|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZAJTERK IN VEČERJA 7 MESEČNICE
23.1.2006 10:20:50   
SPORTINA
Punce tud jaz bi prosila za vaše PREHRAMBENO mnenje...
Prebrala sem temo "Cel dan samo hrana", zanimivo....
Tudi midve se pri 7m še velikokrat dojiva, a opažam, da nima več časa pojest. Raje gleda okoli kaj se dogaja. In jaz potem mislim, da ni nič pojedla in ji večkrat ponujam "joškico". Ona pa malo potegne, malo ugrizne in noče več, gleda okoli in hoče sedet!

No nimam cisto podobnega problema, a imam vprašanje na podobno temo...

Naša druga sončica bo ta teden stara 7m. Od večine sovrstnikov se razlikuje po tem, da ZELOOOOOOOO rada je. In to vse, nimamo problemov z zelenjavo, sadjem, jogurti, z ničemer. Tako kot že pri prvi hčerki. Hvala Bogu!!!

Zanima pa me vaše mnenje o uvajanju zajterka in večerje kdaj in koliko.
Kolegice ki ne dojijo, so večina že začele in jih razumem, a meni je škoda dojenje zavreči...
Naša punca se doji od prvega dne, mleka je dovolj, med 4-5m pa sva začeli z doplodanskim obrokom "Sadje", ki sva ga pri 6m prestavili na popoldanski obrok okoli 15,16h. Dopldone okoli 12h pa sedaj je kosilo (vglavnem zelenjava, počasi uvajam meso, kakšno juhico).

Včeraj, ko smo bili vsi doma, pa sta se te dva obroka razširila na kar 4 obroke. In sem se malo zamislila!!!
Zjutraj, ko smo bili vsi pri zajtrku, smo jo dali k mazi in nas je kar požirala z usti in očmi, ko smo jedli. Pa sem dala še njej kašico Hipp (vse pojedla), potem je okoli 1h jedla zelenjavno kosilo (vse pojedla), popldne preden smo šli ven, sem jo hotela podojit, a ker so vsi skakli okoli nje, ni bilo "časa za joško" in sem ji prvič ponudila Frutek, ker nismo bili doma (vse pojedla).Ko smo se vrnili iz daljšega sprehoda s spancem, pa je jedla še čežanico iz jabolka in banane, povrhu pa še krhlje mandarine....Te obožuje.
Okoli 18h so bili moji joški že kot bombe (od jutra nič!!) in sem jo skoraj prislilia, da je malo jedla....

Kaj mislite, oziroma kako delate z svojimi 7-8m? Jim že dajete "konkreten" zajterk in večerjo.
Meni se zdi škoda, ker imam mleka dovolj, da bi jo "basala" z drugo hrano (umetno). Ker "problem" je tudi v tem, da je naša sončica že ves čas od rojstva krepko zalita, pri svojih 7m nese kolege 9m. Ima cca 70 cm in 9300 g. user posted image  Zadovoljen, nasmejan otrok.

Spi tudi cca od 7h zvečer do 7h zjutraj, včasih se zbidi okoli 4h ali 5h, malo povleče in gre nazaj spat. Torej manjka ji še ne...

Kaj mislite, ji dam zajtrk, z večerjo počakam...Pri starejši hčerki začela kasneje. Je bila tudi bucika, velika, težka, a sedaj ni sledu, je pa še sedaj vse!
In še to, kaj jim dajete za večerjo in zajterke....Polento+jogurt, Hipp/Milupa kašice, Mlečne riže...kaj? user posted image

Hvala za odgovore...

Lep dan, mrzel, a izkoristimo ga!!!
Pozdravčke Sportina user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZAJTERK IN VEČERJA 7 MESEČNICE
23.1.2006 11:24:17   
Anonimen
Moj mali je skoraj 8 mesečnik , vendar jeva že od 6 mesca vse!

pO 6 mescu otrok rabi več železa, ki ga dobi v mesu.Dajem mu tudi jogurtke, gris, keksolino,...user posted image

(odgovor članu SPORTINA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.1.2006 11:39:29   
Katrin
Mi smo stari 10 mesecev in pol, gosto hrano uvajamo od 6 meseca. Kljub temu pa se namesto zajtrka in večerje še vedno samo dojiva.

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2006 11:49:53   
SPORTINA
Hvala!
Čisto samo dojita...?

ker zanimata me predvsem zajterk in večerja, ostalo ni problema...

Imajo pa otroci različne potrebe, to pa tudi...

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.1.2006 12:22:40   
katarina j.
Moj je star 6 in pol, pa se za zajtrk samo dojiva, za kosilo je zelenjavo, za večerjo pa mlečne kašice-hipp + dojenje. Vmes pa še kakšen piškotek, banano ali kaj za v roko, pa seveda dojenje kadar pride.

(odgovor članu SPORTINA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.1.2006 14:32:16   
anckabancka
Sportina, midva imava podobne probleme, pa tudi še nima 7 mesecev. Dobesedno ga silim z dojenjem. user posted image

Gosto hrano uvajava od 5. meseca. In že nekaj časa se trudim, da bi se čez dan dojila vsaj namesto enega obroka.  Vendar velikokrat, tako kot ti praviš, parkrat potegne in ga že zanimajo druge stvari, obrača se stran ali na trebuh in se začne dreti, če ga obrnem k sebi.  Saj lahko bi mu dala kaj drugega za jest, pa nočem, ker ne bi rada začela kupovat adaptiranega mleka, ko mi bi mojega začelo zmanjkovat zaradi "nedojenja". Zato mu dojko ponujam kar večkrat čez dan in včasih se "zmoti" in celo nekaj poje. Se pa pozna na količini mleka, ker se manj doji. Zjutraj ga je zaenkrat še dovolj (spi prbl.9 ur), da se dojiva namesto zajtrka. Čez dan pa je različno, enkrat ga je preveč (danes!user posted image !) drugič pa premalo, ko bi se on dojil. Zaenkrat se najraje doji zjutraj in zvečer pred spanjem, čez dan pa so problemi. Imeti mora čisti mir in to je samo če sva sama doma.

Zvečer mu ponavadi dam Hipp kašico, ki se meša z vodo in ga čez kako uro še podojim - v bistvu mi zaspi na dojki. Če me pa ni doma, mu pa zvečer tašča da moje mleko iz zmrzovalnika (imam še ful zalog) in ga jaz čez kaki 2 uri še podojim.

Tudi naš user posted image zelo rad je in poje toliko kolikor mu dam. Zato se verjetno naje in ne rabi dojenja.  Ker pa noče piti skoraj nič (kaka 2 požirka iz kozarca), se mi zdi dojenje pomembno, da dobi nekaj tekočine.

Jaz kar vztrajam z dojenjem in si mleko včasih tudi izčrpam, da so dojke čisto prazne in se lahko tvori novo mleko - ponavadi zjutraj, ker ne poje vsega. Mi zelo veliko pomeni, ko malega zjutraj vzamem iz posteljice in se včasih še celo uro crkljava -dojiva- in zraven oba dremuckava. user posted image Ko bo pa konec dojenja, bo treba pa takoj vstat, pa gret mleko, pa mali bo neučakan....user posted image

(odgovor članu SPORTINA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.1.2006 16:55:07   
SPORTINA
ojla anckabancka, ja res imava, ti vec napisem zvecer...sedaj moja pika tipka htreje kot jaz,
pa se vesti nimam z njo pred racunalnikom sedet, samo malo skiliva...

hvala, bova kaj rekli o tem, pa nama bo se katera pomagala...

saj imamo podobne tezave

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.1.2006 19:44:43   
Anonimen
Zajtrk, Sportina, zajtrk user posted image  oprosti, nisem mogla, da ne bi user posted image

No, Gašper je zelo zelo dober jedec. Ne morem ti ravno pomagat okoli dojenja, ker sem ga pri 5m nehala dojit, jedilnik pa pri nama izgleda takole:

okoli 8h - 200ml mleka Hipp
okoli 11h - sadje (velika kašica Hipp ali ena hruška+skuta)
okoli 14h - kosilo - zelenjava (bučke+polenta+skuta+meso, recimo)
okoli 17h - jogurt s sadjem (pol jogutra+banana+piškot)
okoli 19h - 200ml mleka Hipp

Sej ne vem, če sem sploh kaj pomagala user posted image

(odgovor članu SPORTINA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2006 21:55:45   
SPORTINA
Hvala Tinka....sramotno kaj, da kar po domace malo udrihamo
in pozabimo na pravopis....
Ponavadi hitim ali pisem z eno roko in ne mislim na slovnico ampak kaj vse bom povedala.

Pohvalno, res, da opozoris! Sramota zame....

Hvala za nasvete, za ZAJTRK!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2006 22:15:40   
SPORTINA
Odgovor, kot sem ti obljubila...AnckaBancka! Dileme spreminjanja dojenja v samostojne obroke....

Meni se zdi, da imam (hvalabogu) svojega mleka kot vedno se dovolj, ne glede na to koliko otrok je...Pač ponudba se prilagaja povpraševanju, ki pa je, skladno z razvojem vedno manjše. Pa saj to je normalno in otrokov cilj. Jaz imam namen dojiti (vsaj zjutraj in zvečer, na koncu vsaj zvečer) do enega leta, kot sem pri prvi hčerki in bilo je super. Za obe. Dala sem ji max. Po 6m do 1leta, se vedno bolj zmanšuje potreba po dojenju in dojenje postaja crklanje. No saj to je to kot praviš...Dremuckanje zjutraj, tolažba včasih ponoči, umiritev pred spanjem. Zaspi mi namreč nikoli na prsih. Pri prvi se spomnim da se je to pogosto dogajalo, druga pa gre vedno zbujena spat in brez težav in joka. Ve kam jo dam spat, in ponoči, če se zbudi nikoli ne joka, poje, cvili. Ker pravijo, da če zaspi in jo nesemo v posteljo, se potem, ko se zbudi ustraši?!
Mleka imam dovolj za zajtrke in večerje, niti njej nič ne manjka (po kg, spanju), a
zanima me, ali poje drugo hrano zjutraj zato, ker pač rada je ali je lačna in ne pokaže...Možno? Kaj naj? Mi je pa škoda da jo bašem s hrano, ker jaz dvomim, če je sita...
Saj vbistvu bi kdo rekel, kaj kompliciram, ko sploh nimam težav : otrok rad je, otroku po kg nič ne manjka in mleka imam dovolj....Ja vse super, samo rada bi počasi oz.čim kasneje dojenje spremenila v obroke, pa me zanima, kdaj, kako ste to naredila in kako je otrok to pokazal...
Ne vem ali je to to, da se obrača stran od prsi ali je to samo radovednost in vedoželjnost, ker hoče vse videti. Kot pri tebi AnckaBancka  

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.1.2006 18:12:52   
Katrin
Sportina, saj jaz naši user posted image  vsak večer ponudim večerjo, pa je enostavno noče. Poje par žličk in potem se dojiva. Poskusila sem že vse mogoče mlečne večerje, kašice in podobno. Tudi mene malo skrbi, kdaj bo začela večerjati....

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu SPORTINA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.