti na navadno mleko (26.1.2006 19:37:16)

jaz sem ji začela dajata jutranji obrok s 3.2, sedaj pa čakam, da porabimo še ta aptamil, pa bomo prešaltali še na večerni mlečni obrok.

Stran: [1]