|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
4.6.2006 9:28:59   
AlenkaIST
user posted image              user posted image               user posted image  Hahhhhhaaaa Uspelo, sam ne spraševati kako. Je kolegica pripeljala fanta pa se je malo poigral, pa iz enega računalnika na drugega prenašal in na koncu dobil tekst. Bom morala še 1x oblikovat pa slike nazaj dat ampak to je pa že PEACE OF CAKE. Hvala za pomoč!!!!!!!!!!!!!!! Grem mal uč gor vržt predno bo alarm!user posted image user posted image user posted image

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
4.6.2006 11:15:51   
Anonimen
Živjo punce, evo mene na nedeljsko dopoldne spet v službi. Je glih pikica* zanč spraševala, če že katera kaj v službo skoči. No, jaz sem samo še na polovični porodniški in hodim v službo 2-3x tedensko. Po eni strani paše mal presekat, ja, po drugi strani pa ful pogrešam svojo user posted image . Ampak si mislim, da mi je lažje takole postopoma, kot pa na poln šus po enem letu porodniške.
A mogoče katera razmišlja o skrajšanem delovnem času do otrokovega 3. leta?

Jaz sem pa Špeli dva dni zapored zgostila mleko v flaški z rižolinotom. V bistvu je bil moj namen v tem, da tamala mogoče ne bi tolk polivala, ker men se bo kar zmešal od tega bruhcanja non stop. No, pa niti ni bila navdušena nad takim mlekom, ga je bolj malo popila, niti ni pomagalo proti polivanju. Sem hotla it kupit Aptamil AR, ker je bila LE&TA tako zlata, da nama ga je poslal za probatuser posted image in ga je pomljackala, samo ga v Muellerju spet nimajo.user posted image
No, včeraj sem ji pa dala za probat jabolčni Frutek, pa je kar ven pljuvala. Malo je sicer pojedla, kremžila se ni, samo začudeno me je gledala, kaj ji to tiščim v usta, sploh žlička ji pomoje ni šla v račun. Ne zna jest po njej. Tako da je mogoče dve žlički popapcala. Sicer bova pa zaenkrat itak samo okuse sprobavali.

AlenkaIST, v Muellerju so vsa prilagojena mleka ceneje, kolikor jaz vem, tako da tudi Comformil. Pejt pogledat. Tiste, ki pa boste kupovale pripravljene kašice (redno ali pa občasno, saj je vseeno), pa v Muellerju niso glih najceneje. Jaz sem jih najcenejše zasledila v Intersparu.
Aja, LE&TA, v Muellerju sem glih včeraj videla ceno za Aptamil AR, ki ga seveda ni bilo na policiuser posted image , stane pa 2.100 SIT. Samo so pa baje nekaj zmanjšali pakunge in posledično temu je tudi cena padla. Lahko da je bil prej res 2.600.
Glede lupinice in avtosedeža pa - jaz je še ne bi dala v avtosedež, ker morajo biti kar malo močnejši, ne samo po kilaži. Ko pa jo boš dala v avtosedež, pa mora biti ta seveda obvezno obrnjen v smer vožnje. Lupinica pa obvezno v kontra smer.

Drug teden bova pa s Špelo prvič sami prespali, in to kar dve noči. Me je že zdaj malo strah. Upam samo, da bo lepo vreme, ker imam še dva user posted image  za ven vozit in bo to malo večji problem, če bo deževalo, kot pa če bo sonček ali vsaj suho. Samo ne vem, ali naj zjutraj vstanem pred njo in ju ven peljem, pa vprašanje, če se ne bo tamala zbudila, ko bom hodila po stanovanju ali pa ko bomo mi ravno zunaj, ali naj počakam, da vstane, jo zrihtam vse, kar je treba in potem gremo vsi skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1352
4.6.2006 19:09:25   
LE&TA
Tašonka, res je , Aptamil je bil ptej 800g 2600 sit, zdej je pa 600g 2100 al 2200sit.

glede avtosedeža se bom kar strinjala z vami in Tinkaro še neki cajta vozila v lupinici!!

Pri nas je pokukal ven prvi zobek!!user posted image

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
4.6.2006 20:47:32   
bobika
Čestitke za prvi zobek!!!!
Kako je pa zgledalo, preden je prikukal ven? Je bilo kaj belo na dlesnih?

Nitke od banan  o tem sem ravno včeraj brala na http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/uvajanje_goste_hrane.php
kjer piše -kopiram:
Vrsta hrane, ki jo otrok je, vpliva tudi na konsistenco (hruške naredijo v blatu majhne kamenčke, banane drobne črvičke).

Tinkamiška dobrodošla nazaj!

Avtosedež oz lupinica; mi bomo verjetno še kar lep čas uporabljali lupinico, vsaj dokler ne bo imela okoli 9 kg oz ji ne bo premajhna. Imamo kar veliko, tako, da mislim, da glede na njeno sedanjo težo bo selitev v avtosedež proti zimi.
Doma imamo že avtosedež maxi cosi priori xp, ki smo ga ta teden naročili pri bc in smo ga v petek dobili. Meni  je full všeč. zdi se mi zelo udoben in predvsem je na avtotestih med najvarnejšimi. Naročili pa smo ga ker je bila dnevna akcija in smo tako in tako nameravali kupiti tega.

Danes je Manca poskusila prve žličke jabolčnega sokeca. Mislim, da ji je bil kar všeč, malo se je sicer kislo držala zraven. Potem pa se je kar smejala, ko je žličko videla.

lp

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
4.6.2006 21:23:08   
LE&TA
V bistvu je zobek komaj pokukal ven, sploh ne bi vedla, pa si je tlačla moj prst v usta in sm začutla in pogledala. Ni blo nobenih znakov, da bi bla tečna al kej, tudi vročine ni blo, lahko še bo!! Kako bo šlo naprej pa bom poročala, baje pride hitro cel ven pol ko že predre dlesen!

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
5.6.2006 7:11:21   
Anonimen
Dobro jutro punce!        Kako se kaj imate.

Naša je danes že imela prvo budnico ob 6.00, zdaj pa spet spi. Jaz sem pa kar vstala, čeprav komi gledam. Celo noč nisem skoraj nič spala. Lara se je celo nič premetavala in rinla roke v usta in si drgnila dlesni, sicer je ona spala, sam jaz pa ne. Okrog treh je spet nekaj sanjala in jokala.
user posted image

Lupinco bomo tud pri nas še nekaj časa uporabljal. Sedež mamo sicer že izbran, zdaj pa samo še čakamo, da bo kaj v akciji.

Laro smo sedaj tudi že okopali in je kar šlo. Jokala ni nič, na začetku je pa bila malo prestrašena, ampak se je kar hitro sprostila. Nalila sem malo vode, pa igračke sem ji dala notri. Tako, da zdaj mislim da se bomo veselo kopali.user posted image

Danes vreme spet slabo kaže, tako da vam pošiljam malo sončka.
user posted image

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1356
5.6.2006 8:16:28   
AlenkaIST
Se javim sam tolk da vam tudi jaz pošljem malo sončka (mogoče bo kaj pomagalo če nas bo veliko user posted image )
                                                    user posted image  Grem diplomsko popravljat ker mala še vedno spi od 8h včeraj user posted image user posted image  p.s. tudi nekateri avtosedeži morajo biti obrnjeni kontra, sploh če je tisti od 0 naprej. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
5.6.2006 14:50:30   
bobika
JanjaE super, da vam gre bolje s kopanjem!  Kako ste pa to do sedaj izvajali user posted image

Danes je Manca že drugič poskušala jabolko. Full se je kislo zraven držala, hotla pa je še kar več. Je samo usta odpirala in grabla po žlički.

Sma bili na sprehodu in sma komaj zbežale pred dežjem. Saj spoh ne upam vem it, če pa vsake pet minut drugo vreme.

Prebrala in preštudirala sem nekaj literature in internetnih strani o dodajanju hrane. Najbolj zanimivo se mi je zdelo, da povsod piše čisto drugače. Nikjer ni nekega vzorca kaj dajati v začetku. Najbolj zanimivo se mi je zdelo to, da  nekatere stvari full ne priporočajo do nevem katerega meseca (npr. jagode in koruzo), drugje pa to jedo že kar ves čas. Prebrala sem knjigo velika paparica za male papavčke in zasledila, da je zelo veliko receptov za dojenčke v uvajanju. recept z jagodami in agrumi je pri 4-6mesecih. Kar pa je drugače znano, da se jagode in agrumi, ne dajo pred enim letom (vsaj jagode ne). Drugače pa so v paparici full dobri recepti, za dojenčke, ki lahko že večina stvari jedo.

Pri nas je problem z uvajanjem, ker ne kaka. Sprva bomo poskušali jabolko, kaj pa ji naj potem dam?
Naj bi sledila banana (ki zapira) in hruška (ki napenja, to pa jo že tako in tako preveč). Od zelenjave pa korenčkov sok (ki baje tudi zapira, če je prekuhan). Marelice, nektarine, breskeve,... je vse v nadaljevanju uvajanja. Kaj priporočate?

lp

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
5.6.2006 15:51:25   
Anonimen
Ja, jz se včasih prav vprašam, a ste cel dan doma pa za računalnikom, a nimate nobenega pametnega dela? user posted image user posted image user posted image user posted image Šalo na stran.

Jz pa nisem tako "pridna" kot ve. Tut naša Klara ni tako "pridna" kot vaše user posted image . Ponoči se še vedno zbuja, hodit še ne zna, zob še vedno nima, govori tudi še ne...tko da...nič novega, da bi lahko napisala cel roman user posted image user posted image user posted image .

Aja, ker nimam časa tolk viset na forumu, nisem niti sledila, me pa zanima kaj pomenijo tisti znakci poleg nickov? Le&ta, bobika, AjdaN....?

(odgovor članu bobika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1359
5.6.2006 15:57:11   
Anonimen
Bobika, začni s čežanco-najprej jabolčno, nato hruškovo, nato mešano jabolčno in hruškovo, nato čežanco jabolčno, ki ji dodaš malo korenja...šele potem preidi na samo korenje. Prekuhana hruška niti ne napenja niti ne zapira, prav tako jabolko in korenje. Surovo sadje pa ja! Banane pa NE dajaj posebej! Vedno jo primešaj drugemu sadju, pa ne bo nobenih težav s kakanjem. Priporočam pa, da najprej začneš s sadnimi okusi, bolj sladkimi - lahko dodajaš vmes malo korenčka. Zelenjava naj bi se začela šele kasneje uvajat, ker jo user posted image ne marajo (probaj dati samo korenje ali pa kako drugo zelenjavico, pa ti cel teden ne bo nobene hrane poskusila - tako je bilo pri naši Klari).
Super je za papcat tudi tista riževa kašica + dodano sadje (npr. breskva). Njami, bi še jz vse pojedla!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1360
5.6.2006 16:25:02   
bobika
Ja caffe, čas se najde. Za par minutk, ko user posted image  spi skočim prečekirat, kaj je novega, da se ne nabere preveč potem za brat user posted image Pride pa tudi tak dan, da ne gre spremljat forum. Samo zdaj ko je tako čudno vreme, da niti ven ne upam, pa lahko malo več spremljam forum.
Znakeci pa pomenijo spol forumk (forumcev). Pri profilu se nastavi spol user posted image .
Hvala za nasvet glede hranjenja.

Zdaj pa nazaj kuhati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
5.6.2006 16:45:34   
Anonimen
o, hvala bobika! A mar moški tut uporabljajo ta forum? 

(odgovor članu bobika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1362
5.6.2006 21:15:46   
XXYY
Lep dober večer še od nas!

Kako ste? Vidim, da ste zelo pridne s pisanjem, jaz vas pa pridno berem in sem si rekla, da moram še malo jaz kaj napisati.

Pri nas je bilo danes zelo SUPER user posted image , ker je Lara danes popila v celem dnevu 720ml mleka in 100ml čaja, kar se nam še ni zgodilo, da bi ona toliko popila. Pa te dni smo imeli res borbe s tem mlekom, da sem bila skoraj že na koncu, ampak se je to umirilo. Zdaj je spet začela piti mleko od Hippa 2 user posted image , k ga prej ni hotela. Takrat smo ji kupili tudi Novalac AR2, ki je tudi proti polivanju, vendar je po njem še bolj polivala. Tako, da sem potem rekla, da bom malo nehala s tem mlekcem. Sem ji dala alpsko mleko 1,6 + vodo in je tudi zelo malo popila. V bistvu je jedla samo mlečne kašice, pila pa zelo malo, samo čaj. Tako, da sem mislila, da me bo konec. Samo upam, da bo zdaj spet vredu.

Danes sem prvič dala sadno kašico brez banane. Dala sem ji malo marelic + naribano jabolko + malo lubenice. In je tako pridno kakala, da sem bila zelo, zelo vesela, da se je lahko pokakala. Verjetno jo banana in korenček zapirata in je kar težko kakala.

LE&TA in TINKARA čestitke za PRVI ZOBEK!

Pri nas še ni nič pokukal na plano. Mislim, pa da bo to kmalu. Ker vse kar dobi v roke, nese v usta, pa zraven se full na veliko krega user posted image . Slini se kot 100 polžev skupi. Bomo videli.

Naša gospa se noče več voziti v vozičku v napol ležečem položaju. Če je pa pokonci, je pa vredu in mene mora gledati oz. obrnjena mora biti proti nam, če ne je dretje. Joj. Bom mogla kar novi voziček kupiti, če ne bom kmalu hodila puklasta user posted image .

Smo pa sprobali tudi stolček za hranjenje. Notri jo dan 1x do 2x na dan, kakor je. Ji je zelo zanimil, ker ima vse pod kontrolo.

Ok, dovolj pisanja za danes.

Se še slišimo in pišemo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
5.6.2006 21:21:31   
AlenkaIST
Dober večer!

Caffee, mislim da je pod Partnerstvo, imaš celo Očkov forum. Debate pa tudi o tem kakšen avto kupiti user posted image

Naša Sara ni redno kakala, odkar pa probava sadnje preblema ni več! Tudi po 2x na dan če je treba user posted image
Je probala tudi že marelico (mogoče malo kisla na začetku) in breskev. Brez problema! Danes sem kupila hruško. Nisem se pa odločila ali jo bom skuhala ali kar surovo dala.
Korenčka prvič ni hotela. Surovega pa še nisem probala. Hippov sokec (korenček+jabolko+ananas) zmešan z vodo 50:50 pa je bil tako dober da je bilo kaj user posted image

No pa da 1x zaželim vsem ENO LEPO IN MIRNO NOČ ! Pridno pančkajte mali sončki, zjutraj pa se nasmejani podajte v nov dan in novim dogodivščinam naproti .....

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
5.6.2006 22:15:44   
mayflower
Naš tamali  je danes celo noč prespal v enem kosu. kako je pasalo!!!!user posted image
Midva sva včeri in danes  papcala jabolčni frutek. ga je kar pojedel par žličk. Po okusu se mi zdi pa dost slabši kot domača čežanca. Jutri pa sem mislila dat bananco, zdej pa vidim, da pravte da se je ne daje same. Bomo pa hruško sprobali.

Neposredna povezava do sporočila: 1365
5.6.2006 22:49:20   
Nannn
Hojlaaaaa

Ja res se tudi jaz sprasujem kje imate tok casa da ste tako pridne z pisanjem...danes sva bili z Elo vzunaj in naju je dobil dez user posted image  pa se tako cudno vreme da sploh ne vem kako oblect naso pupo user posted image upam da bo cimprej kaj soncka...smo pa zaceli pocasi tudi mi z uvajanjem hrane...skuhala sem jabolko in ji jo z palicnim pretlacila pa sploh nisem mogla verjet kako je jedla user posted image user posted image  hudoooo sem bila kar sokirana in je odpirala usta kot da ni cel dan jedla...po parih dnevih smo skuhali hrusko in seveda jo je jedla user posted image user posted image  zanima me ce ste ugotovile zakaj so nitke v blatu po banani?Jaz se ne upam dati korencek in banane ravno zaradi zaprtosti...hmmm smo imeli kar nekaj tezav ze z tem...ne vem pa kaj naj ji dam kot tretji okus?Mesam jabolko z hrusko? Ijoooojjjj cela znanost je z to hrano...mnenja so res fuuul deljena in vsak po svoje dela...jaz sem uogotovila da  nasa potrebuje vec kot samo moje mleko...

tinkamiska welcome back...zanima me ce si imela v prenosni posteljici prenosni jogi ali ne?Namrec tudi jaz sedaj ne vem kaj naj naredim...z tem da bomo na morju 14 dni in bo nasa pupa spala v tej posteljici...

LE&TA bravo bravo za zobka user posted image user posted image

ovcka kaksno marelico si ji dala?Kuhano surovo a olupljeno?Nimam pojma...

caffee mene zanima katere rizeve kasice ji ti dodajas?

Ste ze kaj razmisljale kaksne stolcke za hranjenje bodo imeli vasi user posted image  Jaz se odlocam med trip trapom od Stokke ali pa Peg Perego Dondolinom user posted image

Lep vecer Nannn

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
6.6.2006 7:49:31   
ajdaN
Dobro jutro!

A vse še spite? V takemle vremenu nič čudnega! Pa to ni reeeeeees, sej nismo marca!!! OBUP!

Midva imava pa dan še cepljenje. In kako bom mulca v takemle okrog vlačila tudi ne vemuser posted image . V voziček pa prevleko čez, al nej ga v rokah nesem, v sami lupinci bo ves moker, da o teži niti ne govorim...

LE&TA bravo za zobek!!! Jaz tudi vsak dan gledam našega "polža" pa zaenkrat ni nč vidt. Za v usta je pa dobr vse - igrače, cunje, obroba avtosedeža, tisto oblazinjenje od pasov v sedežku... V glavnem vse je takooooo dobro za oslinituser posted image .

AlenkaIST fajn, da si zrihtala diplomsko. Verjamem da se ti je kr mal srce ustavlo, ko si pomislila koliko dela je izgubljenega aneuser posted image .

Ja Caffee nimamo nobenega pametnega delauser posted image . Otroci spijo celo noč, čez dan so tkooooo pridni da komej verjameš, igrajo se sami... In potem se zbudiš iz sanj in ugotoviš, da imaš cel dan na skrbi enega ekstra sitnega mulca ki bi se samo po naročju valjal! Očija seveda po možnosti ni do večera, če pa že pride se ša učiuser posted image . V resnici imam pa cel dan odprto stran in ko mi mulc da minutko dihat, mal skočim gor pogledat. Pa takole zjutraj ko imam še mir.

Jst tud ne vem kaj in kako naprej z uvajanjem. Zaenkrat smo še zmerej samo na jabolku in korenju. Sem pa zadnjič kar mal cviknla. Je imel zvečer čist temno zelen drekecuser posted image . Pa ni jedel čisto nič novega. Ne vem zakaj?!

Drugač pa sem mu jaz dala samo korenje, pa ni bilo problema! Prvo žlico je pljunil ven, potem sem mu jih pa ene par zmešala z naribanim jabolkom, potem je pa že samo korenje malcal. Ga ni nič motilo. Tako da očitno pri našemu zelenjava ne bo problem. Dans bova pa verjetno probala še mal banane z jabolkom.

Ovčka ne kupuj vozička za 1 mesec. Ker "gospa" se bo kmalu hotela peljati tako, da bo imela konkreten razgled in tebe ne bo več šmirglalauser posted image . Drugače pa mene pri mojem vozičku edino to moti, da ne morem ročaja obračat. Žal! Ampak rajši to, kot pa še enkrat težji voziček.

Nannn če gre samo za občasno spanje v prenosni posteljici jaz ne bi kupovala jogija. Razen če imate fuuuul velik avto pa zeloooo malo ostale prtljage, kar verjetno nimate aneuser posted image . Za parkrat na leto za na dopust, lahko brez problema spi samo na tisti podlagi. Našega ni v toplicah nič motilo. Tudi vsi "naši" otroci (nečaki) v varstvu pri naših spijo samo na podlagi in to vsakodnevno pa gre. Sej tista podlaga tudi ni tako švoh.

Stolček bomo imeli pri nas Trip-trap. Samo še ponj moramo it. Nečak ga ne rabi več in ga bo posodil našemu mulčku. Razni dondolinoti meni niso všeč, ker preveč placa zasedejo. In pri nas imamo že dovolj ostale krame. Trip-trapa pa lepo postaviš zraven mize, pa zgleda kot drugi stoli. Ne pa neka glomazna zadeva, vsa oblazinjena, da je niti spucat ne moreš, pa po možnosti še s celim kupom igrač, ki jih imajo že tako čez glavo.

Punce dejte mi povedat kako nej našga user posted image  navadim ponoči na kakšen ritem?! Ker to ni več res! Dnevne obroke ima redne in odkar uvajava gosto hrano, je vsak dan isto uro - pol ure gor ali dol.  Tudi večerni obred je zmerej enak, kopanje, dojenje, flaša... Po flaši popije več ali manj zmerej enako količino. Ponoči pa kakor se sprdne! Zadnjič je ob polnoči tulil 10 minutk ker sem bila prepričana, da ne more bit lačen. In potem sem obupala in mu dala jest. Ampak je do jutra še 2x jedel. Včasih pa spi brez da bi muksnil 13h! Se pravi je od 0-3x na noč, kakor mu paše. Pa tudi takrat ko je jedel po 1x je včasih jedel ob enih, včasih ob treh, včasih ob šestih... V glavnem je ponoči čist razštelan. Pa sm mislila da bo z gosto hrano boljše, je pa samo še slabše.

Zbujanje zjutraj je pa tudi postalo razred zase. Saj večinoma vstaja okrog devetih, včasih se pa ob 7 sprdne da ne bo več spal, lahko pa potegne tudi do 10! Jst ne vem več kaj naj nardimuser posted image .

Drugače pa pri nas od tega vikenda uvajamo dnevno spanje v postelji. Ker imam dost tega, da mi zaspi v naročju. In potem ko bo sam vstajal ga bi še težje navadit. In čez vikend je kar šlo. 2x je sicer zaspal med dojenjem in sem ga samo prenesla v posteljo, po 1x vsak dan sem šla pa z njim tja in bila zraven po 10,15 minutk da je zaspal. Sicer je prej krepko protestiral, ampak zaspal pa je. Včerej sva se pa šla kdo bo bolj trmast. Mulc je tulil dobro uro, ker ni hotel zaspat! Pa sem ga vmes še nafutrala, ker je pač že lačen ratal, potem je pa tulil naprej. Ampak sem bila bolj trmasta in je na koncu le zaspal, pa čeprav samo za pol urce. Počas pa mogoče le bo.

Nič grem uživat dokler traja, dolgo itak ne bo več, ker se že oglaša iz sobiceuser posted image . Uživajte kolikor lahko v temle deževnem dnevu.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
6.6.2006 9:00:32   
Anonimen
Dobro jutro

Zgleda, da bomo danes spet doma, saj dežuje. Včeraj pa smo izkoristili dan kolikor se je dalo. Domov smo hodile samo jesti in se previti. Ampak danes bomo pa verjetno kar lepo doma.

Drugače pa ga je naša Klavdija začela malce biksati. Ponoči se mi je namreč začela zbujati ob pol štirih. In to sedaj počne že kar nekaj dni. user posted image  Pa tako lepo smo spali celo noč. Drugi problem pa je ta, da ko jo položim v posteljo se zbudi. Pa čeprav na mojih rokah zaspi in trdno spi. Tako mi je včeraj nikakor ni uspelo dati spat v posteljo. Sem bila že čisto na koncu z živci, potem pa jo je babi spravla v postejo. Hvala bogu. Ampak ob pol štirih je bila spet budnica.

Pa saj bi vse še šlo, ko bi tamala takoj zaspala nazaj. Ampak ne. Gospodična nikakor noče v svoji postelji spat. Tako, da sem jo danes dala kar zraven sebe pa potem ob petih prestavila v njeno posteljo. Mal je mankal, da se spet ne bi zbudila. Res groza, kaj sedaj počne.

Pri nas pa še zobek ni pokukal ven. Pod desnimi se že čuti, ven pa še ni prišel.
LE&TA kateri zobek ste pa dobili?

No, sedaj pa letim. Se beremo še kasneje.

(odgovor članu ajdaN)
  Neposredna povezava do sporočila: 1368
6.6.2006 9:04:14   
AlenkaIST
Nannn, ves sadnje naj bi bil olupljen. Mislim, da zaradi tega ker takih vlaknin še ne morejo prebavljati. Marelico in breskev je Sara dobila tako da sem ju ''slekla'' mal pretlačila z vilico pa je blo.

Banano je pa tudi že samo dobila pa ni bilo nič drugače. Zraven sem edino dala malo mletega piškota.

Sem pa včeraj ugotovila, da že prav lepo grize. Tudi hrano po žlički lepo papca user posted image

Noč polna spanca res paše! Naša zdaj že 2x spi od 8 do 9 zjutraj. No danes bo očitno še mal potegnila user posted image . Ko vstane jo podojim se mal pogovoriva pol pa jo dam nazaj pančkat. Včeraj je vstala ob pol dvanajstih.
Je pasalo, ker sem diplomsko spravla v tako obliko kot je bila user posted image user posted image

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
6.6.2006 10:22:13   
Nyah*
Jutro!!

Evo nekaj glasu se od mene.

Najprej podatki iz vcerajsnje posvetovalnice: velika 68, tezka 7120 user posted image user posted image  bravo Naja!
Vse je ok, je bil pediater cisto navdusen nad njeno drzo glave in mocjo, s katero se je na noge postavla, smo se ji prav smejali, pa kako se je faca v ogledalo gledala in se smejala sama sebiuser posted image user posted image .

Mi Najo navajamo na druge okuse, a zelo pocasi. Sedaj je zacela za vsak obrok jesti vsaj 170ml, pa tudi 250 ze poje, posebej zvecer, ko je rizek zraven. Tako da je ze dva dni pojedla po 800 ml, res super!!

Probala je doslej banano, pa malo jabolka, ki ji ni bilo vsec, danes poskusimo korencak, pa bomo videli, mu bom malo jabolka dodala, za okus.

V glavnem z uvajanjem se nic ne hitimo, je pa ful lusna, ko usta odpira proti zlicki, pa kar z rokami in nogami maha, ko caka, da bo banano v usta dobilauser posted image user posted image .

Nic, nekaj se krega, grem jo zabavat.

Aja, drugace spi po novem kar v enem kosu od 21.30h do 8ih ali 8.30ih. Se prav pase res!user posted image ¨

A vi boste svoje ze v stolcke za hranjenje dajale? A lahko ze sedijo not?
Midva se ne veva, katerega bova vzela, se se odlocava!

Upam, da se vreme kaj popravi,

uzivajte s svojimi user posted image .

LP od Naje in mene.

Neposredna povezava do sporočila: 1370
6.6.2006 10:41:17   
XXYY
Lep sončen pozdrav user posted image  user posted image  user posted image  !

Tako sije sonce tukaj v Ljubljani, da je kar groza. Še ven se ne upamo, da nas bo preveč opeklo. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  . To je pa že višek od viška s tem vremenom.

No, sedaj Lara spi za kake pol ure (še 10 minut mam časa).

Vidim, da imate tudi druge probleme, da se vam zbujajo ponoči. Naša se že kar nekaj časa zbuja okrog pol 2 do pol 3. In samo pila bi mleko. No, danes pa sploh ni hotela piti ponoči mleka, ampak samo čaj. Tako, da ima danes spet muhasti dan, kakor je vreme. Groza. Zjutraj se je zbudila z jokom, verjetno je ustala z levo nogo. Kadar se zbudi z jokom, vem, da bo zelo pester dan, k ji ne bo nič všeč. Če pa se zbudi zadovoljna, je pa celi dan zelo vesela.
A pri vas je tudi tako?

AjdaN: tudi mi nimamo takega vozička, kateremu se lahko obračajo ročaji. In če je v sedečem položaju in gleda okrog, ji ne odgovarja. Ko pa jo obrnem, in se vozimo tako, da sem sklonjena na voziček in da se pogovarjam z njo, je pa vredu. Upam, da jo res kmalu mine to in da bo kmalu začela gledati okrog, če ne ne vem, kako bo z mojo hrbtenico.

Nannn: jaz sem ji marelico dala kar z lupinico in sem to zmiksala. Pa ni bilo nobene reakcije. Ne vem. Sem pa prej zelo dobro oprala marelice. Edino jabolko olupim, ker ima res trde lupine. Upam, da ne delam narobe. Zaenkrat ni nobene reakcije bilo. Drisko je pa verjetno dobila od lubenice.

No, uživajte v tem prelepem sončku, ki bomo kmalu bili kot v SIbiriji, če bo šlo tako naprej.

Srečno.

Neposredna povezava do sporočila: 1371
6.6.2006 13:25:17   
XXYY
Evo še novi seznam naših user posted image  za 4 mesec, ki kar hitro mineva. Upam, da bo vse šlo gor. Nekaj podatkov še ni, pa napišite potem zravn. Verjetno je tudi kje kakšna napaka, zato me o tem opozorite. Hvala.

IME:
* ROJ./1M/2M/3M/4M * ROJ./1M/2M/3M/4M

MANCA *2330/3180/4350/4500/5185 = 2850g
(
Bobika)   *47/50/55/56/59 = 12cm

TIL
      *
2780/3900/5410/6030/7000 = 4220g
(Rija)      
*47/52/58/62/8586 = 19cm

AJDA     *2800/3710/4790/5800/6680 = 3880g
(Lonja)   
*48/53/56/60/64 = 16cm

HANA 
*
2800/3495/4390/5030/5925 = 3125g
(Hana*)  
*49/52/55/59/63,5 = 14,5cm

ELA       
*3020/4050/4750/5350/6300 = 3280g
(Nannn) 
*50/54/59/52/63 = 13cm

SARA     
*3080/3950/4810/5400/6150 = 3070g
(AlenkaIST)
*50/54/58/60,5/64 = 14cm

LARA    
*3200/3890/4555/5150/5700 = 2500g
(Ovčka) 
*50/53,5/56,299300/59/62,5 = 12,5cm

KLARA
*3260/4300/5350/5950/6750 = 3290g
(Caffee)
*54/54/60/62/65 = 11cm

IZA       
*3350/4530/5290/6450/ ?
(Tinkamiška)
*50/53,5/56/61/ ?

NAJA    *3440/4500/ ? /6500/7120 = 3680g
(Nyah)
   *54/56/ ? / 63/68 = 14cm

LARA    *3500/4400/5550/6500/7700 = 4200g
(JanjaE) 
*52/57/ ? /62/66 = 14cm

ANŽE    
*3540/4700/5300/6000/6630 = 3090g
(Srečica)
*52/56/59/63/65 = 13cm

MATIC *3590/4280/5010/6300/7450 = 3860g
(Lumpy)
*51,5/56/61/64/67 = 15,5cm

VLADIMIR
*3600/ ? / 6000/ ? / ?
(Renan) 
*53/ ? / 60/ ? / ?

KLAVDIJA
*3660/4190/5050/5880/6950 = 3290g
(Nemsis)
*51/53/56/61/63 = 12cm

ZOJA    
*3730/5000/6090/6500/ ?
(Pikica)  
*52/57/62/65/ ?

PATRICK *3900/5640/6900/ ? / ?
(MatMaj)
*53/58/63/ ? / ?

ŠPELA  *3900/ ? /4910/5665/ ?
(Tašonka)
*53/ ? /57/63/ ?

TINKARA  *3960/5075/ ? /7550/8710 = 4750g
(LE&TA)  
*56/58,5/ ? /66/70 = 14cm

ALEKSEJ
*4180/5770/6720/8070/ ?
(Mayflower)
*55/57/61/67/ ?

JURE        *4300/5790/6640/7700/ ?
(Alenkica)
*54/57/63/68/ ?

LOVRO   *
4440/5990/6700/7500/8100 = 3660g
(AjdaN)   
*56/60/64/67/ ?

LUKA      *4550/5550/ ? / ? / ?
(Golob)   
*56/57,5/ ? / ? / ?

Se slišimo. Popravite me, če so NAPAKE.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
6.6.2006 13:33:58   
mayflower
Mi smo pa dans banano sprobali. Glede na to, da ni nikoli imel problemov s kakanjem, pa še dojim ga, upam da ne bo problemov z zaprtostjo.
V stolčke za hranjenje pa se dojenčke da lahko, ko lepo sedijo. Jst ne vem, a misli naš že sedet al kaj. Ko sva šla z vozičkom danes zjutrej na sprehod (mi imamo pa takooo lepoo sončkeuser posted image ), sem nonstop čula nek uhuh... KO sme pogledala pod senčnik kaj se dogaja, sem ugotovila da se mulc poskuša na vsak način dvignit v sedeč položaj.  To se je začelo včeraj, pa me prav zanima kako se bo odvijalo.
Ajda N: tud naš ponoči nima prou nobenga ritma. Vsako noč je drugače: od tega, da se 4x zbudi, do redkih noči, ko celo noč prespi.
Zdej pančka, pol pa jo ponovno mahneva ven z vozičkom. Naj tud pr vas čimprej sonček posije user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mayflower -- 6.6.2006 13:36:08 >

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
6.6.2006 13:38:31   
mayflower
Mi mamo drugi teden posvetovalnico, tko da bom sporočila nove podatke. Čaka pa nas tudi pikica. Upam, da ne bo reakcije. Zdej ko sva ene dva tedna zdrava, je tko lepo in sam upam, da ne faševa spet kakega bacila.

Neposredna povezava do sporočila: 1374
6.6.2006 14:02:30   
Nannn
Hojla pupe,

Nasa pupa trenutno spi in mami ima malo casa za RR user posted image user posted image  drugace pa je tudi pri nas vreme grozno...sicer se neki kao jasni pa se ne vem ce bomo sle ven...se malo pa grem v Lj tako da jo bo babi cuvala in mogoce bosta sli oni dve ven...glede hrane pa sva danes jedli hrusko in jabolko skupaj in je takoooo jedla da je nisem mogla ustavit user posted image user posted image  sem hotela ji dati samo par zlic pa ni sans se je zacela ful dreti user posted image  tako da sem ji dala kolikor je zelela...jaz ji jabolko in hrusko olupim in skuham brez vode nato pa z palicnim premesam in to je to...a potem ji dajete kar sveze marelice in jih skuhate in olupite?Mislim da so te marelice ki se jih kupi v trgovini se zelo vodene in nimajo nobenega okusa...kaj mislite pa na suhe marelice,olupjene in skuhane?Hmmmm cela znanost...

Tudi Ela nima nobenega ritma in se sama ne vem kdaj se bo kaj navadila na to...spat hodi med 21 in 21 30 in vcasih spi do 7 se zbudi se podojiva in naprej spi do 9 ali 10...vasih pa ze ob 3 joka in ji dam dudo pa spi naprej...vcasih se zbudi ob 4 pa tecnari za hrano in res je ko se zjutraj prebudi in ce joka pomeni da bo zeloooo pester dan user posted image

Stolcka jaz se nimam zaenkrat jo imam v lezalniku ko jo hranim...mislim da moja se ni pripravljena za stolcek...in tudi ne bom nikamor hitela...res pa je da ne vem med katerim se naj odlocim...trip trap se mi zdi takoooooooo trd in neudoben user posted image

LP Nannn

Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Katero ime?
petruska

iščem med daljšimi imeni

Katarina (17%)

Valentina (11%)

Izabela (35%)

Veronika (17%)

Karolina (13%)

Kristina (7%)

Število vseh glasov: 54

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!