Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (22.1.2006 20:54:44)

Oprostite, ker sem anonimna,  ampak imam zelo osebno vprašanje. Tudi rubrika ne vem, če je taprava.
Danes sem očetu še nerojenega otročička rekla, kdaj misli kaj prispetav zanj, pa je rekel, da je še čas, sama pa moram nabavit vse zanj, saj bom kmalu rodila. Kaj bi ve naredile? Ne živiva skupaj.

Hvala

babica -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (22.1.2006 21:21:45)

Pravilno si naredila,saj stvari moraš prej nabaviti.Vso srečo![sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Anonimen -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (22.1.2006 21:25:15)

Vem, da je prav, da sem že nabavila. Z bodočim očetom sem mislila, kaj bi ve naredile! 

ona -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (22.1.2006 21:36:15)

Ja pa naj kaj prispeva,seveda.če bo hotel!Jaz bi ga na vsak način izterjala,če ne pa ima,da ti plačuje preživnino.To pa boš dosegla,če prizna otročka!
Mi je pa hudo  zate,da bosta sama z otročkom![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Anonimen -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (22.1.2006 21:40:50)

Elis30, kako to misliš, če prazna očetovstvo? A če ga ne bo priznal, potem mu tudi preživnine ne bo treba plačevat? Saj lahko z DNK dokažem, da je otročiček njegov.  Seveda on ve, da je njegov. A mi lahko s tem nagaja?  In kakšne možnosti imam jaz glede očetovstva in preživnine?

Gina -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (22.1.2006 22:04:48)

Ja a ne misli z vama živet al kaj? A se misli samo malo šlepat za lepe trenutke z otrokom, brez kakršnegakoli prispevka, tako psihičnega kot fizičnega, materialnega? Ne razumem. Kaj pa on pravi, kako si predstavlja prihodnost, saj ne moreš se še ne odločit do tik pred porodom ali še kasneje? A iščeta stanovanje ali kaj?

Jaz imam eno kolegico, ki je imela fanta, katerega starši niso odobravali njune veze. Ko je zanosila, so dali fantovi starši fantu ultimat, ali naj ostane doma najmanj do konca faksa ali pa ga bodo razdedinili (pa je šlo za kar nekaj denarja). On je ostal doma, ona z otrokom pri svojih starših. Šele čez 4 leta so šli skupaj živet. Ona se je zbujala cele noči, ona je otroka živela, pa ni bila v službi, ona se je z otrokom ukvarjala, on samo za občasno. Ampak je ostala z njim in imata danes hišo in tri otroke. Jaz mu ne bi nikoli odpustila, da bi me zapustil v tako kritičnem življenjskem obdobju, da ne bi bil 4 leta pravi oče prvemu otroku, da bi bil slabič, kar se staršev tiče, da bi mene in otroka zatajil. Ona mu pa ni zamerila, se ji je zdelo normalno, ker ji tudi denar mnogo pomeni.

Ti moraš razmislit sama pri sebi, kaj ti lahko preneseš, pa kaj ti veliko pomeni. Saj ne gre samo za denar. To je še najmanj. Gre za vse ostalo. Vprašaj ga, kako si vse skupaj predstavlja.

Anonimen -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (22.1.2006 22:15:52)

Ja, misli se šlepat na vseh področjih., ampak jaz imam tega dovolj. Njemu denar veliko pomeni, meni pa zgolj nujno zlo v življenju.  Stanovanje imam v najemu in tudi tukaj mi nič ne prispeva, čeprav mu zelo paše, da se pride malo pogret. On namreč živi v hiši in če ni doma,  mu ni treba ogrevat sobe, pa privarčuje na kurjavi. Jaz pa lahko plačujem vse, pa še njega najbolj da preživljam. Sva pa oba zaposlena, samo jaz sem trenutno na porodniški.  

ona -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (22.1.2006 22:22:46)

Če nima namena živet s tabo in otrokom je dolžen plačevat preživnino!To boš dosegla,če bo priznal otroka,če ne pa boš mogla dokazovat da je otrok njegov,če se bo delal francoza!Provaj se pogovorit z njim,da se strinja,da je njegov otrok in uredita to čimprej,lahko tudi prizna očetovstvo še pred rojstvom na matičnem uradu,če nista in ne bosta poročena!
Po mojem je najbolje,da nekaj papirnato uredita,če ne bodo vedno komplikacije in če otrok nima očeta napisanega na papirju,od koga boš potem terjala denar,če ne bo šlo na lep način?Upam,da te nisem kaj ustrašila glede tega,ti samo priporočam kaj je pametno naredit!

Anonimen -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (22.1.2006 22:34:12)

Pred rojstvom noče urjat nobenih papirjev, čeprav sem ga to prosila in mu razložila, da po rojstvu ne bom imela ne časa ne energije letat po sodiščih in CSD-ju. Pa noče.  Pač, to je edina stvar, s katero mi lahko nagaja. Poročena pa k  sreči nisva.  Z njim se ne morem pogovarjat o teh stvareh, saj se obnaša kot kakšne pubertetnik ali pa najstnik, čeprav je še daleč od tega.  Jutri bom poklicala na CSD in se pozanimala o teh stvareh v zvezi z očetovstvom in preživnino.

Hvala punce za pomoč. Mi je kar malo lažje, ko sem vam to napisala.

babylove -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (22.1.2006 22:58:12)

Oh joj.

kalbo -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (23.1.2006 8:07:07)

Kako lahko sploh gledaš ob sebi takšnega invalida? To mi nikoli ne bo jasno!!!

dory -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (23.1.2006 8:13:53)

Hehe se strinjam...kako lahko se sploh gledas takega invalida....tud mojemu bivsemu se je zdelo pretiravanje, da bi otroku se kej kupilo, sploh novega...baje prehitro preraste, zato je vse dobro, tud ce se komaj se skup drzi...seveda, ni prispeval niti tolarja, na koncu pa je krivil mene, da mu nisem nic rekla...halo??? ce nima sam tolk v glavi in da bi prispeval kaj za otroka potem pa nic...

Na tvojem mestu, bi sama poskrbela za vse...konec koncev imas dovolj enega otroka...ko se pa otrok rodi, pa ga naj le prizna in zanj lepo placuje...vsaj nekaj naj pa otrok ima od njega ne?

soncek&luna -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (23.1.2006 9:07:24)

anonimna, te cist razumem, ker sem sama dala vse to skozi...

verjemi pa, da bos po porodu imela dovolj moci za letanje in klicanje na CSD... mala strucka ti jo bo dala, kot jo je meni...

tanikaa -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (23.1.2006 10:43:14)

Enostavno ne gre mi v glavo, kako je lahko en oče tako nečloveški do svojega otroka. Sploh ni vreden, da kak sončni žarek posije nanj.

Izterjaj kar otročku pripada-seveda v materialnem smislu, ker čustev očitno ne bo nobenih.

tehnofil -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (23.1.2006 14:02:51)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Kako lahko sploh gledaš ob sebi takšnega invalida? To mi nikoli ne bo jasno!!!

Kako si lahko sploh gledala ob sebi takšnega invalida? To mi nikoli ne bo jasno!!!

Če se ne motim, si to vedela že prej in ti je pasalo. Sedaj ti pa naenkrat ne paše več. V čem je problem?

No, šalo na stran. Predvsem mislim, da si se narobe izrazila. Mislim, da bi morala reči TO in TO toliko stane in TOLIKO si dolžan prispevati, saj izjava KDAJ MISLIŠ KAJ PRISPEVATI mi deluje bolj kot zbadanje in ne kot zahteva.
l.p.

Annny -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (23.1.2006 14:24:01)

Svetujem ti, da ta človek sploh ne prizna očetovstva (jaz tega ne bi dovolila...ma, sploh mu ne omenjaj...reci, da je oče neznan), ker itak ne bo ničesar plačeval, samo probleme bo delal tebi in otroku. Jaz bi se ga kar čimprej znebila, žal.

Anonimen -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (23.1.2006 14:26:09)

JA  s tem se tudi jaz strinjam..

Fajn bi bilo spremeniti komunikacijo.. in bo uspeh vecji..

Vesna -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (23.1.2006 17:46:49)

če že noče nič prispevat,vsaj ti njega ne hrani in ne ogrevaj,brcni ga v rit,boš vsaj mela mir.meni se zdi izpod časti,nekaj prosit in terjat.pa kaj bo mel otrok od takega očeta ,če le ta  prizna očetovstvo s težkim srcem,pa noče nič prispevat?!!to da mu bo metal pod nos,da si ga zadržala zaradi otroka.

kalbo -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (24.1.2006 7:41:01)

Ja, najbolš, da človeka razrešimo vseh odgovornosti. Pametno res! Lepo bo trosil svoje seme po svetu, za otroke pa ne bo skrbel. K lev, leži pa seksa cele dneve, levinje pa delajo. Sam lev mora saj svojo kožo nesti naprodaj, da dobi tak položaj!

Joj kok preziram take moške. Za moje pojme bi blo OK tud če se kastracija uzakoni.

CIPRESA -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (24.1.2006 8:01:36)

Mislim da so punce imele v mislih predvsem to da nekaterim moškim kljub sodnim dokazilom da so biološki očetje in obveznostim ki so mu s tem naložene, ne potegne da so s tem odgovorni za svojega otroka in da ga morajo tudi preživljati.
Da boš anonimna dobila pravico do preživnine se mora "gospod" strinjati in podpisati izjavo da je otrokov biološki oče, če se ne strinja sledi kup birokracije in dokazil da je moški res njegov oče. Šele potem dobiš pravico da ga terjaš za preživnino. Pa še potem je v velikih primerih tako da si svoje premoženje napiše na drugo osebo in izterjava v tem primeru ni mogoča....tako da je včasih res če že sama veš da tolčeš po prazni glavi bolje da sploh ne začneš razbijati. Žalostno toda resnično.

Se pa strinjam s tabo Kalbo da so ti osebki vredni preziranja.

bskrle -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (24.1.2006 11:47:30)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Ojoj, sem prebrala vse odgovore, skušaj kaj urediti zase in za otroka, tale tvoj "princ" je pa komot. Znebi se ga.
Uf, mi je težko, ker si v taki godlji.

tanja75 -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (24.1.2006 20:17:56)

S tako nezrelo osebo se res ne boš nič zmenla. Je sploh sposoben biti oče?

Zberi moči in naredi sama, kar se narediti in zrihtati da pred porodom. Upam, da imaš koga, ki ti bo pomagal.

Srečno 

kalbo -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (24.1.2006 20:51:52)

Ampak res ne razumem! Človeka se lepo opraviči z razlogom, da je pač nezrel, da itak z njim ni nič, on pa lepo še naprej hodi po svetu brez odgovornosti. Fajn res!

Sicer se strinjam, da se v nosečnosti ne smeš preveč sekirati ampak kasneje pa le zberi moči in nesposobnežu stopi na prste!

Jutra -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (25.1.2006 11:13:40)

Hm, to, kar je napisala Annny, je sicer kruto, ampak jaz bi isto ravnala.

tehnofil -> RE: Halo?!!! A se to še kateri dogaja... (25.1.2006 13:28:42)

Očetovstvo ni zato, ker se potem plačuje za otroka temveč zato, da otrok ima očeta in s tem del identitete, ki jo kot najstnik bo potreboval.

Same finančne obveznosti, so lahko samo stvar dobrega odvetnika, ki lahko po moje postopke izpelje. Če se ne motim sedaj država izplača nek majhen delež in nato toži očeta za povrnitev stroškov. In ko dobi prvi izračun s pripadajočimi obrestmi je parksa največkrat takšna, da hitro plača.
Vsekako moraš zavoljo otroka formalnosti urediti, pa čeprav ti morda ne pašejo ali so boleče. Kaj naj bo prikrajšan zato tudi za dedovanje, ki mu po zakonu bo pripadalo?

Bravo! Dejmo ga naredit brez Očeta in še dejmo mu onemogočit dedovanje in še vsega ostalega kar mu lahko morda pripada, zato ker je Oče luftar.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>