otroški dokladi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> otroški dokladi (19.1.2006 15:47:59)

Zanima me, kdo lahko uveljavlja pravico za otroški dodatek. Jaz sem vedno mislila, da to velja le za družine z zelo nizkimi dohodki, nakar izvem, da danes uveljavljajo to skoraj vsi, pa čeprav dobijo po 500 sit na mesec.
Ve katera kaj več o tem? Obrazci?

Anonimen -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 15:51:32)

14 DNI PIŠEM NA TEM FORUMU SAMO O KUR***** OTROŠKIH DODATKIH, NAPIŠEM VSE, KAR JE NA PAPIRJU IN V PRAKSI, POTEM PA PREBEREM ANONIMNO VPRAŠANJE, KDO JE DO OTROŠKIH DODATKOV UPRAVIČEN?!?!?! Mater...

Enkrat lahko pa tudi jaz pop***** nad tem, a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
ISKALNIK, ljuba duša brezimna, ISKALNIK!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Al pa če samo pogledaš med zadnjih 10 vprašanj na forumu, jeb****...

total -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 15:52:39)

To vsak prejme,odločbo dobiš na svojem SCD.

juma -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 15:54:05)

seveda lahko.Obrazce dobiš v knjigarniLahko,da še kje drugje)potem pa vpišeš dohodke od preteklega leta(svoje in partnerjeve)sicer imaš pa zraven obrazcev vse obrazloženo tko,da ni teško.[sm=smiley1.gif]

total -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 15:54:08)

Kerensa pomiri se,bo že bolje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

juma -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 15:58:11)

UFFFFF!Kerensa sem kar bleda ratala[sm=kuza.gif]

Anonimen -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 16:01:02)

Ja pa pi*** a ni res?!?!?!

Naslednjič bo kakšna anonimka vprašala, a je res, da mora prej rodit, preden gre na porodniško...

Anonimen -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 16:07:58)

Anonimna to lahko uveljavla vsak. Tako kot ti je napisala juma dobiš obrazce v knjigarnah.
No zaradi takalih izjav kot je Kerensina je vse več anonimnosti. Totalno nekulturno in neumesno. Če želiš pomagati daj, če ne pa nam prizanesi z svojim navse kulturnim šarmom.

Anonimen -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 16:09:55)

Kolk bi te okol ušes, ej!

Enkrat in to do zdaj prvič na RR popenim, potem pa mene daš za primerjavo, mater!

Anonimen -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 16:32:36)

Kerensa. Za primerjavo nisi ti ampak tvoja reakcija in moram reči, neprimerna. Za takšne besede se sporobi primerno opravičilo ne samo anonimnemu, temveč nam vsem, ki beremo in se zaradi tebe ne želimo izpostaviti.

Anonimen -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 16:36:30)

Se opravičujem, ker sem povedala tisto, kar je res.

Me pa res zanima, kdo bi se mene bal tukaj na RR, da se ZARADI MENE ne bi upal "izpostaviti"... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Koga sem pa (do danes) že spljuvala, lepo prosim?

sazi -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 18:06:38)

Naj samo dodam, da otroškega dodatka ne dobi vsak in da je vezan na dohodke. Če ti presegajo 99% povprečne slovenske plače na družinskega člana, potem se dodatka ne dobi.
Na spodnji strani lahko narediš informativni izračun in si tudi sprintaš obrazce.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp

Anonimen -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 20:00:45)

Veš kaj Kerensa tole pa ni normalno!! Besedni zaklad pa tak (ubogi otroci)! Ali ni v pravilih glede velikih tiskanih črk in pa o neprimernem obnašanju veliko napisanega???
Halo, tole res ni za nikamor. Veš vsi ne vedo vsega, tako kot mogoče ti g. Kerensa.

Pa LP

Mina1 -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 20:10:35)

Ja ponavadi je žal tako, da tisti, ki imajo res bajne ODje, hočejo tudi otroške doklade in podobno. Zdej pa, kaj je bajna plača, je relativno, kajne...

Ampak jaz mislim, da je ena meja, do katere lahko uveljavljaš to pravico. Vem, da ima kolegica super plačo, pa so ji na CSDju rekli, da ne bo šlo skozi.

lelaval -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 22:08:56)

Vsi starši  - z otroci - dojenčki, predšolskimi, s šoloobveznimi otroci oz. otroci, ki se šolajo

lelaval -> RE: otroški dokladi (19.1.2006 22:09:29)

Obrazce pa dobiš na CSD.

Anonimen -> RE: otroški dokladi (20.1.2006 5:48:59)

Anonimen... velike tiskane črke pomenijo kričanje in ja, jaz sem kričala (v prispodobi). Ni zaželjeno, ja, ampak kolikor poznam pravila na RR, tudi ni zaželjeno, da se teme ponavljajo in da naj se uporablja iskalnik, kajne?
Drugače pa nisem "gospod Kerensa" (g. Kerensa - je napisano)...

soncek&luna -> RE: otroški dokladi (20.1.2006 9:02:32)

Kerensa, te cist podpiram, da si popenila... res je, da se enim pac ne da uporabljati iskalnik..

vcasih ne razumem zakaj folk, ki ima racunalnik in ga zna uprabljat, ne poisce ze sam najprej odgovor na vprasanje... ko sem bila jaz noseca, sem pregledala vse zivo na spletnih straneh o porodniki, otroskih dodatkih in otalih ugodnostih... sele potem se kaj vprasala, ce res nisem sama nasla

Romcka -> RE: otroški dokladi (20.1.2006 10:55:05)

ajajajajajajjj :):) drgac mam sicer bolj malo cajta...samo sem kr morala it pogledat med albume kak zgleda tale Catherine Zeta Jones..hehehehe....

eva1 -> RE: otroški dokladi (20.1.2006 10:56:09)

Ej kerensa, sej ti tut vsako bedarijo gor napišeš, pa te noben takole grdo ne zatre...sej zato pa je forum, da se vpraša...sej v planicah, pa robčkih, pa ne vem o čem še, je tudi 100 in 1  debata, pa noben okol ne pada...

Anonimen -> RE: otroški dokladi (20.1.2006 11:12:11)

IZVIRNO SPOROČILO: soncek&luna

vcasih ne razumem zakaj folk, ki ima racunalnik in ga zna uprabljat, ne poisce ze sam najprej odgovor na vprasanje...

Ker mogoče nima vsak toliko časa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: otroški dokladi (25.1.2006 13:40:34)

Kerensa, se opravičujem, da nisem uporabila iskalnik glede otroških dokladov. Nisem pričakuvala takega razburjenja, sem pač mislila, da lahko na forum vsakdo svobodno postavlja vprašanja in če mu kdo odgovori je prav, če ne pač ...

Ti pa obljubim, da vprašanj ne bom več zastavljala na ringaraja, da ne bom vedno v strahu, če mogoče ni že kdo vprašal kaj podobnega in bo spet nekdo zaradi mene razburjen.

Stran: [1]