jagoda -> RE: 7 cm miom na maternici (20.1.2006 9:27:19)
|
Jaz ti bom pa kr tule napisala. Mogoče bo še katero drugo zanimalo. Tudi sama sem imela miom, prav tako velik. Operirali so mi ga v LJ in sicer laporaskopsko. Gre za metodo,po kateri hitreje okrevaš in pusti manj posledic, kot navadna (ko miom izrežejo in prerežejo tudi stemo maternice) Je pa poleg velikosti odvisno tudi ali raste navzven ali navznoter. Po operaciji ti zdravnik glede na vse skupaj pove kako dolgo ne smeš zanosit. Jaz sem bila v času, ko sem imela operacijo še na faksu in še nisem razmišljala o naraščaju. Potem sem čaz nekaj let normalno zanosila in rodila 4600 gramov težkega korenjaka. Si lahko misliš kakšen trebuh sem imela. Edina posledica operacije je bila - CR. Razložili so mi namreč, da bi bilo preveč nevarno, če bi dobila popadke, ker je stena maternice od operacije tako stanjšana, da bi se lahko pretrgala. Kar pa bi bila katastrofa zame in za otroka. Zato CR. Potolaži sestro in ji povej, da to sicer res ni fajn, ampak ni pa tud nobena katastrofa. In če se da naj poskusi it laporaskopsko na odstranitev. LP,jagoda
|
|
|
|