|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Za tiste, ki nosite kontaktne leče
26.1.2006 11:07:27   
Anonimen
Jaz imam tudi krivino 890, ki je pri teh lečah nisem našla. Ampak ker sem že enkrat prej naročala leče pri enem uvozniku in tudi niso imeli moje krivine, mi je una ženska, ki je pač dvignila telefonuser posted image , rekla, da mi bo dala pač najbližjo in je dala 900. Ker je bilo vse v redu, sem zdaj tudi naročila 900.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
26.1.2006 11:29:58   
dory
Jst nosim mehke 14 dnevne...sem bl obcutljive narave in se mesecne niso obnesle...prej sem mela zeisove zej pa testiram johnsove pa so kr ok :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
26.1.2006 12:09:51   
Anonimen
Hojla,

kaj pomeni 14 dnevne leče ali mesečna leča, da jo imaš lahko 14 dni v očesu, podnevi in ponoči, ali to da ko jo nosiš štirinajst dni po neko število ur, da so za stran ?

Please za info.
LP

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
26.1.2006 12:16:42   
dory
Lece ne smes nosit ponoci, ko gres spat :)

Drugace pa 14dnevne lece pomeni, da so uporabne le 14dni od dneva odprtja in ne od dnevov dejanskega "nosenja". Po teh 14 dnevih leco zavrzemo.  Enako je z mesecnimi..
Izredno pomembna je higiena lec. Lece primemo res s cistimi rokami, posodice ne pomivamo z vodo, daj je baje za samo oko skodljivo, ce pride leca v stik z vodo in potem tako damo noter...dolgorocno povzroca raka...

Je treba bit zlo pazljiv pri lecah, ampak ko si enkrat obsojen na ocala ni boljsega...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.1.2006 12:20:46   
Anonimen
Hvala,dobro je vedeti.Samo moram prej k optiku,da me naučijo vstavljati
leče.Nil ne morem,tako so ukazali.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
26.1.2006 12:29:50   
juma
Jaz mam pa vprašanje glede krivine in sicer nimam pojma kolikšno imamuser posted image .Kadar sem leče kupila pri optiku sem pokazala samo embalažo in sem dobila nove.Zdaj pa gledam na embalažo pa ne vidim,da bi kje pisalo kolikšna je krivinauser posted image .Imam pa Bausch&Lomb.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
26.1.2006 13:11:55   
puncica
Ja bom kar verjela mojmu optiku da se mi na roženici pozna to pa zato, ker sem večkrat tudi prespala z njimi in vem kako "fajn" občutek je ko se zbudiš pa te tista leča praska po oču, tako da mi je zdaj predlagal da si kupim leče z večjo prosojnostjo kisika, da do roženice pride več kisika in tudi prespim lahko kdaj z njimi. Tiste ki sem jih imela sedaj, oči bol zaprejo in kisik do roženice težje pride, kar se s leti nošenja mora nekje poznati. Tudi prej ko sem imela drugega optika mi nikol ni rekel da bi bilo kaj na roženici, ta se je pa mojim očem vsaj mal bol posvetil. Imam pa dioptrije tudi jaz -4,5 pa -4,25, tako da sem slepa kot kura, očal sem se mogla pa kar mal navadit, me je glava sprva bolela. O operaciji pa ne razmišljam, ker operacija je le operacija, kar mi pa ne diši. 

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu juma)
Neposredna povezava do sporočila: 32
28.1.2006 9:53:33   
dory
Evo po dveh dnevih dobila narocene lece...hvala splis za info...res sem zadovoljna :)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
28.1.2006 10:35:52   
Gina
Jaz sem 10 let nosila leče, potem sem morala pa nehat, ker so mi tako izsušile sluznico + alergijo sem dobila, ki mi je na oči udarila. Zdaj se pa ne upam več poskušat. Ampak so pa tako zelo praktične, mi je kar hudo, ko tole berem. Na operacijo mi pa tudi ni za iti. Sem gledala, kako to naredijo in moraš ves čas sodelovat, pri tem, da ti oči držijo odprte in notri šarijo. Uf, ne hvala. PO moje bi jaz tam z mize dol zbežala.user posted image user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 34
28.1.2006 22:03:36   
Anonimen
Puncica, spat pa res ne smeš z lečami, če niso take, s katerimi bi se lahko. Menda so nekatere tudi take. To pa je res najslabše za oko, kar je lahko.
Drugače pa, kar se tiče posvečanja okulistov (ne optikov) našim očem: Jaz sem bila za prve leče na pregeldu v Avstriji in tam je pregled (pred 24 leti) za leče trajal kakšno uro. Najprej je zlaufal avtomat za avtomatsko ugotavljanje dioptrije, potem so na to dioptrijo polagali še razne filtre ali kaj, in potem, ko si super videl, so ti belo podlago zamenjali za zeleno (vau, kakšna razlika), pa jovo na novo. In ko si tam super videl, so ti podlago spet zamenjali za rdečo in spet si moral tam dobro videti. Nazadnje si moral pa na vseh podlagah enako videti. Tega pri nas tudi čez 20 let še nisem doživela.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
28.1.2006 23:02:47   
Gina
O, to bi bilo pa res fajn, če bi bilo pri nas tako. Jaz sem šla po prve leče v Zagreb, v bolnico. IN sicer ni bilo čisto tako, kot ti praviš, ampak bilo je pa zelo natančno, in je trajalo dooolgo. In tudi preizkusili so, če jih sploh prenašaš in te potem natančno pregledali in še enkrat preizkusili. BIlo je leta 86, matr, saj je tudi 20 let nazaj. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
28.1.2006 23:16:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: juma

Jaz mam pa vprašanje glede krivine in sicer nimam pojma kolikšno imamuser posted image .Kadar sem leče kupila pri optiku sem pokazala samo embalažo in sem dobila nove.Zdaj pa gledam na embalažo pa ne vidim,da bi kje pisalo kolikšna je krivinauser posted image .Imam pa Bausch&Lomb.

Zdaj sem šla prav iskat embalažo, ker se mi je valjala na polici, pa je ni več. Pa ravno tako imam Baush&Lomb. Gotovo mora kaj gor pisati, ker vem, da ko sem zadnjič govorila tisti ženski po telefonu, katero krivuljo imam, da je iskala (po moje po lečkah) in je ni našla. Potem mi je pa dala najbližjo. Po moje more pisat, kako naj bi pa sicer optiki vedeli, katere leče so notri. Nekja mora pisati, kot je 890, 900, ali 8,9 , 9,0 ali tam nekje. Neke take številke. Pa premer verjetno tudi. Jaz imam npr. 14.
Daj, Teja, ti poglej, če imaš še stekleničke.

(odgovor članu juma)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
28.1.2006 23:17:58   
Anonimen
Ja, Gina, pri nas ti najbrž še kar tiste šipce na tiste železne zadeve polagajo, a ne? Saj jaz sploh ne vem, ker sem bila nazadnje prek kakšnimi šestimi leti, po moje ... Ma bi morala mallo iti, ampak če je vse v redu, potem človek na stranski tir vse skupaj porine. Vsaj jaz. Že če ni vse v redu ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
28.1.2006 23:47:28   
Gina
Ja, točno tako, šipce na železne zadeveuser posted image user posted image user posted image ....kot leta 2 pa 3. Sicer jaz tudi nisem bila že kake 4 leta, se mi zdi ali še več. Ampak moreš mislit, celo v aparat pogledaš, da ti računalnik izmeri dioptrijo. Samo tisto je itak tako, na "prmbližn". Ostalo gre na železne zadeve, pa šipce...user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
29.1.2006 8:35:45   
dory
Pri meni pise, da mam krivino BC 8.7. dia pa 14...kwa pa vem...pri okulistu sem v prvo take dobla in so mi sedle, zato zej uporabljam te...mam pa od johnsona acuvue2 :)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
29.1.2006 12:02:09   
soncece24
Jaz imam krivino 8,6 in uporabljam Focus mesečne leče. Sem pa izredno zadovoljna. Kake pa mate kaj tekočine? Jaz uporabljam Solo Care Aqua od ciba vision.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 41
29.1.2006 16:53:40   
dory
Hm prej sem mela neki let Renu, zej mam pa Solo care aqua...

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 42
29.1.2006 18:35:36   
juma
Splišni hvala za odgovor.Sem klicala in mi je gospa prijazno razložila,da naj kar iz embalaže prepišem za krivino.Sicer ni številka je pa oznaka BC F/M in po tem bodo vedli kakšne mi morajo poslat.user posted image

< Sporočilo je popravil juma -- 29.1.2006 18:36:22 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?