Anonimen
|
Madona ste aktivne s pisanjem. Me en teden ni gor, pa imam cel roman za prečitat. No, pa bom probala it po vrsti. Meta22, jaz se te tudi spomnim. Pozdravljena nazaj. Prav tako pa dobrodošla Dali 28. IZVIRNO SPOROČILO: lumpy Tašonka, tudi jaz že hodim 4 ure v službo, ne vsak dan priložnostno. In sem sama pri sebi že razmišljala da bi po končani porodniški izkoritila možnost na 4 ure. Je zelo fajn, malo prideš med ljudi , pa zelo je fajn ko te 4 ure minejo ko keks, pa imaš še cel dan pred sabo in potem čas za svojega malčka. Če se ne bo preveč pri plači poznalo in če se bodo na podjetju strinjali bom verjetno šla v to možnost. Si tudi ti razmišlajal v tej smeri ? Jaz sem s.p., po sili razmer, ne ker bi se hotla podjetnico špilat, ampak so me nekak "prisilili" v to. In zdaj resno razmišljam, da bi izkoristla vse možnosti tega polovičnega delovnega časa, da mi država malo prispevke plačuje in bom vsaj malo več lahko doma, saj za dejansko polovični čas mi najbrž ne bo zneslo. Kolikor se bo pač z mojimi "delodajalci" dalo zmenit, da me bojo pogrešali. Glede na to, da sem že zdaj v službi, verjetno ne veliko. Špela se tud že obrne na trebušček sama. V bistvu ji to uspeva že kak mesec, nazaj s trebuščka na hrbet ji pa zadnje dni nekaj ratuje, se mi že kar kotali okoli. Jo bom jaz tud morala počas na tla dat, ker zdaj jo mam na pojstli, pa da mi dol ne pade. Album bom pa upam da v sredo tud jaz ustvarla, da še mojo pupo vidte. Upam, da se bom spomnla slike vzet v službo. Drugače ma pa naša tamala tud tako igralnico kot Val in Tinkara, samo ji je že praktično premajhna. Saj še kar uživa v njej, samo odkar ji pogrnem na pojstli in ji namečem vse igračke tja, ji ta igralnica ne sede več najbolje. Breskev smo pa mi glih včeraj in dans papcali. In to s kakim užitkom. Sam mi zdej ni čist jasno, da jo kako ne bi smela? Jst mam namreč zaenkrat samo kupljene kašice, ker z naših (maminih in taščinih) dreves in vrta še ni bio sadja in zelenjavce, pol pa raj narejeno kupim. In na kozarčku piše po 4. mesecu. No, dans ni blo po včerajšnji dozi nobene reakcije videt. Prej je pa tri dni banano jedla, pa me je mal skrbel, da bo zaprta, pa ni. Po novem kar vsak dan kaka, ko je prej na 2-3 dni. Samo včeraj je šlo malo na trdo, kar je pa lahko tud posledica aptamila ar. Meta22, Špela si že sama nacila dudo v usta. Se vidi, da se prav igra z njo, jo obrača okrog in okrog, pa grize ročaj od dude, pa plastiko okoli cuclja, pa si cucelj mal kontra obrne, pa pravilno, pa ogleduje si jo, pa ketnco grize in drži za ketnco, pa dudo vrti okrog kot laso... Ful ma opravka z njo. Se pa vidi, da ko rabi tolažbo z dudo, si jo kar prav obrne in jo cuclja. Renan, mene tud ful hrbtenica boli, samo ne križ, ampak gor med lopaticami. Sem imela pred leti poškodovano na tistem mestu in se mi zdaj ful pozna. Zdaj smo bili cel teden sami, midve s tamalo pa še dva , in sem mislila včeraj zvečer, da me bo že kar pobralo od vsega. Hrbtenica me je bolela, da sem jokala od bolečin. Plus še vse ostalo, kar se mi je sesulo na bučo - od M, do tega, da sem zbolela, pa tamalo polna luna meče... Rija, si pa res tako čudovito napisala to o občutkih! Jaz se še spomnim, kako me je bilo strah, če bom sploh sposobna met rada svojega otroka. Pa je bila načrtovana, ni bila presenečenje. Ampak me je kar dajalo nekaj med nosečnostjo. Ko sem jo pa zagledala pri porodu, se je pa v meni nekaj premaknilo. Sicer od začetka še ni bilo tiste silovite ljubezni, kot jo čutim danes, sva obe rabili, da se spoznava. Sem pa že takoj začutila zaščitništvo, tisto, da bi tud ubila lahko koga, če bi ji samo lasek skrivil. Danes bi pa kar počila lahko od ljubezni. Prav dih mi jemlje, ko jo gledam in razmišljam, kako jo imam rada. In vedno pogosteje se z nostalgijo spominjam poroda, ampak zanimivo, vedno v počasnem posnetku, pa ne vem zakaj. In ko pomislim, pred čim vse bi jo rada v življenju zavarovala, pa je ne bom mogla niti smela, ker bo na žalost morala marsikaj na svoji koži sprobat, mi gre kar na jok.
|