PLINSKA PEČ V GARAŽI? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> PLINSKA PEČ V GARAŽI? (24.1.2006 9:47:02)

SPLOH NE VEM V KER FORUM NEJ TOLE VTAKNEM, ZATO BOM KAR SMLE..PA ČE KERA GRADITELJICA KEJ VE POMAGAT:

smo v fazi pridobivanja gradbenga načrta. načrt je izrisan in v njem je predvidena kurilnico oz plinska peč v utilitiju ki se nahaja v zgornjem nadstropju na čisto zadnjem koncu hioše, kar pomeni, da bi kar precejšen del tistega grdega rumenega rora moral teči po hiši (skozi kuhinjo...) v glavnem se bolj navdušujem nad drugo rešitvijo in sicer da bi plinsko peč + bojler postavili v garažo (garaža je velika, za 2 avtomobila, v nivoju zemlje, kleti nimamo...) ki je pri cesti in kjer noben ror ne bi motil, niti peč. vendar pa mi je arhitektka rekla, da naj ne bi postavljali peči v garažo, da je to prepovedano in da nam ne bodo priklopili plina (domplan je odgovoren). da mora biti peč v ločenem prostoru. ali je to res? kje imate vi vaše peči? moj oče jo je namreč lani naredil v garaži pa mu noben ni oporekal. sploh ne vme kam naj to prašam, kje naj dobim najbolj točne informacije?

hvala za nasvete!

Lp, lara

soncece24 -> RE: PLINSKA PEČ V GARAŽI? (24.1.2006 9:51:58)

Plinsko peč imava v posebnem majhnem prostoru - kurilnici (+plac za metle in sesalec) takoj pri vhodu v stanovanje. Mama pa ima peč v kleti. Za garažo pa nimam pojma, če se garaža drži hiše potem ne vem zakaj bi koplicirali, naredita tak, da bo v garaži en mini ločen prostor samo za peč, pa je.

dejčka2 -> RE: PLINSKA PEČ V GARAŽI? (24.1.2006 9:54:52)

Moja mama si je tudi dala delat plinsko centralno in ima peč v garaži, seveda so prišli iz plinarne vse pregledat in niso rekli da nebi smela imet peči v garaži. Zraven tega imamo v garaži še našo peč, ki je na olje, zraven pa spada seveda še rezervar 2000 l, za olje. Poudarjam vse je pregledano iz plinarniške strani!!!
Če pa se je zakon kaj spremenil v 3 letih pa nevem!

Anonimen -> RE: PLINSKA PEČ V GARAŽI? (24.1.2006 9:59:05)

Pri nas bi mogla biti tudi plinska peč v  utilitiju, pa smo se po dogovoru odločili, da se jo prestavi v klet!
Tko, da mislim, da to ne bi smel biti problem!

Maček Muri -> RE: PLINSKA PEČ V GARAŽI? (24.1.2006 10:30:07)

Mi jo imamo v pralnici, dvoji kolegi pa v garaži. Kolikor mi je znano je pomembno, da je zagotovljeno zračenje.
V blokih jo imajo tudi ljudje v predsobi, kuhinji, kopalnici, kjer je pač dimnik.

A-N-J-A -> RE: PLINSKA PEČ V GARAŽI? (24.1.2006 10:33:40)

Neki mi na jasn LARA,zakaj bi se vidle cevi,če imate novogradnjo?Ko smo mi zidal,smo vse cevi skrili v estrih in naprej v stene,ven so prišle tam kjer je peč!Nikjer se nič ne vidi!A je to zdaj kaj novega?

Anonimen -> RE: PLINSKA PEČ V GARAŽI? (24.1.2006 11:29:46)

ker baje naj plinska cev ne smela bit vzidana v zid, ker se more vidt da se lahko preveri če lahko kje pušča pa to??!!

no v glavnem sem kr klicala na domplan in so rekl da ni problema met peč v garaži samo za to primerna peč more bit - mor met neko varovalno komoro, pa ločen dovod zraka in ločen odvod plinov. jupijej!

hvala punce tut za vaše info!

Stran: [1]