Digitalni fotoaparat (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika

Sporočilo

Anonimen -> Digitalni fotoaparat (20.1.2006 14:31:11)

Ne vem al ne znamo naštimat, a smo tko slabga kupl, ampak, hm sploh ne vem kako naj napišem, uglavnem ko pritisnem na sprožilca, mi tamala že uide, preden aparat slika. 

Anonimen -> RE: Digitalni fotoaparat (20.1.2006 14:50:10)

Hm, to pa je prekletstvo digitalnih fotoaparatov. Mi imamo enak problem in vsakokrat zraven preklinjam. Reši te lahko edino funkcija za slide show, v znakcu so narisane kao 3 fotografije skupaj. Če imaš to možnost, potem se da kaj narediti. Je pa res, da bodo potem 3 skoraj identične fotografije.

Lep pozdrav.

baguSka -> RE: Digitalni fotoaparat (20.1.2006 15:30:20)

Ja, ampak potem tisti dve, ki nista vredu pač zbrišeš.

Joe -> RE: Digitalni fotoaparat (20.1.2006 15:42:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Tia & Lea
Hm, to pa je prekletstvo digitalnih fotoaparatov.

Kakor katerega. Moj D70 takoj skoči in zahrza!! Za kompaktne digitalce pa je skoraj brez izjeme res, kar pišeš.

artista7 -> RE: Digitalni fotoaparat (20.1.2006 16:21:06)

najin fuji fine pix S5200 tega ne dela. Mislim pa, da se da nastaviti reakcijski čas.. Malo navodila prečekiraj in probaj

ales* -> RE: Digitalni fotoaparat (20.1.2006 22:30:45)

preveri samo to kaksno zakasnitev imas nastimano...zapisana je v 1/xxxx ulomku,vecja ko je stevilka spodaj v ulomku,manj moznosti bo imel tvoj mali,da se izogne slikanju.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ce pa imas ze prednastavlene nacine slikanja (auto,night,sport...),ti predlagam,da uporabljas "auto",saj je ta nacin optimiziran za najpogostejse slikanje.

lp

BigWhale -> RE: Digitalni fotoaparat (22.1.2006 8:50:12)

Cas osvetlitve prikazan z ulomkom 1/250, 1/250, 1/500, ... in odprtina zaslonke F2.8, F3.5, F4... sta dva podatka, ki narekujeta kolicino svetlobe, ki bo padla na film. Zaslonka doloca tudi globino slike oziroma kaj vse bo nasliki izostreno. Vecji je F, bolj je zaslonka zaprta, manj svetlobe pade na film in bolj oddaljene stvari bodo bolj ostre.

Meritve casa ovetlitve in odpiranja zaslnke, pri 'trotl' nastavitvah so precej hitro opravljene. Najvecji problem je auto focus. Vsaj v vecini primerov je tako.

Splaca se slikati z nekaterimi nastavitvami prednastavljenimi.

Stran: [1]