Za tiste ki mate hiše... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Dadi -> Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 18:46:15)

Zanima me kakšne parcele imate...kvadraturo mislim. Z možem sva namreč malo v dilemi...ker se mal nameravamo selit oz.gradit(če nam bo uspelo prodati našo gradnjo) pa sva gledala parcelco cca 473 kvadratov. Pa se nama malo majhna zdi. Je pa na lokaciji, ki nama je z možem všeč....
Hvala vsem

Anonimen -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 18:53:43)

Uh, niti 500 m2, jaz se za kaj takega ne bi odločila, če bi si lahko privoščila večjo. Mi imamo nekaj več kot 1800m2 in hvala bogu, da sta pod hišo in ob hiši neposeljeni kmetijski zemljišči, ker bi se sicer počutila utesnjeno. Kaj vem, jaz imam rada mir, na 500m2 pa se zdi kot da živiš v vrstni hiši, torej kar se miru tiče eno malenkost bolje kot v bloku.

tesa -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 18:55:50)

Vse je odvisno od tega kakšno hiško želita postaviti na tako majhno parcelo in koliko vam pomeni dodatni vrt ali eventuelna igrišča za otroke.
Jaz tako majhne parcele ne bi kupila, ker obožujem delo na vrtu in okoli njega in ga želim imeti prostornega. V tem času graditve majnih hiš pa so itak vse parcele tako majhne, da komaj stopiš okoli hiše.
Stvar želja in okusov. ZA nas mora biti parcela velika vsaj enkrat toliko kot je tale vaša.

juma -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 19:14:17)

Odvisno kakšne oblike je parcela.Mi imamo hišo na parceli,ki je velika 500 kvadratov in je čisto dovolj.Imamo dovolj prostora,da se normalno gibamo okoli hiše in tud prostor za piknik je.Spomladi bo pa še peskovni dobil naš[sm=duda.gif].Za nas je čisto dovolj[sm=smiley1.gif]

Lory -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 19:16:06)

Midva letos začneva zidat na 500m2 pa bo kar dovolj za hiško 8x9. Je pa to podarjena parcela na vrtu pri starših.

Gina -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 19:44:38)

Jaz sem stanovala v hiši na cca 450m2 in ti povem, da je bilo v bloku boljše. Vrta je bilo (na desni) za vzorec, ampak res za vzorec, otroci so se igrali na cesti, pa tudi stopil si direkt na cesto. Za hišo ni bilo več kot 1m prostora, levo smo parkirali množico avtomobilov, pa še 2m zemlje je ostalo, na kateri so rasla 3 natlačena majčkena drevesa. PODN! Zdaj sem spet v bloku in imamo pod blokom ogromno zelenega prostora in otroci imajo res plac za igrat in če odštejem prismojene sosede, ki ne pustijo otrokom po drevju plezat, se imajo mnoooooogo boljše, kot v hiši. Če kupuješ hišo, pa če imaš možnost, kupi si večjo parcelo. Razen če ti gibanje okrog hiše nič ne pomeni. Če se ti gre samo za kvadraturo stanovanja in za to, da ste na samem, potem je vseeno, če imate tako minimalno zemlje okrog. V vseh ostalih primerih ti bo pa žal, ker se nisi drugače odločila. Midva sva kupila parcelo s 1000m2, pa še to se mi zdi minimum od minimuma. Kaj pa vem, meni se tako zdi.

Marogica -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 20:24:50)

Mi imamo parcelo veliko 1000 m2, ki pa je v samem MB oz.2 min z avtom do centra. To pišem zato, ker smo eni izmed redkih, ki imajo v samem centru tako veliko parcelo, drugače so paarcele v večjih mestih relativno majhne in se gibljejo med 450 in 700 m2. Govorim za centre mest in ne obrobja.
Če želiš imeti hišo z malo vrta, da ste enostavno lahko zunaj, se mi zdi opisana parcela čisto OK. Če pa te moti, da ti bo iz vsake strani sosed gledal v bajto, je pa ta parcela pač majhna. Vedno je odvisno od želja in zahtev ter predstav, ki jih imamo. Če vama je všeč, ne pomišljajta

zoya_ -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 20:33:22)

Midva imava 423m2 parcele, pa se verjemi mi, da na taki parceli postavit prav prijetno hiško... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 20:50:15)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]nimam pojma kakšna je parcela vendar imava velik vrt pa sadovnjak malo pa gugalnico in poleti veliko mizo pa še je dosti prostora.se mi je že zdelo prazno pa sem naredila lepe gredice za rože z velikimi kamenjami noter pa zemljo in rožce pa je še preveč čeprav ni videti.

Anonimen -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 22:51:26)

850 m2

KIRA -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 23:08:26)

pojma nimam. zunanja dimenzija hiše je 13x10 m, tako da lahko računaš....

lelaval -> RE: Za tiste ki mate hiše... (24.1.2006 23:48:20)

Midva sva tudi kupila parcelo 460 kvadratov. In sva izbirala  hišo  -prav lepo hiško lahko postaviš (vile itak niti pucat ne folgaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Nama se zdi popolnoma dovolj.
Zdaj pa trenutno ne razmišlava še o gradnji, saj živimo v hiši njegovih staršev - zgornji štuk, (tašča se je letos poleti odločila, da se loči in odseli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), s tastom pa se krasno razumemo in potem ne bi rabila gradit. Zato gradnja še malo stoji.

Luni -> RE: Za tiste ki mate hiše... (25.1.2006 8:12:01)

cca 800 m2. Ravno prav: za delo na vrtu, sadovnjak, veliko dvorišče, hiša 10x10. Otroka imata dovolj za gibanje, jaz sicer včasih malo preveč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , ponavadi spomladi, ker imamo res velik vrtiček, ki je za užitek [sm=smiley20.gif] (uau, rima se). 420 m2 je kar malo premalo. Vsaj 650 m2.

lory05 -> RE: Za tiste ki mate hiše... (25.1.2006 8:22:22)

Midva sva kupila parcelo veliko 464 m2, ki je na krasni lokaciji. Večje parcele na grdih lokacijah nisva hotela, čeprav sva jih veliko ogledovala. Poleg tega je za večjo parcelo potrebno veliko več denarja.
Torej naredila sva lepo, majhno pritlično hišico, ki je za nas tri čisto dovolj, tudi za štiri bi bila, ker imamo še eno sobo fraj. Velikost enega stanovanja je cca 100m2, pa še to ne uspem počistit, ko pridem iz službe. Imamo svoje dvorišče, dovolj veliko za nekaj avtov, cvetlične gredice in zelenico-prostor za piknike. Aja, pa še eno malo teraso za poleti imet zunaj jest. Podkleteno pa imamo garažo in kurilnico, pa še pred garažo je nekaj placa.

Mi več ne rabimo, ker ne mislim bit suženj hiše. Seveda pa je odvisno, kakšne želje ima vaša družina. Se pa da na 464 m2 kar lepo živet.

Anonimen -> RE: Za tiste ki mate hiše... (25.1.2006 8:59:42)

midva mava parcelo 488 kvadratov in se mi zdi čist dost. za eno hiško, pa mal travce pa 3 grmičke, ni pa če želiš met še vrt z zelenavo pa 100 kvadratov rož in tako dalje.

zdej žvim v hiši k ma ful parcele..ene 800 kvadratov pomoje, pa sem jo že kr mal sita obdelovat!

cincamarinca -> RE: Za tiste ki mate hiše... (25.1.2006 9:12:25)

se strinjam z laro. drugace pa - LOKACIJA, LOKACIJA, LOKACIJA!!!! Najpomembneje pri izbiri. Ce vama je vsec in je za vaju to dovolj (na nacin kot je napisala lara), potem ne vidim, zakaj je ne bi?...

Anonimen -> RE: Za tiste ki mate hiše... (25.1.2006 10:07:22)

Veš kaj ti povem.Dovolj,da imaš malo dvorišča pred hiško,prostor za
igranje otrok,pa je.Za rožni vrt je tolko dobrih idej,saj ni potrebno,da so na
vrtu,če ni prostora so na razpolago korita.
Naša parcela meri 1500 kvadratov.Površina hiše 150 kvadratov.
Spredaj je del tlakovanega dvorišča in del travnatega.Če bi imela samo to,
bi bila že zadovoljna.Veliko časa porabi ostali del parcele.Za hišo pa še desno od hiše.Mož ves čas benti,ker je treba kosit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

rija -> RE: Za tiste ki mate hiše... (25.1.2006 10:50:48)

Ni zame!
Mi imamo očitno pravi luksuz: 4000 m2!

Pi-kica 1 -> RE: Za tiste ki mate hiše... (25.1.2006 15:14:25)

Meni bi bilo premalo. Mi imamo 1000 m2 in se mi zdi ravno prav. Hiša, majhen sadovnjak, zelenjavni vrtiček, okrasni predvrt pred hišo, zelenica za otroško igro in za poletne piknike. Sicer pa je odvisno, kaj pričakuješ od parcele, kot so ti že ostale povedale.

LP

Pi-kica

Anonimen -> RE: Za tiste ki mate hiše... (25.1.2006 16:30:34)

27 arov oz. 2700 kv.m.. Hiša bo pa imela netto kvadrature 295.

Stran: [1]