duhovnik nadlegoval... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

mala -> duhovnik nadlegoval... (20.1.2006 19:23:24)

V okolici Krškega naj bi duhovnik nadlegoval otroke!!!Kok sm besna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ko kej tazga slišm-komu sploh še lahko zaupaš otroka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]človek,ki dela za boga, za nekaj dobrega gre delat take pi....mislm[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]kako lahko sploh stopi v cerkev in dela kot bogoslužnik[sm=grrr.gif].....navadni prevarant!!!!!!

CIPRESA -> RE: duhovnik nadlegoval... (20.1.2006 19:54:16)

Ja svinjarije se res dogajajo, kakšen duhovnik lahko naredi kaj takega si sama nemorem niti predstavljati in to otroke, ki imajo potem trajne posledice.
Te svinjarije delajo ljudje, ne samo duhovniki ampak tudi profesorji, priznani zdravniki in različni direktorji. razlika je le v tem da slednji velikokrat ostanejo prikriti.

Jančika_ -> RE: duhovnik nadlegoval... (20.1.2006 20:27:24)

Razlika je tudi v tem, da recimo pekovsko združenje ne reče, tale je naš, nič ni kriv, dajmo ga v eno drugo pekarno prestavit, da se zadeva malo pomiri....

KODA -> RE: duhovnik nadlegoval... (20.1.2006 20:45:14)

Kaj se bo še dogajalo?A je ta svet,čist se na glavo obrnu?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

lan -> RE: duhovnik nadlegoval... (20.1.2006 23:38:50)

Mah,kastrirala bi ga.Potem pa naj se clovek rece,da je cerkev varen prostor za otroke in jih sili,da hodijo k verouku.To je cist vera kriva,ker ne dopusca duhovnikom intimnih stikov in potem jih obsedejo nedolzni otroci.
Prevec tega je na svetu in najvec med duhovniki!

lelaval -> RE: duhovnik nadlegoval... (21.1.2006 7:34:33)

Ja, samo prestavijo ga in mislijo, da so rešili zadevo. Takšna ti je cerkev.

Udb -> RE: duhovnik nadlegoval... (21.1.2006 9:01:12)

Joj, kako me to jezi!!!!! Pa kakšni ljudje so to na svetu???? Nima veze al je to duhovnika la pa kaj drugega! TO NI OPRAVIČLJIVO!!!!!!!

Pa še slabo luč meče na druge duhovnike - jih ogromno poznam, med njimi mam par dobrih prijateljev, pa vem, da večina ni takih! Ampak takoj ko ljudje slišijo - DUHOVNIK - ja, potem je pa takoj cela cerkev taka in pokvarjena....

k1 -> RE: duhovnik nadlegoval... (21.1.2006 10:07:46)

jap, se je za zamislit, ali bomo otroke dajali k verouku ali ne. po moje jih bomo samo še sami učili po svoje pošteno živet in to bo to....

hanita -> RE: duhovnik nadlegoval... (21.1.2006 10:17:16)

Kaj cerkev uči pošteno živet????!!!

CIPRESA -> RE: duhovnik nadlegoval... (21.1.2006 10:27:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Udb
Pa še slabo luč meče na druge duhovnike - jih ogromno poznam, med njimi mam par dobrih prijateljev, pa vem, da večina ni takih! Ampak takoj ko ljudje slišijo - DUHOVNIK - ja, potem je pa takoj cela cerkev taka in pokvarjena....

Ja saj to sem sama mislila napisat...najbolj odmevna je cerkev če se kaj takega dogaja, če kaj takega naredi kakšen priznani zdravnik ali profesor pa se to kaj hitro pozabi oz. sploh ne pride v javnost.
Po drugi strani je pa res da naj bi  cerkev in ljudje v njej predstavljali eno varno zatočišče, ki otroke uči osnov moralnosti in vzgaja kar vera zapoveduje, ne pa počne take svinjarije da še tisti ki ima danes veselje in sploh želi da otrok stopi v cerkev dobi s kladvam po glavi ko sliši za to packarijo. Res, sram naj jih bo take packe, ki za sveto obleko skrivajo svoja grda nagnjenja in počnejo te packarije.

Anonimen -> RE: duhovnik nadlegoval... (21.1.2006 10:28:52)

IZVIRNO SPOROČILO: hanita

Kaj cerkev uči pošteno živet????!!!

Vera uči pošteno živet hanita ne cerkev in njeni ljudje!!!!

Udb -> RE: duhovnik nadlegoval... (21.1.2006 10:31:26)

Cipresa, jaz mislim, da je lahko vsakega sram, ki počne take stvari, pa naj bo po poklicu karkoli!!! Zaradi takih svinjarij bi bilo potrebnu uvesti kazen - KASTRACIJO!!!!
Sem zadnjič brala, da je en par spolno zlorabljal 3 mesečno punčko!!!!!!!!!!!!!! ME JE SKOR KAP!!!!!!!!! Kako morejo??????????????????????

CIPRESA -> RE: duhovnik nadlegoval... (21.1.2006 11:59:55)

To so zame ljudje ki nimajo vesti, v vsakem primeru s tem " ubijejo človeka"tudi če še živi, zato si zaslužijo najstrožjo kazen. 

mala -> RE: duhovnik nadlegoval... (21.1.2006 18:55:38)

sigurno bi morali zelo strogo ukrepati!!!!tak človek si ne zasluži več stopiti v cerkev ne pa da samo rečejo, da ga bodo prestavili na delovno mesto kjer ne bo v stiku z mladimi!!!ja haloooo-kaj bi pa s tem dosegli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Se čist strinjam s tabo-Udb-vsi bi morali DIREKT na KASTRACIJO!!!!tistim,ki pa zlorabljajo dojenčke bi morali pa še kaj odsekati!!!![sm=smiley26.gif]

NRMM -> RE: duhovnik nadlegoval... (21.1.2006 19:19:10)

Groza kaj se dogaja, pa to delajo ravno ljudje kateri bi naj učili vere o dobrih stvareh in poštenega življenja, ampak žal je vse drugače [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in zmeraj več je tega po svetu.

Boh ne dej, da se kaj takega zgodi mojemu otroku. Lastnoročno ga kastriram, tako kot so župnika v bližini Mb. Ni zlorabljal otrok, je pa hodil [sm=sloncek.gif] sosedo. In enkrat se njen mož vrnil predčasno iz službe in ga našel pri njej, bolj na njej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Takrat ni ukrenil nič, je pa zbral fante iz vasi in su mu dali vetra. Ko so ga dobili v roke, so ga tolkli samo po jajcih in tako je moral it v Avstrijo, kjer so mu eno vzeli in zdaj je enojajčnik, sosedo pa pusti na miru [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pa še ostale babnce!
Takšne, ki pa zlorabljajo otroke bi bilo potrebno tako kaznovat, s tem pa stvari vzet v svoje roke, ker naš sodni sistem jim predpiše nekaj malega zapora, pridejo ven in lahko naprej počnejo svinjarije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Meceno -> RE: duhovnik nadlegoval... (22.1.2006 3:23:00)

Čudno da mi mami ni še nič povedala, mogoče ker ve kakšno mišljenje imam o duhovnikih in da bom cerkev in njenihove šefe še bolj popljuvala . Me zanima iz katere župnije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Nimam proti veri nič, samo katoliška vera je že zdavnaj skrenla iz prave poti

Anka -> RE: duhovnik nadlegoval... (24.1.2006 13:35:43)

Vsakič ko slišim da se zgodi kakšna taka zloraba me zaboli, pa ne glede na to kdo kaj takega počne! Je pa res, da se kaj hitro sliši odmeve če kaj takega naredi duhovnik, je pa tudi res, da je, žal tega med duhovniki vedno več. In zakaj je tako? Mislim da ne zaradi celibata (obljube neporočenosti) ampak zato, ker so taki ljudje psihični bolniki, pa tega nihče ne opazi. Zakaj je toliko pijače med duhovniškimi vrstami? Zakaj nekateri duhovniki prelomijo obljubo celibata? Mislim da predvsem zato, ker svet ne ve več kaj so pristni odnosi. Ja, tudi duhovniki so moški, z vsemi čutenji in vsemi strastmi, ker so pač ljudje, na njih pa je kako znajo to uravnavati in s tem živeti. Mislim, da bi marsikateremu pomagal že lep, pristen odnos z žensko, kje pa piše da če se moški in ženska razumeta in se imata na nek način tudi rada morata tudi spolno živeti?! Ja, sem malo zašla, sam me res boli da je toliko tega, Cerkev pa tudi, žal ne naredi veliko da bi te stvari preprečila. Pa še nekaj: vera in cerkev sta dva pojma, vera je tisto v kar verujem (Bog), Cerkev pa je zgolj institucija, sestavljena iz ljudi in zato ranljiva (ga pač polomi), še enkrat niti pod razno ne zagovarjam takih dejanj, me pa moti da se potem udriha vse počez. Problemi so in potrebno jih je reševati, rešili pa jih ne bomo z obsojanjem!

tehnofil -> RE: duhovnik nadlegoval... (25.1.2006 19:18:25)

Vidim, da zaradi JEZE čisto mim sekate.

Otrok ni varen nikjer. Ne v šoli pred učiteljem, ne v vrtcu pred vzgojiteljem, ne pri verouku in ne doma pred očetom. Celo doma pred materjo ne. Najpogosteje so zlorabljeni prav od ljudi, ki imajo tudi urejene partnerske odnose. Problem ni v celibatu in pomanjkanju osebnih stikov s partnerjem, temveč v bolestnih nagnjenjih ne glede na partnerske odnose.

Pogosto celibat in usmeritev cerkve ocenjujejo prav tisti, ki stvari poznajo površno. Ne moreš se pogovarjati o stvareh o katerih ne veš nič, razen tistega kar že itak vsi čivkajo. Imajo SVOJE mnenje o cerkvi, ki je absolutno pravilno ne glede na vse. In govorijo vedno isto in isto zato, ker sploh ne morejo razumeti vere. Če nečesa ne poznaš, se ne moreš predstavljati kompetentnega za razlago in učenja ravno tistega česar nisi spoznal, niti imel in niti videl.

So duhovniki, ki skrbijo za svoje farane in se za njih žrtvujejo. So učitelji in vzgojitelji, ki se žrtvujejo za varovance. In so starši, ki se žrtvujejo za otroke.

Z metanjem vseh v en koš delate veliko krivico drugim in tudi sebi. Predvsem sem prepričan, da je potrebno na svoje otroke vedno paziti. Nikomur zaupati, biti čuječ in vedno presojati. Predvsem pa otroke podučiti. Če je otrok pravilno podučen se stvar hitro neha.
Mislim, da sama kazen niti dosti ne pomaga. Predvsem pa pomaga, če bi starši lahko vedeli, kdo vse so ali kdo vse so bili nadlegovalci in kje stanujejo. Edino informiranost lahko pomaga k zmanjševanju priložnosti in posledično primerov nadlegovanja.

Nadlegoval je duhovnik in to je res tako nizkotno, da pravih besed sploh ni. Pomeni popolno degradacijo vrednot, zaupanja.... Ravno tako, ko to stori zdravnik in še predvsem vzgojitelj ali celo starši.

Vendar to je storil človek in cerkev in ne vera.

juma -> RE: duhovnik nadlegoval... (25.1.2006 19:28:36)

Tehnofil[sm=smiley20.gif].Ni več kaj za dodat.

mala -> RE: duhovnik nadlegoval... (25.1.2006 19:40:38)

jest sem v bistvu razočarana nad tem duhovnikom, nisem posploševala da zdej so pa vsi duhovniki isti pa cerkev tud ni dobra pa blablabla...mi smo verna družina in zelo dobro razumem vero-poznam tud veliko duhovnikov,ki so neverjetno predani svojim faranom in hvalabogu za take ljudi-v bistvu mi ni jasno kako lahko človek ki dela za boga naredi kaj takšnega-on bi vendar moral mladini približat vero ne pa,da dela take oslarije in meče slabo luč na cerkev vero in vse duhovnike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

m_m -> RE: duhovnik nadlegoval... (25.1.2006 20:07:17)

Ja poznam tega župnika. Me je krstil. Pa eno punco, ko se ji je to zgodil tut poznam. Pa k verouku sem tam hodla. Groza. Sam men se je zdel prijazen. Pa lepo je one zgodbice iz biblije pripovedoval. Me je kar šokiral, ko sem to zvedla. Ne bi si nikoli mislila. Nič takega ni bilo. Je pa v redu to, da je ven prišlo. Škoda, da že prej ni kdo ukrepal, ko bi pše lahko kaj preprečili.

CIPRESA -> RE: duhovnik nadlegoval... (25.1.2006 20:32:11)

m_m saj ponavadi so ti ljudje navidezno zelo dobri in ti ustvarijo podobo da mu popolnoma zaupaš.

Tehnofil načeloma se strinjam z tabo ampak tisto mi pa ne potegne da če je otrok pravilno podučen se stvar hitro neha Ali naj prvošolčkom ali pa drugošolčkom dopovedujemo kakšna packarija se zganja po cerkvah...jaz nebi. Drugo pa mislim da otrok ki je doživel spolno nadlegovanje se velikokrat zapre vase in o tem ne pripoveduje. Po njegovem obnašanju lahko delno presodimo da je nekaj narobe ampak ugotoviti ne moremo (vsaj jaz nebi najprej pomislila na župnika...mogoče zdaj bi) dokler nam stvar ne zaupa. In največkrat te težave in bolečine rastejo z otrokom in starši se niti ne zavedajo česa je bil otrok deležen.
Je bilo že veliko primerov ko so bili otroci podučeni o tem ko so vedeli da je to narobe a so o tem molčali...ker gre za psihično bolečino o kateri se nočejo pogovarjati oz. si jo sami sebi ne priznajo.

tehnofil -> RE: duhovnik nadlegoval... (26.1.2006 8:03:12)

Otroci morajo biti seznanjeni, saj drugače sploh ne vedo kaj je narobe. Precej posrečen primer je imela prijateljica, katere otrok je prišel domov iz vrtca in je zvečer pri umivanju opazila, da je po ritki in po lulčku ves popisan s flomastrom (star 5let). Povedal je, da so ga trije vrstniki slekli in popisali. Je največji in najmočnejši med vrstniki in bi se zlahka ubranil. Na vprašanje zakaj je to dovolil in se ni branil je odgovoril: "Saj mi nisi povedala da ne smejo." Tako deluje otroška glavica.

Verjetno se strinjamo s tem, da želimo te stvari preprečiti še posebej našim otrokom. In edini način sem opisal. Drugega ni. Nobena kazen enemu ne bo preprečila drugemu, da zlorabi tvojega otroka. Edini način je preventiva. Kazen pa spada v kurativo. Pa čeprav primerna, pravična ali najstrožja.

Stran: [1]