M&M&M -> RE: FLUONATRIL (23.1.2006 21:43:47)
|
Prijateljici je zobozdravnik rekel, da , ko ima otrok 2-5- zobkov ni nobene potrebe dajat tabletke, da oa tudi potem ni dokazano, da tabletke pomagajo. V navodilih tabletk pa piše, da je tablete dajati glede na to koliko fluora vsebuje pitna voda v našm kraju. Tega pa nihče ne preverja in pediatri (nekateri) tabletke predpisujejo kar tako. Tudi nam jih je pediatrinja predpisal. Odločila sem se, da jih bom našemu sončku dala vsake toliko in ne vsak dan, kot je predlagala pediatrinja. V Mami sem brala, da je poanta tabletk, da jih otrok poliže torej, da pridejo na zobke. Svojega 8 mesečnega sinka težko prepričam naj tabletke (tudi zdrobljene v vodi) takoj ne pogoltne. Torej v Mami predlagajo, da ko otroku čistimo zobe to naredimo s to flourovo raztopino. Jaz mu tako enkrat na teden zobke podrgnem s plenico namočeno v vodo, kjer sem raztopila tabletko.... Sicer pa vsak naredi tako kot se mu zdi prav... Kdo ve katerim raziskavam verjeti...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Lp,[sm=smiley2.gif]
|
|
|
|