Anonimen -> RE: omake? (1.2.2006 19:56:08)
|
K pečenki super paše petršiljeva omaka: na eni žlici masla na hitro prepražiš žlico moke in zaliješ z mlekom, kislo ali sladko smetano (po okusu, jaz dam mleko), premešaš, soliš, popraš, dodaš sok polovice limone in eno žlico suhega ali svežega nasesekljanega peteršilja. Zraven pečenke (svinjske ali telečje) ponudim še pečen krompir in zeleno solato. Moj mož je med takim kosilom čisto tiho, da mu ja ne bi kakšen košček kam ušel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Dobra je tudi gorčična omaka, jaz jo naredim skupaj s telečjimi zrezki: na olju prepražim na drobno sesekljano čebulo, dodam popoprane in soljene zrezke, jih na obeh straneh zapečem, dodam timijan, majaron in rožmarin, česen in eno konkretno žlico gorčice. Zalijem z vodo. Pustim, da se en čas kuha, po potrebi dolijem vodo in na koncu zgostim z moko. Pa gobova je dobra, poprova tudi, zraven piščanca paše porova omaka,...
|
|
|
|