BaGSi -> Anja - bliskovit porod (24.1.2006 16:04:14)
|
Drage moje bodoče mamice in mamice, Anja se je rodila s 37t 5d v ljubljanski porodnišnici 20.1.2006 ob 8.50. Tako sem se iz februarčice prelevila v januarčico. Sedaj sva drugi dan doma, Anja se samo doji in spi, presrečen bratec Bor pa je kar ne more nehat božat in lubčkat… Popadke sem dobila 20.1. ob 4h. Bili so zeloo blagi in na 10 minut. Skoraj sigurna sem bila, da to niso popadki, sem pa za vsak slučaj gledala na uro. In ker tako ali tako nisem mogla več spat, sem šla brat knjigo v dnevno sobo. Vmes sem stuširala in spila kavo. Ob 7h se je zbudil mož in sinko. Ker so se mi zdeli popadki preblagi in preredki sem rekla, naj ga kar pelje v vrtec in se za vsak slučaj vrne pome, da me pregledajo v porodnišnici. Tja sem prispela ob 8.05. Ko sem babici omenila, da sem prvič hitro rodila, me je takoj vaginalno pregledala. Jaz sem samo upala, da je to-to in da me ne bodo poslali domov. Babico je skoraj kap, ko sem bila odprta 6-7 cm. Brez CTG, klistirja, popisa in ostalih formalnosti so me poslali preoblečt in direktno v porodno sobo. Seveda pa sem mogla počakat še na moža, ki je parkiral nekje zelo daleč (no vsaj meni se je zdelo da ga dolgo ni). V porodno sobo sem prišla ob 8.40 in bila kar malo razočarana, ker je bila tam navadna postelja (želela sem namreč rodit polsede kot prvič). Čakala me je tudi babica Lila (vsa pohvala). Popadki pa so bili še vedno na 10 minut. Ko me je pogledala, je rekla naj začenem kar pritiskat – sem mislila, da se heca. Kar sama mi je predla mehur (med tem me je druga sestra spraševala še za EMŠO, kdaj sem imal prvo menstruacijo in ostale stvari). In po 4 kratnem pritisku (10 minut po prihodu v porodno sobo) se je rodila naša princeska Anja. Nisem bila prerezana, šivana, skratka porod je bil idealen. Še sama ne morem verjet, da je vse potekalo kot v risanki… Vsem vam želim lepo porodno izkušnjo, čimveč pozitivne energije in dobro poslušajte navodila babic, ki so res strokovnjakinje!!!
|
|
|
|