7 cm miom na maternici (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

buča -> 7 cm miom na maternici (19.1.2006 20:03:47)

danes je moja sestra izvedela,ki že 2 leti delata na otročku,da ima na maternici 7 krat 6 cm miom in mora takoj na operacijo.Bi mi lahko katera,ki je to dala že skozi ali katero pozna,kaj več o tem povedala in če so,ste tiste ženske potem še normalno zanosile in donosile.Sestra se joka in jo je zelo strah,ker ima še poleg tega sindrom bele halje(zadnjič je bila pri g pred 3 leti).Hvala za odgovore

Anonimen -> RE: 7 cm miom na maternici (19.1.2006 20:07:28)

Žal ne vem a držim pesti da bo z njo vse ok.Pojdi na MON in postavi dr.Pušenjaku vprašanje.

spacey -> RE: 7 cm miom na maternici (19.1.2006 21:28:57)

Piši anajmad na privat, morda ti zna kaj povedat...

Maček Muri -> RE: 7 cm miom na maternici (19.1.2006 22:06:25)

Ti bom odgovorila na privat.

cmokec -> RE: 7 cm miom na maternici (19.1.2006 22:13:08)

Čisto moj primer. Ko utegnem, ti pišem na privat.

cmokec -> RE: 7 cm miom na maternici (19.1.2006 22:18:44)

Ne morem ti poslati pošte, sprazni predal. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

artista7 -> RE: 7 cm miom na maternici (19.1.2006 23:06:35)

poznam gospo, ki je zanosila z miomom, pa je morala splaviti. Po operaciji je zanosila normalno.
Mislim - sindrom bele halje. Saj je odrasla ženska, nekako bo morala to dati čez. Bodite ji v oporo, saj bo šlo, samo ne obupat! Če se ginekologa boji, ker ni nežen, pa naj ga zamenja; meni je bilo tudi težko, pa sem zdaj zelooo zadovoljna.

buča -> RE: 7 cm miom na maternici (20.1.2006 5:00:49)

Najlepša hvala vsem za odgovore,posebej cmokcu,pa mali muriju....sedaj moram počasi v službo,se oglasim vsaki posebj..lp

jagoda -> RE: 7 cm miom na maternici (20.1.2006 9:27:19)

Jaz ti bom pa kr tule napisala. Mogoče bo še katero drugo zanimalo. Tudi sama sem imela miom, prav tako velik. Operirali so mi ga v LJ in sicer laporaskopsko. Gre za metodo,po kateri hitreje okrevaš in pusti manj posledic, kot navadna (ko miom izrežejo in prerežejo tudi stemo maternice) Je pa poleg velikosti odvisno tudi ali raste navzven ali navznoter. Po operaciji ti zdravnik glede na vse skupaj pove kako dolgo ne smeš zanosit. Jaz sem bila v času, ko sem imela operacijo še na faksu in še nisem razmišljala o naraščaju. Potem sem čaz nekaj let normalno zanosila in rodila 4600 gramov težkega korenjaka. Si lahko misliš kakšen trebuh sem imela. Edina posledica operacije je bila - CR. Razložili so mi namreč, da bi bilo preveč nevarno, če bi dobila popadke, ker je stena maternice od operacije tako stanjšana, da bi se lahko pretrgala. Kar pa bi bila katastrofa zame in za otroka. Zato CR.

Potolaži sestro in ji povej, da to sicer res ni fajn, ampak ni pa tud nobena katastrofa.

In če se da naj poskusi it laporaskopsko na odstranitev.

LP,jagoda

Stran: [1]