BREZ APETITA (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


TINALAN -> BREZ APETITA (24.1.2006 13:32:30)

Sem mama 11 mesečnega sinčka, ki je že od srede prehlajen (3 dni je imel vročino, kasneje samo kašlja in zamašen nosek). Od srede že ne je nič goste hrane. Ko mu jo skušam poriniti v usta mu gre kar na bruhanje, ali pa jo izpljune. Ker nisem vedela kaj narediti, sem ga začela spet polno dojiti in dodajati umetno mleko. Na začetku me to ni zelo skrbelo, zdaj pa se moja skrb povečuje. Že tri x sem bila pri zdravniku, pa mi je reku da je to normalno, da  je lahko tudi en teden brez hrane, pomembno je da pije veliko tekočine. Jutri bo en teden, moj malček pa še vedno ne je. Ali ima katera podobno izkušnjo? Prosim za odgovore, ker me res zelo skrbi.




dory -> RE: BREZ APETITA (24.1.2006 14:14:13)

A ti izbruha tud pasirano hrano? Namrec, moj mali je hipertonik in sva bla pri 9m v bolnici..najprej je bil nekaj bolan, to pa se je potem samo se stopnjevalo in nic vec ni hotel jest...kot nedonosen je ze tako ali tako glede teze na spodnji ravni, tako da naju je pediatrinja urgetno poslala v bolnico...ker tam po treh dneh spikanja in ugotavljanja niso nic ugotovili, mi je terapevtka za nevrofizioterapijo rekla, da ze od vsega zacetka ve, da je moj otrok popolnoma zdrav, le da je zategnjenost v vratu in jeziku tisto, kar onemogoca,da bi otrok normalno jedel...se danes mu moram marsikaj zmixat,ker ne more jest...




TINALAN -> RE: BREZ APETITA (24.1.2006 14:19:18)

Moj sinček normalno je hrano ki ni zmiksana. Meso mu narežem na koške in on prežveči. Res da je med suhcenimi otroci, ker je zbirčen, že zdaj. Točno vem kaj bo jedel in kaj ne. Naprimer govrjo juho ne mara, ima pa zelo rad meso in špinačo.
Zdaj pa ko je bolan ne bruha, ampak samo noče odpret ust, ali malo prežveči hrano in pljune ven. BAJE DA SE DOBI NEK SIRUP ZA POVEČEVANJE APETITA. Ali katera kaj ve o tem??




Katrin -> RE: BREZ APETITA (24.1.2006 17:55:45)

Tudi jaz sem opazila, da je naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] jedla manj, ko je imela poln in zamašen nosek. Takrat sva se več dojili in je šlo. Ko je prehlad minil, je spet pojedla več.

Ne skrbi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mina1 -> RE: BREZ APETITA (24.1.2006 18:24:30)

Evo še ena zaskrbljena mamica in tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Tudi pri nas 11 mesečnik štrajka na polni črti, je že izven prehlada, torej to ni vzrok. Štrajka že tretji dan, le pije veliko in non stop, pa zelo dobrovoljen je, tako da res ne vem več kaj in kako.

Za zajtrk poje par žličk čokolinota, zvečer tudi, to pa je vse. Ko mu ponudim karkoli, kosilo, piškotke, sadje, joka do nezvaesti in se stran obrača in odriva žličko. Ne gre in ne gre. Že tako pravi pediatrinja, da je dolg in suh. Ampak mi imamo probleme že iz štarta, ko je zavračal mleko od četrtega meseca dalje.

Pride dan, ko kaj poje, sedaj že tri dni nič konkretnega in pametnega, le komarčkov čaj pije non stop in po zelo dolgem času tudi gosti sokec, da ga vsaj malo zasiti. Jaz še vedno vse zapisujem v zvezek, tako da sem na tekočem, in tole, kar gledam zadnje dni mi ni všeč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Če ne bo šlo drugače, bo treba poklicati zdravnika, ker se mi to ne zdi v redu. Res da mu še vedno malo teče iz noska, ampak to je tudi vse. Ponoči pa itak nič ne spi.

Tako da draga mami, nevem, kaj narediti z neješčimi otročki. Najhuje pa mi je, ko mi tašča reče, da mi bo pokazala slikice, da je bil moj, torej njen sin glih tako suhcan. Da dol padeš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], kar pike dobim od tega stavka.

Drugače bratec, še ne 4-letnik papa za dva. Kdo bi vedel, kaj dogaja...




Mina1 -> RE: BREZ APETITA / TINALAN nujno (30.1.2006 9:20:44)

TINALAN: ali ste že kaj rešili? Pri nas je vse huje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. V soboto smo bili pri dežurni zdravnici in pravi, da ima piškotek hudo virozo, zato je verjetno ta neješčost pogojena s tem, ampak vse do danes ni naredil enega samega gližljaja, zdaj še čoklino odklanja. Le čajček še pije, ponoči sem mu uspela "poturiti" gosti sokec in malo Danone actimela.

Mi je kar hudo, ker ne vem več kaj in kako, ker to, da pije, vem, da je v redu, ampak v nedogled pa tudi ne more štrajkati s hrano. Se bojim, da ne bi spet pristala v bolnici na infuziji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. A je pri vas kaj bolje??? 




TINALAN -> RE: BREZ APETITA / TINALAN nujno (2.2.2006 14:50:30)

Šele zdaj sem vidla da si mi odpisala. Pri nas je zdaj kot prej. Lan je kot je jedel pred angino. Vem da te skrbi, kot je skrbelo mene. Kar na enkrat je začel jesti. Ne skrbi. Meni je rekel pediater da mora spiti (vode, mleka, čaja) najmanj 1 liter na dan. In da to ni noben problen. Normalno je da otrok, ki ima virozo ne je 10 dni. Kritično je, da nebi lulal 8 ur, zzato ga kontroliraj!!! NE skrbi, vse bo ok, boš videla, ko bo enkrat začel jesti, ne boš mogla verjeti. Jaz sem 4x klicala pediatra, pa me je  tolažil. Vem da skrbiš.




Tricia -> RE: BREZ APETITA (2.2.2006 15:38:01)

Ko sem našo v začetku leta peljala k zdravniku, ker ni jedla (no še vedno je bolj slabo), mi je med drugim tud rekla, da ponavadi pride okrog 1 leta do tega, da otrok zavrača hrano -mi pa ni povedala zakaj- kar ni nič hudega in da je pri moji ta faza prišla mogoče prej...no nevem, lahko da je res kaj na tem, jaz kaj takega še nisem nikjer slišala ali prebrala. Bo??? 




KODA -> RE: BREZ APETITA (2.2.2006 17:14:47)

Tudi pri nas je med boleznijo padel apetit.Nikoli nisem silila.Samo veliko sem piti dala.
Zdaj če kateremu pade apetit,ponavadi skuham same njihove najljubše jedi,potem vsaj nekaj pojejo.




Stran: [1]