|
Mislite, da bi šlo? 23.1.2006 10:23:35
|
|
|
|
Lorena
|
LP! Verjetno se me nekateri spomnete, ko sem pred časom pisala o najini nesrečni usodi, ko so naju njegovi starši dobesedno izterali iz hiše, kamor sva vlagala, pa potem še iz ene druge hiše, pa potem sem pisala o prilizovanju svoje drage tašče, sedaj ko se bliža moj PDP.... No, sporočam vam veselo novico Z možem sva našla starejšo hišo, in se bova v roku enega meseca preselila, kjer bova podnajemnika. Hiša je O.K., 5 min peš od centra mesta, ima vrt, poleg teče voda, ima parkirišče, garažo, noter pa 2 sobi, kuhinjo+jedilnico, wc+kopalnico,hodnik in pa veliko teraso, recimo okrog 20m2, ki je pa na stolpih nad samo vodo. Pogled je enkraten. Relacija hiše prav tako. V hiši je tudi pohištvo, sicer starejše, ampak je nama lastnik rekel, da nama vmakne vse kar hočeva (kuhinjo bova pustila, ker je nimava, prinesla si bova le pohištvo za v spalnico). Lastniki prihajajo v hišo parkrat mesečno na vikend, tako da bova večino časa sama! Glede na to, da prihaja najin , potrebujeva večje stanovanje, predvsem pa vidim v hiši ogromno prednosti pred blokom. Imava garažo, vrt-lahko si pridelava kakšno zelenjavico, narava, imaš prostor za voziček, ni ga potrebno prenašat v neka višja nadstropja - pri nas ni liftov :-(, nihče ti ne skače nad glavo in pod tabo, skratka imaš mir - to je pa nama najpomembnejše. Mene pa zanima naslednje: kako se vam zdijo naši prihodki glede na stroške. Najem te hiše je 40.000 /mesečno + stroški. (kurjava na olje, plin in elektrika) Najini prihodki, če seštejem njegovo plačo, mojo porodniško in pa otroški dodatek, pridejo približno 300.000 SIT. Od tega imava položnic 2 mobitela, 2 dodatna zavarovanja (od 15.000-20.000) To je 280.000 SIT. Imava za vzdrževat 2 avtomobila - njegova služba je odaljena 3km, jaz bom doma na porodniški. Od tega pridejo seveda stroški glede otroka; hrana in pa plenice (oblekic - novih, sva dobila za oblečt 3 in ne enega otroka in to vse do enega leta! ) in pa kje kaj. Tudi vso opremo že imava (voziček, lupinico, posteljco, hojco,...) Pa seveda treba bo kupovat hrano in pa pijačo ( v bistvu vse razen doma pridelane zelenjave od A do Ž (za to skrbi moja zlata mami ). recimo na grobo:to so vsi najini stroški za recimo prvo leto. Kako se vam zdi življenje s temi prihodki glede na najine stroške? Naj še povem, da najina obleka in pa razna potovanja, toplice in pa to ne pridejo na vrsto, ker sva šele sedaj nekak splavala in končno prišla na zeleno vejo! ( Da bi pa kupila stanovanje, pa ni šans, ker nimava nobenega začetnega kapitala, tudi ne stalne službe - mož jo bo skoraj zagotovo dobil po letu dni če ne prej, da bi dvignila kakšen kredit.) Kakšno je vaše mnenje? Se bi dalo tudi kaj prišparat,ne? Se vam zdi visoka najemnina za to vse? Po moje ne. Hotela sem vam sporočit veselo novico - vsem tistim, ki ste brali mojo zgodbo in nama želeli to, kar se nama je sedaj uresničilo!
|
|
|