Podaljški za varnostni pas - ali to obstaja? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


BarbikaB -> Podaljški za varnostni pas - ali to obstaja? (24.1.2006 15:20:24)

Včeraj smo se odpravili testirat naš sanjski voziček in prav žalostni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] prišli nazaj - avtosedeža (za novorojenčka, obratno od smeri vožnje) nikakor ne moremo pravilno zapeti, ker nam zmanjka pasu. Na sprednjem sedežu pa sedež ne more biti, ker se airbag ne da izklopiti.
Poskusili smo še druge avtosedeže, pa je situacija ista.
Moje vprašanje - ali kdo ve, ali obstaja kak proizvajalec "podaljškov" pasov? Preden menjamo avto (ha, ha, saj bi, če bi finance dopuščale) ali se ne vozimo nikamor, dokler otrok ne bo mogel sedeti v smeri vožnje, prosim še vas za pomoč. V Renault trgovini za to sicer še niso slišali, se mi pa dozdeva, da sem enkrat na forumu vseeno brala, da eni pa to imajo.....

Avto je sicer Clio, letnik 99, če ta informacija kaj pomaga...
Vnaprej najlepša hvala za kako informacijo.




Sibil_ -> RE: Podaljški za varnostni pas - ali to obstaja? (24.1.2006 15:53:26)

Za podaljšek mislim da ga ni, ko sem sama nekaj spraševala je bila edina varianta zamenjava celotnega varnostnega pasa za daljšega.To je kar drago, ampak ne toliko kot menjava celega avta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
LP,
Sibil




mamči -> RE: Podaljški za varnostni pas - ali to obstaja? (24.1.2006 16:03:44)

Jaz imam sicer novejši Clio, pa isto težavo. Gre pa namestit edino tako, da prednji sedež potisneš čisto nazaj, pa školjko namestiš v pravi položaj, pa pase lepo poglihaš in "nategneš" (nobenega drugega izraza se ne spomnim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) pol pa pripneš.
Sedež lahko pol potisneš spet naprej, ko imaš pripasano školjko.Zraven sicer orng zašvicaš in sočno kleješ, ker gre res za milimetre.
Zdaj po 5. mes imamo celo že grif - pa se ne vozimo glih pogosto!




mamči -> RE: Podaljški za varnostni pas - ali to obstaja? (24.1.2006 16:06:58)

Oj, zdaj komaj sem prebrala, da mate zračne blazine, ki se ne dajo izklopit!  To je pa sr...

Ker mi našo izklopimo.




draja -> RE: Podaljški za varnostni pas - ali to obstaja? (1.5.2007 10:39:56)

Ojla,

mene tudi zanima, če katera slučajno ve, ali obstaja kakšen podaljšek za varnostni pas v avtu. Moja mami ima namreč Hondo Jazz in zadaj nikakor ni mogoče pritrditi Maxi Cosi lupinice. Glede na to, da bo kar veliko okoli prevažala svojo vnučko smo zdaj v neugodnem položaju, saj smo avtosedež pred nakupom testirali le v najinem Cliu.

Hvala in lp,

Draja




digi -> RE: Podaljški za varnostni pas - ali to obstaja? (1.5.2007 10:58:14)

Mi imamo oz. smo imeli isto težavo.... NO podaljški ne obstajajo in vsi ki rečejo naj kar nekaj date naredit (kao nekomu, da vam prišijejo nekaj zraven)- naj bodo tiho. Mi smo bili na AMZS-ju in pri oplu (ker imam opel corso) - to se ne sme delat!!!! No edini način je, da kupite lupinico s podstavkom: mi imamo peg perego in je zelo fajn!!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa še to- smo jo kupili pri baby centru, ko so imeli akcijo (na spletu) in smo dali takrat 21jurčkov za njo, kar ni nič dražje kot lupinice brez podstavka!!!!




Stran: [1]