hitro pripravljena kosila z "lahko prebavljivo" hrano (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

saratanja -> hitro pripravljena kosila z "lahko prebavljivo" hrano (25.1.2006 11:20:04)

Znašla sem se v veliki zagati. Moj malček je pred 14 dnevi prebolel hudo virozo z drisko in bruhanjem. Posledica le te pa je strašen strah pred kakanjem in zato na vse načine zadržuje blato.....in smo v začaranem krogu, saj je posledica zadževanja suho trdo blato, jok in stok. Seveda smo poskusili že vsa znane prehrambene finte glede mehčanja blata (suhe slive,  sveže sadje, kivi, sladkan čaj, sirup portolak.....) Od tega ga sicer napenja in sili kakat, vsendar osnovnega problema ne reši....da je blato enostavno trdo.

Poleg tega pa nam počasi zmankuje idej za jedilnik, ki posledično ne pospešuje zapiranja. Tako so odpadle večerne mlečne kaše . Kaj skuhati (celi družini, da ne kuhamo ločeno), da bo ta hrana lahko za prebavo, pa vendar hranljiva? Imate kakšne ideje?

saratanja -> RE: hitro pripravljena kosila z "lahko prebavljivo" hrano (25.1.2006 13:20:27)

hmm, očitno danes ni dan za ideje?

no danes bomo imeli kar repo in žgance....dragi bo pa še kakšno meso za naju zraven spekel. Itak pa bom zvečer kuhala govejo juho, da se res naje, pa še za jutri bo že pripravljeno kosilo.

Bi me pa vseeno zanimalo, če imam kakšna kakšen recept s hrano, ki ne zapira?

urbancek -> RE: hitro pripravljena kosila z "lahko prebavljivo" hrano (25.1.2006 13:39:20)

jabolka, zelje, jogurt, veliiiiiiiiiikooooooo tekočine.

cmokec -> RE: hitro pripravljena kosila z "lahko prebavljivo" hrano (25.1.2006 13:55:54)

Najboljše so zelenjavne juhe - enolončnice, ajmoht, ričet z veliko zelenjave. Količine pazi edino pri poru, zelju (svežemu), zeleni, čebuli, ker odvajajo vodo. Da se bolje naje, pa popraži kruhove koce, al pa naredi zdrobove knedlčke, frutate. al pa ta male makarončke. Gostiš lahko tudi z kus kus-om.

Postavi omejitve za piškote, čipse..., pa banano, čokolado, sir, mleko, riž. Vse to zapira.

Lahko mu tudi zmiksaš sadje, če ga ne je rad. Ker tako vsaj dobi malo svežih vlaknin. Odpirajo tudi maline in grozdje - samo sedaj tega sadja ni.

Ko se pokaka, pa ne pozabi na nagrado.

Anonimen -> RE: hitro pripravljena kosila z "lahko prebavljivo" hrano (25.1.2006 17:19:27)

si probala z actimelom?

saratanja -> RE: hitro pripravljena kosila z "lahko prebavljivo" hrano (26.1.2006 7:23:29)

Hola!

Ja tudi z actimelom ga silimo, čeprav ga ne mara preveč...samo če ga po slamici skupaj pijeva, pa še to naredi glih kakšen mali požirek:)

Ne, saj ni problem v tem, da nebi jedel zadosti sadja...ga naravnost obožuje in poje v povprečju vsaj eno jabolko, pa mandarino in še kaj na dan. Pa sedaj dobi še jagode, pa kivi, ....suhih sliv se je pa predvčerajšnim mali toliko najedel, da je bil potem čist bogi, ker ga je preveč napenjalo.

Stvar je v tem, da jaz ne poznam kaj dosti receptov za običajno hrano, ki bi jo lahko jedla cela družina pa ne zapira preveč. Jaz sama nisem ravno strašen ljubitelj kuhane zelenjave (razen tiste na hitro pripravljene v voku).

Potrebujem kakšen navdih ali recept za kakšno zdravo družinsko kosilo.
Pa prej smo malemu ponudili kakšno riževo ali zdrobovo kašo za večerjo, sedaj pa sem to malo umaknila z jedilnika in mi prav manjka kakšna hitro pripravljena zelenjavna večerjica.....res ni nobenih idejic?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 

Anonimen -> RE: hitro pripravljena kosila z "lahko prebavljivo" hrano (26.1.2006 7:36:49)

Omleta z zelenjavo? Polenta z zelenjavo? Jota? Kumare, bučke v omaki? Lahko narediš več, pa zamrzneš.

Stran: [1]