Baldi -> RE: Gorenje WA 63121 (23.1.2006 23:00:35)
|
Ne vem, če sva brala isti komentar...oseba, ki je komentirala govori o slabem ožemanju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Če že Catja omenja neke raziskave, bom še jaz pristavil piskerček. Na tvojem mestu bi pogledal še k konkurenci. Gorenjev model WA 63141 (zelo podoben kot ta, ki ga ti kupuješ, le da ima malo več centifuge 1400vrt/min in je zato tudi malo dražji) je zasedel dno lestvice na mednarodnem testu, ki je objavljen tudi zadnji številki Zveze potrošnikov Slovenije. O tem sem pisal že KLIK ...naprimer Bosch-ev (oznaka WFo 2842) pralni stroj, ga je naravnost deklasiral v učinkovitosti pranja, ki je za moje pojme najpomembnejša. Primerjava: Bosch WFo 2842 pisano perilo 40 stopinj ...ocena zelo dobro (trajanje programa139 min), pisano perilo kratek program 40 stopinj...ocena dobro (56 min), občutljivo perilo 40 stopinj...ocena zadovoljivo, izpiranje...ocena zadovoljivo Gorenje WA 63141 pisano perilo 40 stopinj ...ocena zelo zadovoljivo (103 min), pisano perilo kratek program 40 stopinj...ocena pomankljivo (53 min), občutljivo perilo 40 stopinj...ocena dobro, izpiranje...ocena nezadovoljivo Opomba: možne ocene...zelo dobro, dobro, zadovoljivo, pomankljivo in nezadovoljivo Predvsem bode v oči (vsaj mene) velika razlika v kakovosti izpiranja in pranja na 40. Je pa tudi res, da Bosch pere veliko dlje...celo pol ure. V tvojem rangu centrifuge je na voljo tale Boshev stroj KLIK V vednost....Gorenjev stroj je premagal celo Indesitov WI 142 (dobavljiv preko severne meje), ki je več kot enkrat cenejši (v tem testu je navedena cena 279 EUR). Sicer ne vem, koliko daš na take in podobne teste, a primerjava je zagotovo zanimiva. LP[sm=pujs.gif]
|
|
|
|