Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 15:24:34
|
|
|
|
petraz
|
Pri petih mesecih spodnja dva, pri sedmih mesecih zgornja dva.
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 16:14:50
|
|
|
|
GalStas
|
Pri 7,5 mesecev.
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 16:22:47
|
|
|
|
mamči
|
Pri nas je bilo isto, prvi zobek spodaj je pa prišel ven pretekli petek, pri starosti 5. mes in 1 teden. Se pa dlesni kar lep čas pripravljajo.
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 16:23:05
|
|
|
|
nanka
|
Še čakamo prvi zob, pa bo drugi teden stara 6 m.
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 16:23:45
|
|
|
|
mamči
|
Proti bolečinam - Calgel mazilo in razna grizala.
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 16:43:12
|
|
|
|
krompircek
|
Mi smo stari 7 mesecev pa o zobku ne duha ne sluha. Slinimo in tečni smo kar naprej, smo zobek že nevem kolikokrat napovedali pa ni nič . Proti bolečinam pa grizala pa neko mazilo misli da se mu reče calgel.
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 16:44:16
|
|
|
|
krompircek
|
Ups me je že mamči prehitela
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 16:51:56
|
|
|
|
Dejča
|
Pri 6,5 meseca prvi zobek, je pa tudi naša že pri dveh mesecih začela z rokicama v usta in s slinjenjem. Najbrž bošte še nekaj časa čakali, čeprav jih eni dobijo že pri 4 ali še prej.
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 17:12:16
|
|
|
|
k1
|
slinjenje se je začelo pri 4 mesecih, prva dva zobka pa sedaj, 14dni pred 1. rojstnim dnevom....
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 17:24:44
|
|
|
|
Ninica
|
Naša si je že začela rokice tlačit v usta tam nekje pri 2 ali 3 mesecih, slinila se ni nikoli nevem kako zelo, tudi sedaj ne , ko je dobila prva dva zobka pri 9, 5 mesecih. Je pa res da so bila obdobja, ko so jo dlesni zelo srbele, je kar grizla ampak zobkov ni in ni bilo od nikoder. Komaj smo se ju učakali
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 19:16:57
|
|
|
|
bobek05
|
Meni se zdi nekam hitro za zobke Anej se že od 2. meseca slini 100 na uro, pa roke v usta, dlesni so ga mantrale... pa se tudi mislila, da bodo že zobki.. Kljub temu smo prva dva dobili pri 6,5 mesecih (1. na 1.1.2006, 2. na 4.1.2006 ) Kdaj bo dalje pa še ne vem... zaenkrat še nič ne kaže.. Je pa ful različno.. Eni dobijo že zelo zgodaj 1. zobke (menda pri 3. ali 4. mesecih), drugi pa kar pozno (pri 8. mesecih ali še kasneje)... Ne želi si zobkov. 1. so prave male tečnobe, ko jim grejo ven (eni imajo tudi vročino, drisko, vneto ritko, da se o slabi volji sploh ne menimo..) 2. meni se ful smilijo mamice, ki še takrat dojijo 3. prej sem mu še upala prst dat v usta, da si je malo drgnil dlesni, zdaj pa ni šanse (me tak ugrizne, da imam odtise njegovih zob ) 4. je tudi večji drek, ko mu dam kaj za glodat (npr. žemljico ali banano ali jabolko, ker vedno odgrizne stran prevelik kos potem pa se mu zaleti )
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 25.1.2006 22:31:24
|
|
|
|
giga
|
Mi smo se slinili od treh mesecev naprej, zobe pa dobili - spodnja dva - tri tedne pred 1. rojstnim dnem.
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 27.1.2006 8:42:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Prvi zobek smo dobili pred enim tednom , pri šestih mesecih
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 27.1.2006 8:46:28
|
|
|
|
janjja
|
Hitro se začnejo sliniti, moj nečak se že od drugega mes.slini, zdaj pa je star že šest pa še nič zobkov. Naša je spodnja dva dobila pri šestih, zgornja dva pa pri osmih mesecih.
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 27.1.2006 15:54:39
|
|
|
|
Zdenka30
|
Tut naš črviček se slini že od njegovega 2. meseca, u usta tlači vse živo, sline se mu kar cedijo, dlesni že čisto napete, bele, vroče... da o sitnobi ne govorim. Uglavnem 30.01. bo star 5. mesecev pa še nič. Uporabljam CALGEL, ki pa prau dougo ne zaleže. Pediatrinja mi je svetovala, naj mu dam CALPOL sirup proti bolečinah (seveda takrat ko je že huda panika - se dere tako, da ga ne pomiri živ bog). Uglavnem tut jest že komi čakam ta 1. zobek, da ne bom več cele noči dežurala...
|
|
|
|
RE: KDAJ SO PRI VAS ZAČELI ZOBEKI? 27.1.2006 17:48:48
|
|
|
|
darja.grm
|
Tudi naša dva otročička sta se slinila že pri 2 mesecih, pa so prvi zobki pogledali na plano pri 6 in pol mesecih.Ti mu sam maži z gelom in naj kaj grize, če mu seveda paše.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
izbor imena za fantaadockKatero ime za fanta vam je najbolj všečpeter (
23%)
jan (
47%)
izak (
23%)
oto (
7%)
Število vseh glasov: 268Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!