SPORTINA
|
Punce tud jaz bi prosila za vaše PREHRAMBENO mnenje... Prebrala sem temo "Cel dan samo hrana", zanimivo.... Tudi midve se pri 7m še velikokrat dojiva, a opažam, da nima več časa pojest. Raje gleda okoli kaj se dogaja. In jaz potem mislim, da ni nič pojedla in ji večkrat ponujam "joškico". Ona pa malo potegne, malo ugrizne in noče več, gleda okoli in hoče sedet! No nimam cisto podobnega problema, a imam vprašanje na podobno temo... Naša druga sončica bo ta teden stara 7m. Od večine sovrstnikov se razlikuje po tem, da ZELOOOOOOOO rada je. In to vse, nimamo problemov z zelenjavo, sadjem, jogurti, z ničemer. Tako kot že pri prvi hčerki. Hvala Bogu!!! Zanima pa me vaše mnenje o uvajanju zajterka in večerje kdaj in koliko. Kolegice ki ne dojijo, so večina že začele in jih razumem, a meni je škoda dojenje zavreči... Naša punca se doji od prvega dne, mleka je dovolj, med 4-5m pa sva začeli z doplodanskim obrokom "Sadje", ki sva ga pri 6m prestavili na popoldanski obrok okoli 15,16h. Dopldone okoli 12h pa sedaj je kosilo (vglavnem zelenjava, počasi uvajam meso, kakšno juhico). Včeraj, ko smo bili vsi doma, pa sta se te dva obroka razširila na kar 4 obroke. In sem se malo zamislila!!! Zjutraj, ko smo bili vsi pri zajtrku, smo jo dali k mazi in nas je kar požirala z usti in očmi, ko smo jedli. Pa sem dala še njej kašico Hipp (vse pojedla), potem je okoli 1h jedla zelenjavno kosilo (vse pojedla), popldne preden smo šli ven, sem jo hotela podojit, a ker so vsi skakli okoli nje, ni bilo "časa za joško" in sem ji prvič ponudila Frutek, ker nismo bili doma (vse pojedla).Ko smo se vrnili iz daljšega sprehoda s spancem, pa je jedla še čežanico iz jabolka in banane, povrhu pa še krhlje mandarine....Te obožuje. Okoli 18h so bili moji joški že kot bombe (od jutra nič!!) in sem jo skoraj prislilia, da je malo jedla.... Kaj mislite, oziroma kako delate z svojimi 7-8m? Jim že dajete "konkreten" zajterk in večerjo. Meni se zdi škoda, ker imam mleka dovolj, da bi jo "basala" z drugo hrano (umetno). Ker "problem" je tudi v tem, da je naša sončica že ves čas od rojstva krepko zalita, pri svojih 7m nese kolege 9m. Ima cca 70 cm in 9300 g. Zadovoljen, nasmejan otrok. Spi tudi cca od 7h zvečer do 7h zjutraj, včasih se zbidi okoli 4h ali 5h, malo povleče in gre nazaj spat. Torej manjka ji še ne... Kaj mislite, ji dam zajtrk, z večerjo počakam...Pri starejši hčerki začela kasneje. Je bila tudi bucika, velika, težka, a sedaj ni sledu, je pa še sedaj vse! In še to, kaj jim dajete za večerjo in zajterke....Polento+jogurt, Hipp/Milupa kašice, Mlečne riže...kaj? Hvala za odgovore... Lep dan, mrzel, a izkoristimo ga!!! Pozdravčke Sportina
|