Anka -> RE: duhovnik nadlegoval... (24.1.2006 13:35:43)
|
Vsakič ko slišim da se zgodi kakšna taka zloraba me zaboli, pa ne glede na to kdo kaj takega počne! Je pa res, da se kaj hitro sliši odmeve če kaj takega naredi duhovnik, je pa tudi res, da je, žal tega med duhovniki vedno več. In zakaj je tako? Mislim da ne zaradi celibata (obljube neporočenosti) ampak zato, ker so taki ljudje psihični bolniki, pa tega nihče ne opazi. Zakaj je toliko pijače med duhovniškimi vrstami? Zakaj nekateri duhovniki prelomijo obljubo celibata? Mislim da predvsem zato, ker svet ne ve več kaj so pristni odnosi. Ja, tudi duhovniki so moški, z vsemi čutenji in vsemi strastmi, ker so pač ljudje, na njih pa je kako znajo to uravnavati in s tem živeti. Mislim, da bi marsikateremu pomagal že lep, pristen odnos z žensko, kje pa piše da če se moški in ženska razumeta in se imata na nek način tudi rada morata tudi spolno živeti?! Ja, sem malo zašla, sam me res boli da je toliko tega, Cerkev pa tudi, žal ne naredi veliko da bi te stvari preprečila. Pa še nekaj: vera in cerkev sta dva pojma, vera je tisto v kar verujem (Bog), Cerkev pa je zgolj institucija, sestavljena iz ljudi in zato ranljiva (ga pač polomi), še enkrat niti pod razno ne zagovarjam takih dejanj, me pa moti da se potem udriha vse počez. Problemi so in potrebno jih je reševati, rešili pa jih ne bomo z obsojanjem!
|
|
|
|