Nudlni (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


urbancek -> Nudlni (24.1.2006 15:19:34)

Ali ima katera kak dober recept za nudelne (rezanci za na juho). Meni ne ratajo tako kot bi morali. So kar sivi in ne vlečejo se tako dobro, kot bi se morali. Pa jih delam iz domačih jajc. Ali je moka tudi pomembna in kakšna?

LP




Anonimen -> RE: Nudlni (25.1.2006 11:11:58)

Več jajc ko uporabiš,boljši so. Meni je tudi posivelo,pa se mi zdi zato,ker so bila jajca tako žalostno bela,namesto rumen ,rumen, rumenjak Najbrž je to krivo?A so vaša domača rumena,če jih hranijo-kokoši z koruzo?Na policah trgovin je en kup mok.
Ne vem no poskusi z najbolj fino za peciva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




urbancek -> RE: Nudlni (25.1.2006 13:37:34)

Jajca imam domača z rumenimi, skoraj oranžnimi rumenjaki (imam putke doma), tako da bo izgleda kriva moka. Bom poskusila s tipom 400, mogoče pa bo bolje.

Lp





Anonimen -> RE: Nudlni (25.1.2006 14:25:11)

Poskusi pa poročaj!!!Da še jaz probam narest.




kalbo -> RE: Nudlni (26.1.2006 9:10:24)

Ostra moka mora bit!!!
Pol kile moke in štiri do pet jajc...to je vse. Testo je super tud za raviole, torteline, lazanje!!!




Anonimen -> RE: Nudlni (26.1.2006 12:14:03)

Zdej si me pa rešil dvomov.V spominu mi je ostalo od otroštva,da je moja babi uporabljala moko,ki je bila pod prsti bolj groba,Ampak nisem bila sigurna.
Jaz sem jih sicer delala z navadno tip 500.
Dobro je vedeti!!!!!




Stran: [1]